Kako se pravi torta od pelena za bebe

Torta od pelena

Svako vreme nosi svoje trendove, pa tako ono što je nekada bilo nezamislivo, danas postaje izuzetno moderno, a nadasve poželjno. Nekada se za rođenje bebe nosio uglavnom novac, osim ako je to neko vama blizak, pa možete da pitate šta je potrebno da kupite. Znalo se da bake i deke obično nose tortu, kupuju kolica ili nosiljku, dok ostala rodbina mahom donosi novac. Danas se sve to prilično promenilo, pa su se pojavili novi pokloni koji su u trendu. Jedan od takvih je i torta od pelena za bebe.

Kada sam prvi put čula da postoji torta od pelena, da budem iskrena nisam znala da li treba da pitam za recept, odnosno kako napraviti ovu tortu. Sreća te se nisam obrukala, pa sam odabrala ono neutralno pitanje: kako se pravi torta od pelena za bebe? Tako da osoba koju sam pitala ni danas ne zna da nisam znala da torta od pelena ustvari nije torta, već nov način pravljenja darova za bebe.

Ono što mi se posebno dopalo jeste što ovaj poklon za bebe možete pripremiti i u varijanti “ uradi sam „, samo ako imate želju i dovoljno mašte. Naravno, bitno je i šta ćete od materijala dodati u ovu tortu. Takođe, iako se torta od pelena priprema za bebe uopšteno, možete je i, da tako kažem personalizovati, pa će se tako razlikovati torta od pelena za dečake, od one za devojčice. Kao što rekoh, najvažnije je šta ćete koristiti od dodatnih rekvizita za pripremu, osim pelena.

torta od pelena

Kako se pravi torta od pelena za bebe?

Da biste napravili ovaj prelepi dar, a u varijanti “ uradi sam “ biće vam na prvom mestu potrebne pelene, one obične, pamučne. Međutim, u poslednje vreme se često torta od pelena za bebe priprema i od onih pelena za jednokratnu upotrebu. Na vama je da odlučite koje ćete pelene koristiti.

Recept za pripremu ove torte ne postoji, jer sve zavisi od toga kako želite da izgleda vaša torta od pelena za bebe i da li je za dečake ili za devojčice.

Princip je isti za svaku tortu, bez obzira na oblik: pelene vam služe kao osnov. Moglo bi se reći da su pelene kao patišpanj za klasičnu tortu, recimo. Njih zavijate u krug, kako biste mogli da ih ukrašavate.

Da ne bude zabune, torta od pelena ne podrazumeva samo da ređate pelene bez nekog reda. Jer, pre nego što počnete da je pravite morate izrezati postolje od kartona. Najjednostavnije je da ono bude u obliku kruga.

A kako se torta od pelena za bebe obično pravi na dva ili više sprata, biće vam potrebna postolja i za to, ali i ono što će povezivati ta postolja, što opet može biti od kartona. Z ovo možete iskoristiti i karton na kome stoje ubrusi ili folije, recimo. Samo ne zaboravite da izbušite u sredini postolje za sledeći sprat.

Kada završite sa pripremom postolja i držača, možete pristupiti zavijanju pelena. U zavisnosti od toga koju vrstu pelena ste izabrali, zavisiće i način savijanja.

Pored pelena, držača i postolja, bićeć vam potrebni i dodatni ukrasi. Pod ukrasima podrazumeva: razne vrste satenskih ili ukrasnih traka, zvečke, plišane medvede… Izbor je u potpunosti na vama, a u zavisnosti od finansijskih sredstava kojima raspolažete.

U nastavku, pogledajte kako sve može da se napravi torta od pelena za bebe, bilo da je za devojčice ili dečake. Verujem da će vam nakon ovoga biti mnogo jednostavnije da i vi pripremite ovaj neobični dar, naravo u “ uradi sam “ varijanti. Uživajte i u gledanju i kasnije dok je pripremate!

uradi sam torta od pelena

torta od pelena recept

torta od pelena za bebe

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts