Vichy kozmetika – preparati na bazi jedinstvene termalne vode

Vichy kozmetika svoju originalnost duguje termalnoj vodi sa posebnih izvorišta koja se ne može sintetički kreirati i koja je prisutna u skoro svim Vichy proizvodima. Ako Vam je potreba kompletna recenzija brojnih Vichy proizvoda obratite se farmaceutu u apoteci, jer su prodajna mesta Vichy kozmetike u našoj zemlji, uglavnom apoteke i neke drogerije.

Osnovne linije Vichy kozmetike su podeljene prema njihovoj nameni: Hidratantna nega, nega protiv nepravilnosti, nega protiv starenja, puderi, nega tela, nega za oblikovanje tela, zaštita kože od sunca, nega kose i kože glave, nega za muškarce i linija za rast kose.

vichy1

Iskustva korisnika Vichy kozmetike više su nego pozitivna posebno imajući u vidu da cene ovih proizvoda nisu najpovoljnje za prosečni džep našeg gradjanina. Medjutim, uprkos tome, ova kozmetika je već dugo prisutna na domaćem tržištu i ima svoje verne poklonike.

Predstavljamo Vam neke od Vichy proizvoda iz različitih linija

DERCOS AMINEXIL PRO SA TROSTRUKIM DELOVANJEM – intenzivni tretman protiv opadanja kose kod muškaraca.

Ovaj preparat je namenjen muškarcima koji imaju problem sa slabijim ili jačim opadanjem kose.

vichy za rast kose

Aminexil, molekul  koji je rezultat desetogodišnjeg istraživanja, sprečava otvrdnjavanje kolagene ovojnice koji je zadužen za očuvanje mekoće i elastičnosti tkiva koja okružuju koren dlake i za njegovo bolje pričvršćivanje u kožu skalpa. U preparatu je kombinovan sa  SP94, molekulom koji deluje na kvalitet vlasi jer dovodi u bulbu energetske elemente potrebne za njen rast i tako omogućava rast jačih i debljih dlaka. Arginin podstiče krvnu mirkocirkulacije i dotok hranljivih materija neophodnih za rast bulbe

Uz preparat ide i nežan ergonomski masažni aplikator od bele bronze s okruglim vrhom koji odgovara bilo kom tipu skalpa. Masažer omogućava stimulativno nanošenje preparata bez razlivanja proizvoda i omogućava direktnu masažu kože glave, a time i podstiče mikrocirkulaciju. Kosa je gušća i jača.

Potrebno je da se nanosi jedna dozu dnevno za intenzivni tretman, a nakon toga tri puta sedmično za održavanje rezultata tokom 6 nedelja.

Vichy proizvodi za telo

NUTRIEXTRA – mleko za telo omogućava hranljivu i regenerativnu negu kože tela. Velika  količina hranljivih supstanci, koje se upijaju duboko u gornji, pokrivni sloj kože omogućava da je tek jedan nanos dovoljan za osećaj lagodnosti na koži koji traje čak 2 dana. Može se koristiti i za osetljivu kožu.

vichy za telo

Vichy nega tela za trudnice

Vichy krema za strije  sprečava nastanak i istovremeno otklanja već postojeće strije. Promena količine kolagena i elastičnih vlakana kože kao rezultat daju pojavu strija koje se javljaju u pubertetu, prilikom nagle promene težine i u trudnoći.

vichy trudnice

Ova intenzivna krema je obogaćena silicijumom, hranjivim biljnim uljima i hidroksiprolinom. Ove komponente omogućavaju dvostruko dejstvo : preventivno delovanje (krema hrani kožu, daje joj vlagu i značajno smanjuje rizik od nastanka strija) i korektivno delovanje (poboljšava čvrstoću kože i vidljivo uklanja strije, koje postaju sve manje i postupno se gube.

Krema je u pakovanju od 200 ml a treba da se nanosi svaki dan na problematične delove kože, masiranjem do upijanja.

Vichy Idealia linija za lice

Idealia je linija proizvoda za lice koja omogućava finiju teksturu kože, ujednaen ten i ublažene bore.

vichy idealia

Kombuha je poznata vekovima po svojim terapeutskim, antioksidativnim i okrepljujućim svojstvima. Laboratorije Vichy su je uvrstile u kreme za kožu kao glavni sastojak. Kombuha se dobija postupkom biotehnološke fermentacije crnog čaja. Na ovaj način, dobija se spoj vitamina, polifenola i AHA, koji su dragocena kombinacija za kožu o deluju sloj po sloj.

Vichy proizvodi za celulit

-Vichy Destock je preparat koji neguje kožu telu u oblikuje ga. Hipoalergena formula dobijena je u saradnji doktora za sportsku medicinu, nutricionista i ginekologa. Trajno smanjuje obim struka, izravnava masne naslage i umanjuje strije.

vichy celulit

-Destock za strije je krema za potpuno delovanje protiv strija bogata silicijumom, hranljivim biljnim uljima i hidroksiprolinom. Pomaže koži da se učvrsti i preoblikuje i pritom otklanja strije. Dužina strija se smanjuje a boja bledi. Koža tela postaje hidrirana i nahranjena, elastična i otpornija na veća rastezanja, pa je mogućnost nastanka novih strija smanjena.

Vichy Destock se nanosi na osetljiva i ugrožena područja kože uz masažu zbog boljeg upijanja.

Vichy preparati za masnu kožu i problematičnu kožu

-NORMADERM prepa nepravilnostima koji obećava prve rezultate nakon 7 dana primene.

vichy masna koza krema

Normaderm čisti i neguje kožu. Kompletna linija proizvoda namenjena je za borbu protiv 6 znakova nepravilnosti odrasle kože: bubuljice, akne, crvenilo, proširene pore, mastan sjaj, nejednak ten.

Vichy šamponi za kosu

Vichy šamponi iz linije DERCOS namenjeni su zdravlju i lepoti kose. Neguju kosu od korena do vrhova.

vichy sampon

Posebno se izdvaja šampon za umirivanje osetljive kože glave. To je prvi Vichy šampon sa formulom bez sulfata koji im dva umirujuća sastojka (Bisabolol i Madecassoside). Ima dejstvo na tri osnovna znaka osetljive kože glave: svrab, neprijatan osećaj i zatezanje. Takodje, pomaže u postizanju sjajne, mekane, lepe kose. Omogućava prijatan osećaj već posle prvog korišćenja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts