Kako napraviti origami leptira od papira

Pravljenje origami ukrasa može biti posebno zanimljivo ukoliko imate strpljenja. Srećom, pa postoje origami ukrasi koji se mogu prilično jednostavno napraviti, a jedan od takvih je i origami leptir od papira.

Izrada origami leptira od papira će potrajati svega par minuta, ukoliko pažljivo pratite uputstvo za pravljenje, korak po korak.
Ukoliko vas zanima kako napraviti ovaj zanimljiv “ uradi sam “ ukras, u čije pravljenje možete uključiti i svoje mališane, biće vam potreban samo papir u boji, koji ćete lako moći da savijate.

Kako se pravi origami leptir od papira?

Kao što prikazuje slika, potreban vam je papir kvadratne osnove za pravljenje origami leptira. Ovaj ukras će biti još zanimljiviji ukoliko uzmete papir u boji.

Najpre savijte papir na pola i po širini i po dužini, kao što je prikazano u koraku broj dva na slici.

Potom isavijajte papir, kao da pravite žabicu.

Zatim sledite pažljivo korake od broja 4 do 11, kao što je prikazano na slici, i vaš “ uradi sam “ origami leptir od papira je završen.

origami leptir

Ukoliko, pak želite da uključite i mališane u pravljenje origami leptira od papira, možete napraviti ovaj ukras i na malo drugačiji, jednostavniji način. Doduše, to nije prami origami leptir od papira, ali će vaši mališani sigurno biti oduševljeni svojim “ uradi sam “ delom.

Za pravljenje ovakvog ukrasa će vam biti potreban tanji papir, koji ćete lako savijati. Jednostavno pratite korak po korak uputstvo za izradu koje je prikazano na slici i uživajte.

leptir od papira

Video uputstvo za pravljenje origami leptira od papira

Ukoliko vam je jednostavnije, možete da pratite video uputstvo za pravljenje origami leptira od papira korak po korak :

https://www.youtube.com/watch?v=esk_RKKnvVE

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts