Kako napraviti origami pticu od papira

Jedan od osnovnih oblika, koji se najčešće prave čuvenom japanskom tehnikom savijanja papira svakako je origami ptica od papira. Iako izrada ovog papirnog “ uradi sam “ ukrasa možda nije tako jednostavna, ne zaboravite da će origami ptica od papira sigurno obradovati vaše mališane, koje bi trebalo da uključite u njeno pravljenje. Uz to, možete izvesti i da to bude origami ptica od papira koja maše krilima, ako ste bar malo vešti, što će nesumnjivo oduševiti vaše mališane.

Da bi origami ptica od papira izgledala interesantnije ne morate za njenu izradu koristiti isključivo beli papir, već papir u boji, a još bolja ideja je da to bude papir na kome su vaši mališani nacrtali nešto.

Kako napraviti origami ptica od papira?

Nemojte da vas uplaši kada ugledate sliku na kojoj je prikazana izrada “ uradi sam “ origami ptice od papira , korak po korak. Kad usavršite ovu tehniku, biće vam vrlo lako da napravite i ovaj ukras. Zato je vrlo važno da počnete pravljenje jednostavnijih ukrasa ovom tehnikom, pa tek kada njih usavršite pređite na izradu origami ptice od papira.

Iako ovo nije ptica koja leti, sigurno ćete smisliti koji deo vašeg životnog prostora može da ukrasi. Jedna od ideja jeste i da ih uz pomoć zihernadle, recimo zakačite na zavesu.

Na slici je prikazana izrada origami ptice od papira korak po korak. Da vas ne bismo dodatno zbunjivali, nećemo opisivati svaki korak, jer je mnogo uočljivije prikazano na slici. Imajte samo na umu da je osnova za pravljenje origami ptice od papira kvadratna, a zatim pratite korak po korak i uživajte sa svojim mališanima u njenoj izradi.

origami ptica

Video uputstvo za pravljenje origami ptice od papira

A možda vam je lakše da pratite video uputstvo za pravljenje origami ptice od papira korak po korak :

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts