Gipsane bermude za skidanje celulita i zatezanje kože

Gipsane Bermude zapravo predstavljaju tretman koji se upotrebljava za skidanje celulita, za mršavljenje, skidanje lokalizovane masnoće i tretman neelastične kože.

Osnova preparata koji se nanosi na kožu – Gipsanih bermuda, su oligoelementi a oni koji su aktivatori i pojačivači postojećih aktivnih supstanci u prepratu su silicijum – koji pome stvaranje kolagena, magnezijum, koji učvršćuje kožu i zateže je, zatim bakar, sa ulogom u podsticanju proizvodnje elastina u koži, gvoždje, koje daje koži tonus i sprečava starenje kože i na kraju cink, koji kao jaki antioksidant ima moć u vezivanju slobodnih radikala.

Efekat u fazama i iskustva u korišćenju gipsanih bermuda

Postupak tretmana kreće tako što se prvo na takozvane kritične tačke na telu – butine, bokove i stomak, blagim masiranjem nanosi poseban losion (Oligoklin) a potom i serum (Oligokompleks). Zatim se u kožu utrljava Oligodren kojim se aktiviraju limfni kanali i na taj način se uklanjaju toksini i štetne materije iz tela.

Dalji tretman podrazumeva nežnu masažu kojok se u kožu utrljava Multiaktov – u slučaju tretmana masnih naslaga, dakle za celulit, ili Oligotona,ako treba da se tretira opuštena koža.

Na kraju tretmana, stavlja se Oligomask i to preko pamučnih kompresa pa se tako oblikuje kalup prema konturama tela osobe kojoj se radi tretman. Preparat pri pravljenju kalupa ne treba da dodje u direktan kontakt sa kožom.

Na ovaj način se stvara pogodno okruženje za delovanje svih lekovitih materija iz preparata koji su Vam naneti na kožu, odnosno njene problematične delove.

gipsane bermude 600 x 399

Rezultati

Dejstvo od 45 minuta rezulturaće znatnim gubitkom tečnosti putem kojih se iz tela eliminišu toksini i štetne materije iz tela. Zahvaljujući tome, koža koja je tretirana postaje vidno sjajnija i zategnutija. Saloni u kojima se radi procedura gipsanih bermuda reklamiraju ovu uslugu kao tretman uz koji ćete na brz način smanjiti masne naslage i uz koji ćete za svega jedan sat biti mršaviji za jedan konfekcijski broj.

Kontraindikacije

Tretman gipsanim bermudama ne bi trebalo da se radi u trudnoći kao ni kod osoba sa odredjenim obolenjima bubrega ili jetre. Obavezno se posavetujte sa lekarom oko toga da li je , u odnosu na vašu bolest i opšte zdravstveno stanje, ovaj tretman za Vas preporučljiv.

Koliko često se tretman može upražnjavati

Tretmani gipsanim bermudama mogu da se rade svakog šestog dana. Takodje, mogu da se kombinuju sa drugim tretmanima sa ciljem mršavljenja i smanjenja celulita.

U salonu gde se vrši tretman gipsanim bermudama, rećiće Vam koliko je i na koji period preporučljivo da se podvrgnete ovoj metodi. Ipak, postignute rezultate trebalo bi održavati. A to se radi odlaskom na tretman na svaka dva meseca.

Tretman gipsanim bermudama, uspešno se primenjuje kod žena i kod muškaraca.

Gipsane bermude – tretman kod kuće

Preparate koji su potrebni za tretman gipsanim bermudama, možete kupiti i sami uppotrebljavati kod kuće.

Najpre nanesite „oligoclean“, utrljajte laganom masažom na željena područja dok potpuno ne upije. Zatim nanesite „oligocomplex“ takodje dok ne upije i to uz blagu masažu. Treći korak je utrljavanje kreme“oligodren“ kojom se radi limfna drenaža kritičnih područja.

U sledećoj fazi nanose se dva preparata – multiaktiv i ologoton. Nanose se jedan pa drugi bez masaže.

gipsane-bermude

Stavite najlon koji se koristi za ovakve tretmane. Pripremite oligomasku – od 400 do 600g maske pomešajte sa 250 do 400ml tople vode i nanesite je na dušek koji se nalazi u kompletu koji ste kupili.

Postavite u odredjeni polozaj dve celulozne komprese prethodno nakvasene toplom vodom koje ste onda iscedili. Pripremljeni dušek sa maskom i kompresama postavite ispod tela. Komprese obavijte oko gornjeg dela tela i dodajte još jednu kompresu ako je to neophodno, ali vodite računa o tome da sva mesta koja želite da tretirate budu pokrivena.

Zatim stavite pripremljenu masku i oblikujte kalup. Znajte da maska nikako ne sme da bude ukontaktu s telom bez kompresa. Na kraju, pokrijte folijom i ostavite da deluje 45 minuta. Dodatno zagrevanje nije potrebno. Kad prodje 45 minuta, skinite najlon, koprese i masku koja će biti čvrsta. Sve treba baciti osim dušeka koji se pere i dezinfikuje i može se ponovo upotrebiti.

Ako slučajno ima ostatka maske ,skinite ih ubrusom. Savet je da nakon tretmana treba izbegavati tuširanje naredna 4 sata, ili, ako se već tuširate, uradite to samo vodom bez kupke i ostalih preparata.

Cena paketa za tretman gipsanim bermudama

Pakovanje koje ide uz kupovni komplet za tretman gipsanim bermudama ima težinu od 6,50 kg. Cena paketa je oko 22 000 dinara.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts