Žena jarac, ambiciozna i jaka

Žena jarac – karakter i osobine

Žena jarac spada u grupu žena čiji izgled vara. One na prvi pogled deluju sasvim obično, ali ako se sa njima upustite u duel, tek tada ćete videti njihove prave osbine. Sposobnije su nego što mislite.

Znaju šta žele, i ne libe se da se bore za to. One skoro uvek dolaze do cilja, jer ih vodi snaga njihovih ambicija. U tome im pomaže i njihova tvrdoglavost. Realne su i ne žive u iluzijama.

Ne spadaju u grupu ljudi koje je briga za tuđa mišljenja. Žena jarac se trudi da okolini stvori lepu sliku o sebi, da je ne vezuju za razne skandale, i da uživa ugled i poštovanje u svojoj okolini. Voli kad je hvale i kada joj neko udeli kompliemnt.

Sklone su depresiji i nekad se desi da su toliko tužne da se i zatvaraju u sebe, a ceo svet im se sruši. Tada obično zaborave na svoje ambicije i počnu da se sažaljevaju. Inače, teško ćete shvatiti kako se ona zapravo oseća, jer svoje emocije uvek krije iza hladne i rezervisane spoljašnjosti.

Ženu rođenu u znaku jarca vodi snaga ambicije
Ženu rođenu u znaku jarca vodi snaga ambicije

Trudi se da bude savršena, da ne pravi skandale. Ona je idealna ćerka, koja je lepo vaspitana i uvek ispunjava očekivanja. Međutim kako vreme odmiče i kako ulazi u srednje godine, ona se postepeno i opušta, i sustiže je sve ono što je u maldosti propustila. Tada se može desiti čak i da nađe ljubavnika.

Što se tiče odevanja, nema nekih velikih zahteva, ne prati modu, ali sve što nosi je markirano i kvalitetno. Može se i desiti da je njena odeća već odavno izašla iz mode, ali budite sigurni da je taj odevni predmet svojevremeno važio za nešto kvalitetno i skupo. Kada govorimo o njenom fizičkom izgledu, žena jarac može biti i malo muškobanjasta, tj nedostaje joj senzibilitet i ženstvenost, koju može ispoljjiti tek negde u srednjim godinama.

Žena jarac se više druži sa muškarcima nego sa ženama, jer joj odgovaraju muške teme. Ona ne voli tračeve i tipične ženske stvari. Takođe nije teatralna ili dramatična, što je takođe karakteristično za žene.

Naravno, i žene jarčevi imaju veliki broj mana, a najveće su kada preteraju u svojoj tvrdoglavosti i ambicijama. Mogu biti i ljubomorne, zavisne, škrte. Velika su zlopamtila i nikad ne zaboravljaju, a takođe mogu biti i sebične i pohlepne.

Jarčevi su ponekad i pravi hipohondri. Trče kod lekara za svaku sitnicu. Trebalo bi da obrate pažnju na kosti, skloni su i anemiji.
Njena planeta vladalac je Saturn.

Žena jarac voli muško društvo i većina prijatelja su joj muškarci.
Žena jarac voli muško društvo i većina prijatelja su joj muškarci.

Žena jarac – posao

Kao neko ko je veoma ambiciozan, ženi rođenoj u znaku jarca je potreban posao. Voli da se takmiči, nadmeće i uživa da bude zaposlena.

Odgovaraju joj poslovi sa kojih se može napredovati a nećete se pokajati ni ako joj date neko rukovodeće mesto. Odlikuje je osećaj odgovornosti i posao koji ona vodi osuđen je na zagarantovani uspeh. Slobodno joj dajte obaveza koliko hoćete, ona sve drži pod kontrolom.

Žena jarac će se pronaći u medicini, građevini, industriji, ali joj leži i ekonomija.

Ovoj ženi je posao potreban, ne samo zbog novca već i da bi joj život bio ispunjen i kompletan.
Ovoj ženi je posao potreban, ne samo zbog novca već i da bi joj život bio ispunjen i kompletan.

Žena jarac kao majka

Ona jeste ambiciozna i neustrašiva ali deca i porodica su joj slaba tačka, njih nikada neće žrtvovati zbog nečeg drugog. Prema svojim mališanima je uvek brižna, ali i stroga. Teži da njena deca odrastu van staklenog zvona, da umeju da se snađu u svetu sama, kad odu iz njenog gnezda.

Kao neko ko ne zapostavlja obaveze, ona nikad neće staviti sebe ispred svoje porodice. Prvo će se osigurati da je ručak skuvan, kuća uredna, deca okupana, košulje za muža ispeglane, domaći zadatak napisan, pa će se onda odmarati.
Ona je pravi stub kuće, kako se i očekuje od jedne majke i supruge. Sposobna je čak i muža da zameni u mnogim poslovima.

Žena jarac sve stiže, pa i da bude brižna majka
Žena jarac sve stiže, pa i da bude brižna majka

Ljubavni profil žene u znaku jarca. Kako se ponaša u ljubavi, u krevetu, najbolje kombinacije…

Zavođenje – Njoj jako prijaju komplimenti, pa ako želite da je zavedete, obaspite je diskretnim komplimentima. Istina je da svaka žena voli da joj laskaju, ali ova to voli još više, tako da nemojte štedeti na rečima. Nemojte dozvoliti da ti komlimenti budu nerealni, jer je ona jako razumna, pa će shvatiti da joj previše laskate, a onda će se okrenuti i otići. Voli romantiku i udvaranje, zaista uživa kada je muškarac osvaja. Njen tip, za razliku od većine žena, nisu jaki muškarci. Ona voli one koji su slabiji od nje. Kada bira sebi partnera, bira ga glavom, pa tek onda srcem. Njoj treba neko na koga će moći da se osloni, po mogućstvu i što se tiče finansija.

Zavedite je komplimentima.
Zavedite je komplimentima.

Kako se ponaša u vezi – veza sa ovom ženom mora biti opuštena, bez nekih pritiskanja. Kada rešite da je zaprosite, vodite računa da joj ne nabijate tenziju i da joj ne postavljate neke uslove kako bi je ucenili ili pritiskali na udaju. Ona se u takvim slučajevima okreće i odlazi, ma koliko zaljubljena bila. Pomenusmo već da ona voli slabije muškarce. Njeni muškarci su obično dosta stariji od nje. Takođe, voli da svog muškarca malo oblikuje, pa će se desiti i da njen momak ili muž vremenom sazri i promeni se na bolje. Kad je jednom zavedete, za vas će ići i u vatru i u vodu. Ne pokazuje svoja osećanja, obično iz straha da ne bude osramoćena. Evo žene koja lako preboli neuspešnu ljubavnu vezu, izuzev ako se radi o baš, baš velikoj ljubavi, koja je obeležila njen život. Ako primeti da se ljubav gasi, ona se neće mnogo truditi da ispravlja krive Drine, već nastavlja napred kroz život i ne okreće se unazad. Kada ste sa njom u vezi, trudite se da budete iskreni prema njoj, jer ona ne trpi folirante, a ne prelazi ni preko prevare.

U vezi je ne smete gušiti i ucenjivati jer se okreće i odlazi ma koliko vas volela.
U vezi je ne smete gušiti i ucenjivati jer se okreće i odlazi ma koliko vas volela.

U seksu – Za žene jarčeve važi da su veoma dobre u krevetu, a to znaju oni koji su se dovoljno potrudili da ih tamo odvedu, jer se ova dama ne prepušta tako lako. Poljupci u ramena će je dodatno uzbuditi, a kada je izvedete na večeru, onda joj lagano dodirnite kolena, čisto da malo uzbudite strasti. Nema neke određene zahteve u krevetu i nije sklona pervezrijama. Nisu preterano seksipilne, niti ženstvene.

Kakva je žena jarac u seksu?
Kakva je žena jarac u seksu?

Što se tiče slaganja sa drugim znakovima, žena jarac se najbolje slaže sa muškarcima rođenim u znaku ribe, device, bika ili vodolije. Najbolje se slažu sa pripadnicima svog znaka, tj muškarcima jarčevima. Trebalo bi da izbegavaju blizance i lavove. Ako vaš izbor bude muškarac riba, potrudite se da smanjite svoju tvrdoglavost. Kombinacija sa muškarcem devicom je još bolja, jer imaju više sličnih osobina, s tim što se u ovom slučaju žena jarac mora biti malo nežnija prema svom muškarcu.

Poznate dame rođene u horoskopskom znaku jarca

Kao što smo već pomenuli više puta, žena jarac je ambiciozna, jaka, uvek se bori svim silama da ostvari svoje ciljeve. Zato i ne čudi veliki broj uspešnih žena koje su se ostvarile u šou biznisu, sportu, ali i nekim drugim poslovima. Poznate žene jarčevi su Nađa Higl, Lepa Lukić, Eva Ras, Kejt Mos, Dubravka Mijatović, pevačica Vesna Zmijanac, glumica Radmila Živković, Emina Jahović, Dragana Mirković, Mišel Obama, Branka Katić, kao i mnoge druge poznate ličnosti.

I istorija pamti mnoge žene jarčeve, između ostalog imamo Marlen Ditrih, Ava Gardner, Marija Jurić Zagorka ( prva žena novinar u Jugoslaviji i spisateljica ), Jovanka Orleanka, crnogorska princeza i kraljica Italije Jelena Savojska, jugoslovenska kraljica Marija Karađorđević, čuveni zoolog Dajana Fosi, tragično nastradala američka pevačica Alaja, Davorjanka Paunović Zdenka nevenčana supruga Josipa Broza Tita…

poznati jarcevi nadja higl

Kako je po legendi nastao horoskopski znak jarac?

Jarac u horoskopu predstavlja starogrčkog boga Pana, koji je u mitologiji prikzan kao polu čovek, polu jarac. Tokom velike borbe sa Titanima, Pan se pretvorio u jarca sa ribljim repom, kako bi pobegao neprijatelju, i znak jarca se u horoskopu najčešće tako i predstavlja.

Deo slika preuzet sa sajta cosmopoliten.rs

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts