Bademovo ulje čini kosu mekom, zdravom, jačom i sjajnijom

Ulje koje važi za jedno od najboljih ulja za negu kose je bademovo ulje. Bademovo ulje je bogato proteinima, vitaminom E I magnezijumom, što ga čini nezamenljivim u nezi kose.

Ako želite da vam kosa brže raste I postane jača, bademovo ulje je jednostavan, efikasan način da taj rezultat i postignete. Korisno je, jer je bogato masnim kiselinama koje čine kosu mekanom, zdravom, jačom I sjajnijom.

Bademovo ulje za kosu je više nego preporučljivo jer ubrzava rast kose I čini je jačom. Bademovo ulje za negu kose i kože možete kupiti u apotekama ili drogerijama.

bademovo-ulje za kosu

Kako se koristi bademovo ulje

Koristite bademovo ulje na suvu kosu  na sledeći način: umasirajte ga u koren kose i putite  da deluje 8 sati. Zatim operite kosu. Primetićete da vam kosa postaje lepršava I sjajna, a nakon duže upotrebe ulja, jača I gušća.

Važna je redovna upotreba

Pojačano opadanje kose u jesenjim i zimskim danima je problem većine žena. Takodje, suv vazduh, zagadjena životna sredina, siromašna ishrana bez vitamina I minerala I jača izloženost suncu su faktori koji utiču na slabljenje I opadanje kose.

Maske s bademovim uljem su poznate kao prirodni lek za kosu jer pomažu brži rast kose i sprečavaju perut I opadanje. Ipak, važna je redovna upotreba za najbolje rezultate.

Protiv lomljenja kose i peruti

Masaža uljem podstiče cirkulaciju, a hranljive materije koje sadrži, čine kutikulu dlake  jačom, pa će tako biti efikasan lek protiv lomljenja kose.

S druge strane, bademovo hrani i smiruje kožu glave, uspešno uklanja izumrle ćelije jer se lepe za gustu strukturu ulja, I tako pospešuje uklanjanje neprijatne pojave peruti.

Bez tih izumrlih ćelija I ljuspica koje mogu da zapuše koren dlake, nova kosa može neometano da raste.

bademovo ulje rast kose

Kombinacija sa ricinusovim uljem

Bademovo ulje možete mešati I sa ricinusovim uljem I tako napraviti super bogato pakovanje za kosu.

Bademovo ulje za negu trepavica i obrva

Bademovo ulje nije preporučljivo samo za negu kose, ako  želite da vam trepavice I obrve budu bujnije  namažite ih sa nekoliko kapi bademovog ulja pre spavanja.

Recept za rast trepavica: U bademovo ulje dodajte nekoliko kapi vitamina E i ovu mešavinu nanosite na trepavice tokom 2 meseca. Postaće gušće I sjajnije.

Znajte ipak da bademovo ulje ne može učiniti mnogo za Vašu kosu ako je uzrok opadanja kose neka bolest ili  korišćenje agresivnih lekova. U tom slučaju, konsultujte lekara odnosno dermatologa.

Kako čuvati bademovo ulje

Ulje čuvajte na hladnom i suvom mestu, kako bi zadržalo svoja lekovita svojstva.

Koristite bademovo ulje u skladu sa stanjem vaše kose

Iskustva navode da učestalost nanošenja bademovog ulja na kosu zavisi od stanja vaše kose. Ako želite najbolje rezultate, tretman upražnjavajte jednom nedeljno. U slučaju da imate jako suvu I oštećenu kosu, bademovo ulje na kosu stavljajte i dva puta u nedelju dana.

Pakovanje za kosu sa medom i žumancetom

Maska za kosu može se napraviti i od bademovog ulja sa dodatkom malo meda i žumanceta. Ako imate, možete dodati i kašiku rastvora pantenola- vitaminskog kompleksa.Nanesite ovu mešavinu za kosu, ostavite da deluje 2 sata i uobičajeno isperite kosu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts