Herbiko sprej za nos i grlo

Proizvodjač Herbiko sprejeva za nos i za grlo je Abela Pharm, Beograd.

Herbiko sprej za grlo

Ovaj sprej je antiseptički sprej, koji se preporučuje kod bolnog upaljenog grla, protiv upale desni, neprijatnog zadaha kao i za sprečavanje pojave infekcja.

Upotreba i doziranje – Nekoliko puta  dnevno treba  ubrizgati po jednu dozu rastvora u usta. Sprej se jednostavno aplikuje na teško pristupačno ždelo, pa se direktno deluje na  bakterije koje se najčešće skupljaju u ždrelu prouzrokujući upale  grla i desni. Iz higijenskih razloga svako bi trebalo da koristi svoju ličnu  bočicu spreja. Naprskajte sprej u usta tako da  prsnete direktno na bolno i upaljeno mesto. Trebalo bi dasprej odstoji 15 sekundi pre nego što ga progutate. Važno je da ne jedete ili pijete 15 minuta posle upotrebe kako bi sprej što bolje delovao.

herbiko-za-grlo

Sastav spreja: Etanol, prečišćena voda, alkoholni ekstrakt propolisa, mentol, humektant (manitol), aroma, cink-sulfat, konzervans (benzojeva kiselina).

Ekstrakt propolisa je poznat kao jak prirodni antibiotik koji ima antibakterijsko,  antivirusno, antigljivično, antiseptično dejstvo i lokalno anestetičko dejstvo (smanjuje bol).

Benzoeva kiselina zatim jača antigljivično dejstvo i sprečava pojavu i razvoj gljivičnih infekcija.

Mentol pojačava dezinfikciju i daje spreju osvežavajući ukus.

Cink u spreju pomaže u borbi protiv infekcija i jača imuni sistem. Takodje, cink  pomaže da ranice, erozije u usnoj duplji brže zarastu.

Kontraindikacije

Osobe alergične na neki od sastojaka ne bi trebalo da koriste Herbiko sprej za grlo, jer su, kada su nuspojave u pitanju, moguće alergijske reakcije. Nemojte prekoračiti preporučene dnevne doze. Sprej za grlo Herbiko nije lek i ne može se koristiti kao zamena za lek. U svakom slučaju, pre upotrebe treba detaljno pročitati uputstvo.

Sprej Herbiko za grlo treba čuvati van domašaja dece, na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svetlosti.  Rok upotrebe je dve godine. Herbiko sprej za grlo prodaje se u bočici sa 30 ml rastvora.

Herbiko sprej za nos

Herbiko sprej za nos se preporučuje kod prehlade, kijavice, neprohodnih disajnih puteva, infekcije disajnih puteva, sinusitisa, kao preventive u sprečavanju infekcija.

Herbiko sprej za nos pomaže kod upalnih procesa nosa i gornjih disajnih puteva. Pošto sadrži kombinaciju cinka i propolisa, ima jako antibakterijsko, antivirusno i antiseptično dejstvo. Propolis i cink u kombinaciji su efikasno sredstvo za borbu  protiv infekcija i jačanje imuniteta.

Takodje, cink će pomoći da ranice u nosnoj šupljini brže zarastu.herbiko za nos

Taninska kiselina iz ovog spreja za nos u dodiru  sa sluzokožom stvara tanak sloj nerastvorljivih proteina, koji će sprečiti apsorbovanje toksičnih materija i štititi sluzokožu. Sužavanosne kapilare pa tako sprečava curenje nosa i stvaranje većih količine sekreta.

Etarsko ulje eukaliptusa  iz spreja ima anti-inflamatorno dejstvo i otpušava nos. Sastojak u ulju, pod nazivom cineol, utiče na smanjenje upala, kao i proizvodnju sluzi, što pomaže kod otčepljenja sinusa.

Primena

U svaku nozdrvu treba ubrizgati po jednu dozu rastvora najviše  tri puta dnevno, po potrebi. Sprej omogućava  ravnomerno rasporedjivanje po sluznici nosa. Preporuka je da svaka osoba koristi svoju bočicu iz higijenskih razloga. Napomena proizvodjača – Sprej Herbiko za nos  nije lek i ne može se koristiti kao zamena za lek.

Sprej Herbiko za nos prodaje se u pakovanju od 20 ml rastvora, a rok upotrebe mu je dve godine.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts