Uvijanje kose peglom

Kosu možete uviti na nekoliko načina. Najbrži način je preglom, premda za ovu metodu potrebno je imati iskustva i veštine.

Pegla za kosu se pretežno koristi za ispravljanje kose, ali se pokazala i kao odličan uređaj za uvijanje. Sa druge strane, ne ume svako da uvije kosu peglom. Sve deluje tako lako dok gledate video klipove na ,, Youtube – u „, ali je zapravo potrebno dosta veštine da sami naučite da baratate peglom pri uvijanju kose.

Postupak

Za početak, kosa treba da bude čista. Poželjno je da je operete prethodnog dana. Nemojte prati kosu istog trenutka kada želite da je uvijate, jer mora biti u potpunosti suva. Čak i ako je osušite fenom, znate i sami da ne možete uvek da je osušite u potpunosti. Pre tretmana peglom, poželjno je naneti neki preparat za zaštitu od toplote, na kosu.

Napravite talasastu frizuru pomoću figara.
Napravite talasastu frizuru pomoću figara.

Peglu uključite i ostavite da se zagreje minut, dva. Odvojte jedan pramen, i pritisnite ga peglom. Zatim ga obmotajte jedan krug oko pegle i polako povlačite peglu ka kraju pramena, dok se pramen u potpunosti ne oslobodi stiska. Za kraj pramen malo obmotajte oko prsta, kako bi se dodatno ukovrdžao. Postupak ponavljajte dok ne uvijete čitavu kosu.

Na ovaj način dobićete blage talase. Vodite računa da vam pramen ne stoji previše pričvršćen u pegli, jer možete izgoreti kosu. Poželjno je da pegla za kosu bude keramička i što tanja. I pramenovi treba da budu tanki, ako želite lepše kovrdže koje će duže stajati.

Ukoliko vam ova procedura nije baš najjasnija, pogledajte priloženi video snimak preuzet sa ,, Youtube – a“.

Uvijanje kose sa olovkom i folijom

To nije sve, sa peglom možete uviti kosu na još mnogo načina. Jedan od noviteta jeste uvijanje kose pomoću olovke i aluminijumske folije. Na ovaj način ćete dobiti sitne kovrdžice, ali je postupak izrade nešto duži i zahteva strpljenje.

uvijanje kose, olovkom i folijom

Dakle, pored pegle, potrebno vam je parče aluminijumske folije, koju inače koristite u kuhinji, i jedna drvena olovka ili bojica. Kao i kod klasičnog uvijanja kose peglom, kosa mora bii čista i suva, a poželjno je poprskati je sredstvom za zaštitu od toplote.

Birajte sitne pramenove. Pramen prvo obmotajte oko olovke, a zatim sve to obmotajte folijom. Zagrejanom peglom, pritiskajte foliju, svaki deo folije pritisnite po desetak sekundi da se pramen dobro zagreje i oblikuje. Potom skinite foliju i dobićete željenu kovrdžu.

Detaljnije objašnjenje možete pogledati na ovom videu:

Ako niste ljubitelj kovrdža koje podsećaju na feder, postoji i treći način za uvijanje kose pomoću pegle. Ovoga puta zanemarite olovku, potrebna vam je samo folija. Kao rezultat dobićete divne talase, koji su odlični za svečane prilike.

Za ovaj postupak potrebno vam je malo više aluminijumske folije, koju ćete podeliti u nekoliko manjih komada. Svaki pramen uvijajte polako, oko svojih prstiju, a zatim ih spakujte u foliju, tj obmotajte foliju oko pramena. Aluminijumska folija će bez problema držati pramen da ne ispadne, ako ste ga dobro spakovali. Kada čitavu kosu obmotate u foliju, na scenu stupa dobro zagrejana pegla. Svaki pramen pritisnite peglom po nekoliko puta kako bi se oblikovao. Nije loše ni da vam kosa malo odstoji u foliji, a i kako ne bi ste izgoreli prste dok je skidate.

Nakon čitave procedure, polako obmotajte svaki pramen i skinite foliju. Dobićete divne talase, na koje potom možete naneti malo laka za kosu, kako bi vam frizura duže stajala. Vodite računa da ne izgorite kosu, pa nemojte pritiskati pramen peglom duže od deset sekundi

Evo kako izgleda čitava procedura:

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts