Šta je francuski poljubac i kako se izvodi

Od davnina, ljudi koriste poljubac kao oružje kojim iskazuju emocije. Poljubac može biti različite prirode, ali ako ste u iščekivanju prvog sastanka sa osobom koja Vam se sviđa i tek uplovljavate u ljubavni svet, ne bi bilo loše da za početak otkrijete šta je to tačno francuski poljubac i kako se izvodi.

Značenje, istorijat i neke zanimljivosti

Francuski poljubac predstavlja spajanje usta, usana i jezika pri čemu jezik igra vodeću ulogu i stvara osećaj prijatnosti, budi seksualnu želju i raspiruje strast. Često je dug i može biti predigra.

Smatra se da je poljubac kao romantični gest, prvi put spomenut u Indiji, dok se u Evropi smatra da je za to zadužan Aleksandar Veliki, a pravi francuski poljubac veže se za Rimljane.

francuski poljubac

Pre mnogo godina, na nekim mestima, poljubac je čak bio i zabranjen jer se smatralo da prenosi zarazu ili da navodi na smrtni greh, kako su nekada smatrale pape u katoličkoj crkvi.

Francuzi su upotrebljavali izraz “ baiser (embrasser) avec la langue „ što tačno znači poljubiti jezikom. Interesantna je činjenica da su i sami Francuzi, pre nekoliko vekova govorili da je francuski poljubac ustvari baiser florentin odnosno firentinski poljubac. Interesantna novina je da su u Francuskoj u rečniku Pti Rober, našla i nova reč Galocher čija definicija doslovno znači poljubac na francuski način.

Kako se ljubiti

Ako postoji osoba koja Vam se sviđa i spremate se za prvi sastanak, savladajte male tehnike koje će Vam pomoći da naučite osnove francuskog poljupca tj. poljupca sa jezikom. Koliko god nam na početku sve to izgledalo strano ili teško, svako zna da se ljubi! Ovo su samo neki saveti kako da postanete majstor ljubljenja.

Pre sastanka, vodite računa o higijeni i pre nego što se uputite na ugovoreno mesto, operite zube, jer koliko god se nekom sviđali, ipak niko ne voli da oseti zadah. Najbolje je uz sebe uvek imate žvake u slučaju da ste pojeli nešto na sastanku. Pazite i na ostatak lične higijene, pa se pre izlaska okupajte i stavite dezodorans.

Ugodno se smestite i nađite odgovarajuće mesto gde će se prvi poljubac desiti. Najbolje je ako imate gde da sednete, ako je to na javnom mestu, poslužite se klupom iz obližnjeg parka.

Kontakt tela je isto od velike važnosti. Nemojte da gurate simpatiju, niti da se previše naginjete. Zagrlite ga ili držite za ruku. Osluškujte partnera i ako primetite da ne reaguje na neki Vaš pokret pozitivno, promenite tehniku.
Za početak, nagnite glavu na stranu i pazite da vam se nosevi ne sudaraju. Prislonite usne na partnerova usta. Zatim lagano otvorite usta i milujte jezikom osobu sa kojom se ljubite. Dišite kroz nos nečujno i ravnomerno.

Zatvorite oči, tako ćete se lakše opustiti

Kada je došlo da spajanja Vašeg jezika sa njegovim/njenim, pravite lagane, nežne pokrete jezikom u levo i desno. Nemojte previše gurati jezik niti ga ukrućivati. Najbolje je da opustite usne i jezik i da pazite da ga ne grebete zubima. Kombinujte različite stilove, i pronađite zajednički stil, koji se sviđa i jednom i drugom. To može biti kombinacija laganog ljubljenja u početku, koje nakon nekog vremena postaje strastvenije i brze.

Na kraju, iskustvo Vas može učiniti majstorom za poljupce pa se ljubite što više možete i kad god možete.

Ako ste sve ovo savladali, došli ste do zadnjeg koraka, a to je prepuštanje poljupcima i uživanje sa osobom koja Vam se sviđa.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts