Poboljšajte život na Feng Shui način

Kao što znamo, feng šui je drevna kineska umetnost življenja koja može da nam donese sreću i sklad, odnosno harmoniju u svim aspektima naših života. Potrebno je samo da protok pozitivne energije (či) u našoj okolini, usmerimo i stimulišemo na određeni način.

POSAO

Ako vam raspored stolova dozvoljava, sedite tako da vas se iza leđa nalazi zid, jer to znači da ćete imati oslonac u životu. Potrudite se da ne sedite tako da vam je prozor iza leđa. Izbegavajte držanje kaktusa i biljaka sa oštrim završecima, jer one donose negativnu energiju. Umesto toga držite saksijsko bilje, zaobljenih listova i cvetova, na primer ljubičice ili begonije i to na mestu na kojem uvek možete da ih vidite. Ukoliko ste na rukovodećem mestu, držite figuru zmaja na desnoj strani stola, sa glavom okrenutom prema prozoru ili vratima.

Feng Shui za posao

KUĆA

Haotičnost u kući ukazuje na haotičnost u brojnim oblastima vašeg života. Zato, ako sredite vaš dom po feng šui principu, to će na vaš život uticati veoma pozitivno.

Prvo sredite hodnik: prema feng šui principu, brdo cipela u predsoblju uvodi bolest u dom. Složite cipele u cipelarnik ili u kutije, koje ćete držati na policama ili u ormanu.

Drugo, izbacite iz kuće sav višak stvari, oslobodite se stvari koje su vam nepotrebne i pospremite nered. Zamenite polomljene ručke, pregorele sijalice. Ne čuvajte stvari koje ne mogu da se poprave. Gomilanje takvih stvari vremenom će umanjiti pozitivnu energiju u kući.

Spavaća soba

Izbacite televizor iz spavaće sobe, zato što  struja uzrokuje akumuliranje statične energije koja ne može da izađe iz prostorije i pretvara se u negativnu energiju. Da bi se ujutru budili sveži i odmorni, krevet treba da bude naslonjen na veći zid.

Feng Shui za spavacu sobu

Dnevna soba

U dnevnoj sobi energija treba da kruži, zato, ako je moguće, postavite nameštaj tako da nigde nemate prepreka, da ne udarate u višak, da se ne saplićete i zapinjete između stočića ili fotelja. Pozitivne boje su žuta i bež. Kinezi veruju da su ribe simbol sreće – zato razmislite o kupovini akvarijuma. Jedna mala sobna fontana u prostoriji u kojoj najviše vremena provodite, može da privuče u vaš život ono što priželjkujete. Kupite srećni bambus i držite ga u levom uglu dnevne sobe. Nabavite ametist, i postavite ga u jugozapadni ugao dnevne sobe kako biste privukli pozitivnu energiju.

NOVAC

Uredno poslažite novčanice u novčaniku kao i na mestu na kojem držite novac u kući. Kupite žabicu koja drži novčić u zubima ili srećnog budu, i okrenite ih prema jugozapadu. Redovno donirajte barem male svote u dobrotvorne svrhe (ne okrećite glavu od prosjaka na ulici, uvek imajte pet – deset dinara u džepu za njih), jer davanje podstiče primanje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts