Kako napraviti suknju od tila?

Suknje od tila postale su pravi modni krik, omiljene među damama svih generacija. Kako nam se uveliko vratila, takozvana ,,vinidž“ moda, i suknje od tila su postale omiljeni komad odeće.

Ove suknjice nosila je još Keri Bredšo iz čuvene serije ,,Seks i grad“, a poznato je da Keri važi za pravu modnu ikonu, koja je na modnu scenu vratila mnoge popularne komade odeće.

Danas postoje u nekoliko dužina i boja. Na vama je samo da odaberete svoju idealnu.

Na prvi pogled deluju kao odeća za, isključivo, svečanu priliku. Međutim, sada se uveliko nose i u svakodnevnim kombinacijama.

Kako napraviti suknju od tila?
Kako napraviti suknju od tila?

Kako sašiti suknju od tila?

Ako ste malo veštiji sa iglom i koncem, odnosno mašinom za šivenje, nema potrebe da kupujete sebi suknju od tila. Sašijte je sami.

Od materijala vam je potreban komad lastiša, po mogućstvu malo širi. Nabavite i til, kao i materijal za postavu. Poželjno je da materijal i til budu u istoj boji, premda uz malo mašte mogu se kombinovati i različite boje.

U zavisnosti od dužine suknje, iskrojte materijal i til tako da dobije oblik šuplje krofne. Debljina ,,krofne“ biće dužina vaše suknje, a unutrašnji krug bi trebalo da bude samo malo širi od vaših kukova.

Lastiš se zašije za unutrašnji krug suknje. Radi lakšeg krojenja, možete ga prvo pričvrstiti čiodama, pa tek onda zašivati.

Postupak izrade suknje.
Postupak izrade suknje.

Moderne kombinacije za odrasle

Već smo pomenuli da se suknje od tila mogu nositi za svečane prilike, ali i za neke ,,kežual“ varijante. Sve zavisi od ostalih komada odeće koje trenutno nosite, ali od obuće i aksesoara.

Neke jednostavne boje poput svetlo plave, crne, bele i slično, su najbolje za kombinovanje kada su suknje od tila u pitanju. One dozvoljavaju da gornji deo bude i malo šarenolik. U slučaju da vaša suknja od tila ima neke aplikacije na sebi, gornji deo treba da bude jednostavan i jednobojan.

suknje od tila moderne kombinacije

Uz suknje od tila se mogu kombinovati bluzice koje se upasuju u suknju. Nose se i kratke majice i bluzice koje otkrivaju deo stomaka. Košulje su takođe interesantne za ove kombinacije, a u obzir mogu doći i džemperići. Topići su podjednako interesantni.

Kao što vidite, uz suknje od tila se mogu nositi razni komadi odeće. Lepo je staviti i neku upečatljivu ogrlicu, kao i minđuše u istom dezenu.

Što se tiče obuće, izbor je takođe šarenolik. Salonke se najradije nose, a baletanke bi trebalo izbegavati, kako ne bi ste ličili na balerinu. Uz neke smelije kombinacije nose se i duboke starke, kao i gležnjače. Bitno je samo nositi plitku obuću, jer je suknja od tila letnji komad odeće.

suknje od tila kombinacije

Duge ili kratke?

Dužina suknje zavisi od vašeg ličnog ukusa. One mogu biti, bukvalno, bilo koje dužine.

Izbegavajte jedino ekstremno kratke i ekstremno dugačke. Prekratke suknje mogu otkriti gaćice, što je, priznajtete, neukusno, čak i za ova moderna vremena. Duge suknje do poda se takođe ne nose. Maksimalna dužina suknje od tila bi mogla da bude, recimo do dna listova.

Duga ili kratka suknja?
Duga ili kratka suknja?

Suknje od tila za devojčice

Devojčicama suknje od tila stoje izuzetno zanosno. Kako je malim devojčicama dozvoljno da nose nešto šareniju odeću, kič kada su suknje od tila u pitanju ne postoji. Njima je čak i dozvoljeno da izgledaju kao balerine.

Slobodno iskombinujte suknju sa šljokicama ili nekim drugim aplikacijama. Neka se vaša mlada dama oseti kao princeza ili balerina. Ako kupujete suknju za devojčicu, neka ne bude previše dugačka. Idealna dužina je, recimo, do kolena.

Ako naučite da šijete suknje od tila, napravite jednu i za svoju ćerku ili sestričinu. Za male suknjice ne treba puno materijala, a uz malo mašte, eto idealnog komada odeće za vašu princezu.

Suknje od tila su odlične i za devojčice.
Suknje od tila su odlične i za devojčice.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts