Najbolje kreme protiv bora oko očiju

Kozmetičari preporučuju da devojke, već sa 18 godina, počnu da posebno vode računa o koži u predelu oko očiju. Koža je u tom predelu tanja, osetljivija i skoro da se uopšte i ne masti te je zbog toga podložnija pojavi, najpre sitnih bora a onda i dužih i dubljih smejalica. Još jedan kritičan predeo za nastanak bora je koža izmedju obrva, koja takodje zahteva posebnu negu, uz tanku i osetljivu kožu oko usana.

Jedva pola milimetra debela koža oko očiju je čak četiri puta tanja  od kože naostalim delovima tela. Zato, koži oko očiju nije dovoljna regularna odnosno ista krema koju korisitite za lice i vrat.

I dok neke devojke i žene tvrde da im nešto skuplja kozmetika poput linija Eucerin, Lancome ili Vishy pomaže u borbi sa borama, za druge pripadnice lepšeg pola, najučinkovitije su prirodne kreme protiv bora koje prave po principu”uradi sam”. U tom slučaju, reč je više o maskama, nego o kremama, pa se pomešan žumanac sa malo meda,preporučuje u vidu maske jednom nedeljno. Obloge od kesica čaja kamilice, takodje su odlične u misiji osvežavanja pogleda, dok je rendan krompir odličnan prirodni preparat protiv podočnjaka…

Sledi pregled krema protiv bora oko očiju koje se mogu nabaviti u domaćim parfimerijama.O tome, koji bi izbor za Vas bio pravi, (da li će to biti hidratantne kreme, kreme sa kolagenom ili sa retinolom) morate odlučiti sami, imajući u vidu godine, tip kože i način života. Naravno, nikad nije naodmet, posavetovati se sa dermatologom.

Idealia – Vishy krema za kožu oko očiju

Ovo je hidratantna krema,  nežno ružičaste boje, fine teksture. Koža je brzo upija i nema masnog filma nakon primene. Ipak, mnogo je važnije da uglačava izgled linija oko očiju i površinu kože. Takodje, osvetljava tamna područja i tako preoblikuje izgled lica dok ublažava tamne podočnjake. Namenjena je svim tipovima kože, čak i najosetljivijoj.

visi oci

Nivea – krema protiv bora sa uljem semenki groždja i roll on krema

Nivea je za dame sanaših prostora svojevrsna klasika,pa je prilično lako čuti iskustva o korišćenju Nivea krema koje su u širokoj upotrebi. Hidratantna Niveina krema protiv bora oko očiju, ublažava fine bore i neguje kožu uljem iz semenki groždja.  Nivea – roll on krema protiv bora – “Q 10 Energy”, redovnom upotrebom povećava nivo koži svojstvenog koenzima Q10 i kreatina, efikasno se bori protiv bora iznutra, umanjuje njihovu vidljivost i sprečava pojavu novih.

nivea krema

Eucerin Hyaluron – Filler krema za područje oko očiju

Ova napredna formula za negu područja oko očiju sa SPF 15 i UVA zaštitom za tretiranje bora na području oko očiju, oftalmološki je testirana, što je važno za dame koje koriste kontaktna sočiva. Krema sadrži hijaluronsku kiselinu i bioaktivni glicin-saponin i posebno je namenjena borama smejalicama. Krema je bez mirisa i deluje na postojeće bore, dok usporava pojavu novih. Kožu uglačava i pruža mladolik izgled.

eucerin krema

Afrodita krema protiv bora – Hyaluron lifting

Afroditina krema Hzaluron lifting je takodje dermatološki ispitana i ne sadrži parabene, silikon ni parafin. Sadrži hijaluronsku kiselinu i botanički ekstrakt drveta yaruma koje lipolitičkim dejstvom utiče na smanjenje pojave podočnjaka i podbulosti.

Negovanjem nežne kože oko očiju, pomaže pri zaglađivanju prvih bora i umanjuje tamne kolutove pod očima. Pakovanje sadrži 15 ml kreme. Krema je odlična kao zaštita od gubitka vlage, naročito tokom leta, i  izlaganja suncu i vetru.

afrodita krema

Avon kreme protiv bora oko očiju

Godinama nam je na raspolaganju veliki broj krema za područje oko očiju iz Avonovih kataloga. Od onih koje sadrže ekstrakt kavijara, pa do posebnih linija namenjenih damama u odnosu na njihove godine. Jedan od boljih Avonovih proizvoda te vrste je tretman za područje oko očiju iz linije  – Anew clinical.

Dermatološki i oftalmološki testiran preparat, smanjuje izgled dubokih bora na području oko očiju a lagana formula  se može koristiti ispod dnevne šminke i pogodna je  za osobe koje nose kontaktna sočiva. Prouzvodjač navodi da se posle 2 nedelje primene kreme, na osnovu ispitivanja medju korisnicama, smanjuju podočnjaci i bore smejalice.

avon krema

Garnijer Nutricionist kreme

Garnier Nutricionist, regenerativna krema za kožu oko očiju sadrži magnzijum i kofein. Ima laganu i osvežavajuću teksturu i brzo se upija – bez masnog filma. Kofein kao aktivni sastojak kreme, podstiče metaboličke procese ćelija kože i tako pomaže u eliminisanju bora i podočnjaka jer kofein, izmedju ostalog, stimuliše i ubrzava mikrocirkulaciju kože.

garnijer krema

Loreal Revitalift krema

Tehnologija L’Oréal-a, primenjena u izradi ove kreme odnosi se na stimulisanje stvaranja 8 prirodnih liftera kako bi koža povratila funkciju prirodnog autoliftinga. Ova dnevna krema protiv bora, glača kožu, čini je blistavijom dok dodatno učvršćuje kožu. Efekat je odmah vidljiv.

loreal krema

Lancome preparati protiv bora

Lancôme Absolue Yeux Precious Cells  krema ima bogatu strukturu i sadrži karate maslac i ekstrakt kestena. Kožu lepo zaglađuje i hrani. Pomaže oslobađanje suvišne tečnosti iz kapaka, pa tako  smanjuje podbulost oko očiju. Vremenom, smanjuje mimične bore a dobra je i kao podloga za šminku. Ne ostavlja masni trag, ii mate osećaj da blago napne kožu.

lancome krema

Avene – umirujuća krema za područje oko očiju

Ova bogata krema, umiruje iritacije i crvenilo, smanjuje kesice pod očima i tamne podočnjake. Pruža svakodnevnu negu, naročito za nežnu i osjetljivu kožu oko očiju. Ne sadrži parabene i parfeme. Namnejena je svim tipovima kože.  Pošto je obogaćena hidratantnim sastojcima, vlaži područje oko očiju i kapke, štiti kožu od dejstva slobodnih radikala dok termalna voda iz kreme
umiruje iritacije, crvenilo i zategnutost kože.

avene krema

Eveline – krema protiv znakova starenja kože

Eveline krema protiv bora oko očiju je namenjena borbi protiv svih znakova starenja kože. Sadrži  kombinaciju ekstrakta orhideje i aktivnu hijaluronsku kiselinu. Smanjuje  bore i ublažava izgled tamne kože pod očima.

evelin krema

Ekstrakt orhideje je izvor energije za ćelije kože, daje joj sjaj i čvrstinu a hijaluronska kiselina je zapravo jaka, prirodna hidratantna materija  koja koži daje vlagu. Vitamini A,E i F hrane i obnavljaju kožu dok  shea maslac sprečava isušivanje kože. Krema uklanja znakove umora i iritacija , smanjuje natečenost kože i ima antialergijska svojstva.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts