Najbolji sajtovi za kupovinu polovne robe preko interneta

Sajtovi za online kupovinu polovnih stvari u Srbiji sve su brojniji. Razlog leži u ekonomskoj krizi koja je i te kako smanjila izdvajanja iz kućnog budžeta za stvari kao što su garderoba i obuća.

Raste i broj „second hand“ radnji polovne garderobe patika i cipela, što nam je, priznaćete, bila skoro nemoguća situacija pre samo nekoliko godina. Ipak, na ovu pojavu treba gledati kao na izvanrednu priliku da za zaista male pare, uz malo truda i vremena , jer sve to zahteva pažljivo biranje, nadjete savršenu, dobro očuvanu markiranu stvar!

Prema nekim podacima, u Srbiju se za godinu dana uveze oko 500 tona razne polovne garderobe iz Nemačke, Austrije, Engleske, Holandije…

polovna-garderoba1

Ne morate do neke od svebrojnijih prodavnica, potražite savršen komad polovne odeće na nekom od sajtova koji se bave uvozom, velikoprodajom i maloprodajom polovne robe. Možete se obući od glave do pete za oko 500 dinara pa naviše… Kada su akcije, dobićete i poseban popust.

Alternativa za kinesku robu

Ovakav izbor mnogima je alternativa za nove, jeftine ali i nekvalitetnije stvari kineske proizvodnje. Polovnu robu jeste neko već nosio, ali činjenica je da medju njom postoje savršeno očuvani komadi a nekada i oni koji nijednom nisu bili obučeni. Dakle, ako sebi možete da priuštite samo jeftinu garderobu, niste ograničeni samo na Kineske radnje.

U oglasima možete videti ponudu polovne garderobe koja se kada je reč o ceni kreće od 1 pa do 2, do 2,5 evra za kilogram. Ako robu želite da birate, cena po kilogramu može da dostigne i do 6-7 evra. Ipak, ovo se više odnosi na veleprodaju. U maloprodaji, cene i izbor su toliko šarenoliki da je skoro nemoguće uhvatiti neka pravila ovog tržišta, osim onog da nudi zaista jeftinu robu.

polovna garderoba2

Tako ćete naći zimsku jaknu za najviše 1000 dinara, majicu za 100 dinara, suknju za isto toliko, pantalone za 150 dinara… U ponudi je garderoba za sve sezone i godišnja doba, kao i cipele, patike, sandale…

Kao i svaki tip prodaje, i prodaja polovne garderobe i obuće polako se iz radnji seli na internet i na online tržište. Od ukupne količine prodate polovne robe u Srbiji, čak 50 posto se proda putem interneta.Evo spiska nekih sajtova koji nude kvalitetne i očuvane polovne komade obuće i garderobe:

1. www.polovnagarderoba.com – sajt na kome možete naću veliku ponudu kvalitetne garderobe iz Italije, Švajcarske i Luksemburga.

Ovaj sajt nudi besplatnu isporuku u krugu od 40 km od Čantavira ,a inače je svaka isporuka teža od 25 kilograma besplatna. Roba se isporučuje jednom nedeljno.

2. www.polovnagarderoba-online.com – sajt sa zaista velikim izborom polovnih stvari na kome ćete se lako snaći.

3. www.euroshop.co.rs – na ovom sajtu navode da Isključivo prodaju klasiranu i sortiranu polovnu (second hand) garderobu, koja je sezonski razvrstana i klasiranu po klasama : I klasa, II klasa, extra klasa i cream klasa. Cena po kilogramu je od 2,9 do 20 evra. Eurošop polovnu garderobu uvozi od 2006.godine iz Engleske, Italije i Holandije. Njihovu robu možete naći u više od 120 prodavnica širom Srbije.

4. www.adamtextiel.com – na ovom sajtu možete naći kvalitetniju polovnu garderobu i za žene i za muškarce. Tu su i veš, torbe, radna odela, zavese, kućni tekstil, džins, šalovi, kape, kačketi, ski odela, posteljine, peškiri…

5. www.issitex.rs – Na ovom sajtu se nudi polovna garderoba iz raznih zemalja Evropske unije.

6. www.marsabadoo.webs.com – Garderoba koja se nudi na ovom sajtu je poreklom iz Nemačke. Postoji i ekstra klasa garderobe koja je specijalno sortirana kao premium kvalitet koja je bez fleka, malo nošena ili skoro potpuno nova.

Ovde možete naći i robu marke ESPRIT, Ralf Loren, D&G…

7. www.second-hand-srbija.com – na ovom sajtu ćete naći razne polovne artikle iz cele Evrope, najvišeiz Nemačke. Osim na sajtu, firma „Second Hand Srbija“ širom Srbije ima i brojne maloprodajne objekte. Oni Vam garantuju da ćete biti zadovoljni izborom njihove garderobe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts