Rolat sa krem bananicama i oblandama

Rolat sa bananicama

Dokaz da kolač može da se napravi od sastojaka za koje gotovo nikada ne biste pretpostavili da mogu da se spoje jeste i rolat sa čokoladnim, to jest krem bananicama i sa oblandama.

A ovaj kolač, čiji recept za pripremu možete pročitati u nastavku našeg teksta pored toga što je izuzetno ukusan, njegova priprema uopšte nije mnogo zahtevna, a uz sve navedeno izgleda vrlo zanimljivo. Jedino što se možda pojedinim domaćicama baš i neće dopasti naročito, jeste što je za ovaj kolač potrebno dosta sastojaka, tako da se rolat sa čokoladnim bananicama i oblandama može smatrati prilično skupim. Ali, imajte na umu da ga mališani jednostavno obožavaju, a ni stariji bogami nisu imuni na njegov savršen ukus. Ovaj kolač se jednostavno topi u ustima, a može da stoji nekoliko dana. mada u mojoj kući se to retko dogodi, jer se obično pojede gotov istog dana kada ga pripremim.

Od kad sam dobila recept za ovaj kolač, čini mi se da oblande ne pripremam niti na jedan drugačiji način, samo kao rolat sa čokoladnim bananicama.

Recept koji smo pripremili za vas, kao što ćete i sami videti navodi jedinične količine, to jest za jedan list oblandi, a vi ga povećavajte u skladu sa količinom koju želite da pravite. Možda je bolje da prvi put uz obične oblande pripremite samo jedan list, pa da probate rolat sa krem bananicama i oblandama. Naravno, to je samo moj predlog, a vi pripremite kako želite.

rolat sa bananicama

Dakle, ukoliko vas zanima kako napraviti oblande sa čokoladnim bananicama i oblandama, da biste pripremili jedan rolat biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1 list oblandi
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 150 gr šećera ( mada ja uvek stavim nesšto više od 100 gr, jer su bananice prilično slatke )
  • 125 gr margarina
  • 50 gr okolade za kuvanje
  • 5 čokoladnih bananica
  • 100 ml obične vode

Kako napraviti rolat sa krem bananicama i oblandama?

Prvo što treba da uradite pre nego što počnete da pripremate rolat sa krem bananicama i oblandama, jeste da nakvasite krpu i u nju pažljivo zavijete jedan list oblande, kako bi ona omekšala i kako biste lakše zavili rolat sa bananicama.

Potom, ovaj kolač pripremite prateći sledeće korake:

  1. Staviti u šerpu šećer i vodu i ostaviti na tišoj vatri da virucka, sve dok se šećer potpuno ne rastopi.
  2. Zatim u tu smesu dodati margarin i čokoladu za kuvanje i na tihoj vatri i dalje, blago mešati dok se sve ne sjedini.
  3. Kada dobijete kompaktnu smesu, dodajte mlevene orahe i mleveni keks, pa sve dobro sjediniti.
  4. Sada ovom smesom filujte list oblande. Fil ravnomerno rasporedite, ali vodite računa da ne nafilujete list oblande do kraja, kako fil ne bi cureo. Potom poređajte čokoladne bananice uz ivicu od koje ćete početi da zavijate rolat sa krem bananicama i obkandama. Pažljivo zavijte i bilo bi dobro da ga ostavite zavijenog u foliju u frižideru da se ohladi i mal ostegne, kako biste mogli da ga sečete.

Foto: coolinarika.com

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts