Bršljan gel u borbi protiv celulita

Bršljan gel

Celulit je danas estetski ali i zdravstveni problem kod gotovo 90% žena. Celulit ili “narandžina kora”, javlja se usled kompleksbog poremećaja mikrocirkulacije u potkožnom tkivu  uz nagomilavanje štetnih produkata metabolizma.

Usled ovog procesa, masne ćelije se uvećavaju, one remete limfnu drenažu i smanjuju nivo kiseonika u tkivu. Zbog vezivnih pregrada koje zadebljavaju i postaju grublje, i masnog tkiva koje se pomera ka gore, na koži počinje da se uočava  površina poput narandžine kore. Celulit najviše zahvata  područje butina, zadnjice, donjieg dela leđa, zatim je čest na stomaku, oko kolena, na listovima i skočnim zglobovima.

brsljan gel1

Celulit se javlja u više oblika u zavisnosti od toga kada je i u kolikoj meri vidljiv.

Na domaćem tržištu postoji pravo bogatstvo ponuda raznih kozmetičkih preparata koji obećavaju brzo i efikasno skidanje neželjenog celulita. Jedan od prvih preparata protiv celulita je bršljan gel.

U početku je prilikom osvajanja tržišta od aktivnih komponenti  isključivo sadržao ekstrakt bršljana, a sa rastom popularnosti, bršljan gelovi polako su postajali bogatiji mnogim drugim sastojcima. Njihov recept za spravljanje je postajao sve duži pa su tako kao dodatak dobili na primer kofein koji deluje na ubrzanje cirkulacije i dobar je za mršavljenje, morsku so za pakovanja koja nude i tretman celulita i piling tela u jednom, bademovo ulje za dodatnu intenzivnu negu kože tela, razna esencijalna ulja kao tretman za strije i tako dalje.

Farmaceutska i kozmetička industrija nikad ne spavaju ,pa tako danas, pored ekstrakta bršljana, u borbi sa celulitom koristi mnoge druge biljne i druge sastojke koji su uglavnom skuplji. Zato je danas gel od bršljana jedan od najjeftinijih sa tom namenom.

Medjutim, koji god preparat koristili, ako želite se rešite celulita, paralelno morate regulisati ishranu. Trebalo bi da izbegavate masnu, jaku i presoljenu hranu,  gazirana pića i da unosite što više vode. Naravno, osim vodjenja računa o ishrani, potrebno je više kretanja, aerobik, trčanje ili teretana.

Upotreba

Kako se koristi bršljan gel protiv celulita?

Najbolje je bršljan gel koristiti dva puta dnevno, ujutru i uveče nakon tuširanja. Preporučuje se da se gel na područja zahvaćena celulitom nanosi uz masažu. Inače , redovna masaža je jedan od najeefikasnijih načina za eliminaciju celulita, ali potrebno je strpljenje.

Bršljan gel nanesite na kritična područja i masirajte kružnim pokretima usmerenim ka srcu, u trajanju od  5 do 10 minuta. Verovatno ćete osetiti blago peckanje što znači da je gel počeo da deluje. Nije loše ni da se gel masažom nanosi posle vežbanja, jer  će brže da prodre u kožu.

Cilj masaže bršljan gelom je da se podstakne mikrocirkulacija u slojevima kože u kojima je nakupljena tečnost,  da se poboljša cirkulacija a time i tonus kože čime se smanjuje vidljivost celulita.  U svakom slučaju morate biti uporni jer u borbi protiv celulita nema instant rešenja.

Jedina neugodnost pri tretmanu gelom od bršljana može biti to što se neki od njih jako lepljivi pa mogu napraviti fleke na garderobi. Zato ostavite masažu gelom za deo dana kada ste u kući, a ako izlazite, istuširajte se, ali tek pola sata pošto je preparat delovao.

Pošto bršljan u većim dozama i koncentraciji može biti toksičan, upotreba gelova, ulja i drugih preparata na bazi ove biljke u trudnoći je pod znakom pitanja i ne preporučuje se. U svakom slučaju, o upotrebi bilo kojih preparata protiv celulita, dok ste u drugom stanju, obavezno konsultujte lekara.

Predstavljamo Vam nekoliko gelova protiv celulita na bazi bršljena koji se mogu naći na našem tržištu.

Meilab gel u tubi košta oko 250 dinara. Lagane je teksture, i osim ekstrakta bršljana i etarskog ulja limuna sadrži i  0,8 % kofeina.

celulit meilab

Daplexov Anticel brsljan gel košta oko 800 dinara a prodaje se u pakovanju od jednog kilograma i namenjen je za profesionalnu primenu u salonima. Ovaj gel je obogaćen glicerinom i ruzmarinom.

celulit daplex

Jedna od najpovoljnijih varijanti je Velnea  bršljan gel sa žigom domaćih “Lily” drogerija. Pakovanje u tubi od  200 ml košta oko 200 dinara, a za vreme akcijskih popusta i manje.

celulit esensa

Esensa bršljan gel u svojoj formuli sadrži, pored bršljanovog ekstrakta, još i mentol i kapsaicin.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts