Žena vaga – najlepša žena zodijaka

Žena vaga – karakter i osobine

Žena vaga je neviđeno harizmatična i jedna od najlepših pripadnica zodijaka. Kao prava dama, ona nije oštra na jeziku, jasno postavlja granice do kojih ide, graciozna je, šarmantna, nenametljiva, sažaljiva prema drugima, dobra i plemenita.

Ovaj znak nije uopšte ratoboran. Svoje mišljenje vam neće nametnuti, ali će pokušati da vas ubedi kroz neobavezan razgovor da je u pravu. Kad vas vaga ubeđuje u nešto to obično nije nešto zlo, niti vezano za mržnju, jer su one u suštini miroljubive osobe.

Vaga nije borben znak, što je osobina koja je posebno izražena kod ženskih pripadnika ovog znaka. One uglavnom idu linijom manjeg otpora da bi ostvarile svoje ciljeve, pazeći da nekog ne povrede. Međutim, iako možda ne rešava probleme svađom, ona je mudra i svoju pobedu će izvojevati na neke druge načine, uglavnom kroz kompromis i razgovor.

Karakter i osobine - žena vaga je mirna, šarmantna i prosto neodoljiva.
Karakter i osobine – žena vaga je mirna, šarmantna i prosto neodoljiva.

Žena vaga voli moderno odevanje, ponekad i ekstravagantno uvek ima lepu frizuru, ako se šminka to radi precizno i skladno. Voli udobne cipele, jednostavnog oblika.

Glavna mana ovih žena jeste to što uvek vagaju i ne mogu da donesu pravu odluku. Pa i kada je donesu, one se opet preispituju. Ako odete sa ženom vagom u kupovinu, ostaćete i po sat vremena u jednoj radnji čekajući da ona odluči da li će uzeti belu košulju ili plavu bluzu. Ova osobina joj najviše smeta pri donošenju nekih bitnih životnih odluka. Mogu se ponašati nadmeno i snobovski. Njihovo ponašanje nekad ide iz krajnosti u krajnost. Nekada su i previše osetljive.

Žena vaga može imati problema sa bubrezima ili urinom. Zato je poželjno da se vage zdravo hrane, da ne komzumiraju cigarete i da provode vreme na moru kad god su u mogućnosti. Inače primorska kuhinja im najviše odgovara, na primer: riba, maslivono ulje, itd.
Njihova planeta je Venera.

Vladalac vage je planeta Venera
Vladalac vage je planeta Venera

Žena vaga – posao

Vagama leže prefinjena zanimanja, na čistim mestima, koja ne zahtevaju puno fizičkog napora. Zato je za vage bitno i obrazovanje koje će im doneti upravo takvo zanimanje.

Žena vaga se može baviti muzikom, najbolje klasičnom, bilo da svira neki instrument ili peva. Kako ih krasi lepota, snalaze se i u manekenstvu, ali i nekim drugim vidovima umetnosti, kao što su pozorište, kostimografija, gluma, fotografija… Vage se mogu baviti svim poslovima vezanim za ulepšaljanje, pa tako mogu biti i frizeri, kozmetičari, šminkeri… Ako se odluče na preduzetništvo, mogle bi uspešno voditi neki butik.

One rade nešto jer to zaista vole i uživaju u svom poslu.

Nežnim vagama leži sviranje klasične muzike, ali i modeling, pevanje, šminkanje...
Nežnim vagama leži sviranje klasične muzike, ali i modeling, pevanje, šminkanje…

Žena vaga kao majka

Ove žene su veoma nežne, pogotovo i kao majke. Nema osobe koja je brižnija prema deci od žene vage. Međutim, kako nije lako biti ni žena, ni majka, one u teškim vremenima mogu pokazati čvrstinu i izdržljivost, koju inače nemaju. Sve to, naravno, zbog svoje dece.

Ako nekom leži uloga majke to je onda žena rođena pod znakom vage. Međutim da bi svoj zadatak uspešno završila, potreban joj je muž koji će joj biti adekvatan oslonac u životu.

Nema nežnije majke od žene vage.
Nema nežnije majke od žene vage.

Žena vaga u ljubavi ( kakva je u krevetu, ljubavni profil, najbolje kombinacije itd…)

Zavođenje – vaga zavodi svojim šarmom, a obično se zaljubljuje u osobe sa kojima se druži ili nekog iz svoje okoline, koga već poznaje. Ona nikad ne napada, ili bar deluje da ne napada. Pustiće muškarca da misli da je osvaja, a zapravo je on taj čije je srce već odavno ukrala žena vaga.

Žena vaga će vas neprimetno zavesti svojim šarmom
Žena vaga će vas neprimetno zavesti svojim šarmom

Žena vaga u vezi – Žena vaga je dobra duša, a najveća mana joj je to što misli da su svi oko nje takvi. To je na žalost često košta, pogotovo u ljubavi, jer joj nije strano da izađe iz veze razočarana u muškarca za kojeg je verovala da je bolji od ostalih. U vezi je iskrena, ne glumi, nema neke svoje trikove, ne skriva se iza lažnih maski…Za nju nije prevrtljiv muškarac koji će je raniti, zato ako vam se dopadne žena vaga, a ne želite neku ozbiljnu vezu sa njom, zaobiđite je, jer ćete je u suprotnom samo raniti. Vaga u vezi voli slobodu, ali ne preterano. Dovoljno je da ima nekoliko trenutaka sedmično za sebe ili da jedno veče izađe sa svojim drugaricam, bez dečka. Neće imati ništa protiv i ako njen muž ili momak traži isto, sve dok joj bude podrška i oslonac u životu.

Nije ljubitelj kratkih veza za jednu noć, najispunjenija je u stabilnoj vezi. Kada se ostvari u ljubavi, ume da bude veoma zahvalna, i nikada neće pritiskati svog partnera, daće mu slobodu koju želi, neće biti ljubomorna, neće praviti scene, neće vas smarati zašto ste nervozni ako primeti da se vaše ponašanje promenilo… Moglo bi se reći da je vaga idealna žena iz muške perspektive.

U vezi, vaga je idealna žena: nije zahtevna, ne vara partnera, ali mu daje i potrebnu slobodu.
U vezi, vaga je idealna žena: nije zahtevna, ne vara partnera, ali mu daje i potrebnu slobodu.

Žena vaga u seksu – baš kao što je nežna ličnost, tako žena vaga voli i nežan seks, prepun dodira i poljubaca. Kod nje nema ništa grubo, ni perverzno, osim što voli recimo vezivanje očiju ( pošto tada dodiri više dolaze do izražaja) . Za nju nema ništa lepše nego kad joj njen muškarac obavije ruke oko struka i privuče je k sebi. Struk je i njena glavna erogena zona. Kada idete pored svoje devojke vage, bolje je držite oko struka, nego za ruku.

Kakve su vage u seksu?
Kakve su vage u seksu?

Što se tiče slaganja sa drugim znakovima, žena vaga bi mogla da nađe zajednički jezik sa ovnom, upravo zbog one dobre stare poslovice da se suprotnosti privlače. Ovan je i dominantan muškarc, pa bi odgovarao nežnoj vagi kojoj treba oslonac. Slažu se i sa blizancima, jer imaju puno zajedničkih tema i interesovanja. U obzir može doći i muškarac lav, kojem odgovara ljupka i nežna žena sa kojom će se hvaliti, ali i muškarac koji je takođe rođen pod znakom vage.

Poznate žene vage

Kao što smo već rekli, vagama leže moda i umetnost, pa i ne čudi veliki broj poznatih dama koje su rođene u znaku vage. Neke od njih su: Lepa Brena, Ketrin Zita Džouns, Gvinet Paltrou, Monika Beluči, Kim Kardašijan, Nataša Bekvalac, teniserka Serena Vilijams, Mirka Vasiljević, Dita fon Tiz, Hilari Daf, Aleksandra Kovač, zvezda serije ,,Vojna akademija“ Dragana Dabović, Bebi Dol, Gven Stefani, Sigurni Viver, Milena Dravić, Biljana Srbljanović…

Od poznatih žena rođenih u znaku vage, izdvojićemo Natašu Bekvalac
Od poznatih žena rođenih u znaku vage, izdvojićemo Natašu Bekvalac

Kako je nastao horoskopski znak vaga?

Znak u starogrčkoj mitologiji predstavlja vagu koju je nosila boginja Nika. Nika je išla vezanih očiju kako ne bi gledala ljudsku nepravdu. Vagom je merila koliko treba da kazni nepravedne a u drugoj ruci je nosila mač. Nika je bila Zevsova ćerka, a vaga je uzdignuta u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts