Ideje za poklon za useljenje u novi stan ili kuću

Kod nekih naroda postoji duga traciji donošenja poklona za useljenje novim komšijama. Verovatno Vam je poznat prizor iz američkih serija gde nove komšije obasipaju poklon korpama kao znak dobrodošlice. U Americi postoji i čitav niz firmi koje se isključivo bave dekorisanjem ovih korpi i izborom poklona za useljenje.

U Nemačkoj na primer, tradicija nalaže da se pri ulasku u novi dom, domaćinima na poklon donesu hleb i so. Naravno, svaki drugi dodatni prikladan dar je dobrodošao.

Bez obzira na to da li se Vaši prijatelji, kumovi ili rodjaci useljavaju u novu kuću koju su kupili ili u iznajmlljeni stan, lepo ponašanje nalaže da se u prvu posetu ne ide praznih ruku. Ali, pitate se:Šta kupiti za useljenje a da poklon bude savršen?

poklon za useljenje stan

Mladim parovima koji su se tek uselili, dobro će doći bilo kakav poklon za useljenje posebno u aktuelno krizno doba. Pri ulasku u novi stan ili u kuću, verovatno su već dovoljno novca potrošili na osnovne stvari i uredjenje doma, pa im je tako sigurno potrebna pomoć u vidu poklona koji će biti na primer, detalji koji u novom domu još uvek nedostaju.

Nekada će funkciju poklona dobro odigrati i obična boci vina ili sobna biljka, ali ako želite da vaš poklon bude originalan i koristan, probajte nešto od sledećeg.

Ovo su ideje za poklone koje preporučujemo:

Izbegavajte da kupujete umetničke slike, vaze i svećnjake naročito ako dobro ne poznajemo ukus osobe kojoj dajemo poklon ili ako još ne znamo u kom stilu je novi stan uredjen. Bolje razmislite o tome šta vaši prijatelji vole da rade. Ako uživaju u kuvanju, usredsredite se na posudje.

Kuhinja

Dobar komplet noževa svakome će dobro doći. Ako ste pristalica verovanja da nije dobro poklanjati noževe, uzmite koji dinar od prijatelja kada krenete kući.

Elegantni set tanjira takodje može biti dobar poklon.

Ako znate da Vaši prijatelji vole cveće, idealan poklon će biti komplet od nekoliko porcelanskih saksijica sa začinskim biljem koji će držati u novoj kuhinji.

poklon za useljenje

Koji poklon izabrati za kupatilo

Kupatilo je prostorija koja će Vam dati mnoštvo ideja za poklon. Kupite komplet peškira sa imenima vaših prijatelja na njima, bade mantile, kućne ogrtače… Set kozmetike sa luksuznim kupkama takodje će ih obradovati .

Interesantne zavese za kadu ili tuš kabinu će takođe dobro doći i ako ga imaju jer je reč o stvari koja se često menja. Sigurno će Vas se setiti sa smeškom kada budu postavljali zavese, jer ste ih oslobodili troškova.

Najbolji pokloni za spavaću sobu

Nova posteljina je uvek dobrodošla, naročito ako je kvalitetna i jednobojna kako bi se uklopila u bilo koji ambijent koji će Vaši prijatelji tek odrediti kada detaljno srede prostor. Par novih kvalitetnih jastuka takodje će ih obradovati. Još ako ih poklonite u kompletu sa jastunicama – biće to pun pogodak!

Detalji

Lepi zidni neutralnih boja izaberite ako niste sigurni u ukus onoga kome poklon nosite.

Digitalni ram za slike je interesantan dar i sigurno ćese za njega naći mesta u novom domu.

Originalni otirač za cipele sa zanimljivom porukom, je takodje nešto što je potrebno svakom domu.

Ako Vam ipak nedostaju ideje ili nemate vremena da kupite poklon, ili ste pak nesigurni da li će im se Vaš poklon dopasti, uvek imate opciju da na poklon date poklon vaučer. Za odredjenu sumu novca, Vaši prijatelji će moći da pazare po sopstvenom ukusu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts