Ideje za poklon za rodjenje bebe

Kada dobijemo vest da smo postali tetka, teča, ili da smo dobili novog člana porodice, pored neopisive radosti, već na prvu loptu postavljamo sebi pitanje – Šta pokloniti tim povodom? Naravno, uvek možemo proći na “klasičan način”. Benkica, novčanica za pod jastuk i cveće za novopečenu mamu su u redu, ali možemo biti mnogo maštovitiji, naravno, ako imamo dovoljno vremena i novca.

Pokloni za bebe su  prava avantura u smislu iskazivanja kreativnosti.  Pogledajte neke ideje koje Vam možda mogu pomoći u odabiru dara za devojčice ili dečake.

bebi opstaKorpa svaštara

Za prvu posetu bebi i mami, poklon koji će uneti dodatnu radost je simpatična bebi korpa sa puno lepih i šarenih sitnica. Pelena nikad dosta, tako da će Vam svako biti zahvalan ako je korpa puna pelena. U sadržaj možete dodati i sveže voće za mamu, bebi kozmetiku (sapun, kupku, peškirić) malog mekanog medu, nežno ćebence sa bebinim imenom …

bebi korpa1Uspomene, uspomene…

Svaki roditelj voli da beleži najznačajnije trenutke u životu deteta. Jednog dana, kada beba poraste, moći će da vidi svoj prvi zubić koji je ispao, pramen kose koji je prvi odsečen, a kada nauči da čita, moći će da sazna, ko mu je medju prvima došao u posetu, koja je bila prva uzgovorena reč, kako se zvao doktor na porodjaju… Za prikupljanje svih navedenih dragocenosti, potreban je “Bebin dnevnik” gde će ponosni roditelji upisivati značajnije momente u životu bebe kao i posebne kutijice za čuvanje prvih cipelica, kosice i zubića. Roditelji  će Vam biti zahvalni kada ih obradujete posetom uz ovaj zanimljivi poklon.

bebin dnevnikBudite praktični

I praktični pokloni mogu biti interesantni. Potražite neško za šta znate da će roditeljima i bebi biti korisno. Preporučujemo radio liniju , kao što je Baby Control, i koja omogućava da roditelji čuju bebu dok su oni u drugoj prostoriji.Takodje, noćna lampa je od velike koristi, posebno ona sa progušenim svetlom koja bebi neće narušavati san.

Ako poklon nosite tokom zime, možete kao poklon kupiti tople zimske vreće za bebe. Takodje, dobar poklon je i prilagodljivi jastuk za dojenje koji se svojim oblicima prilagodjava i može koristiti i bebi za ležanjea kasnije i za sedenje.

Korpa za nošenj i kadica za kupanje su takodje vrlo praktični a interesantni darovi.

Još jedan u nizu korisnih poklona, a mnogo je toga što bebi i roditeljima treba, je i grejač za flašice, odnosno električni grejač za bočice. Posebno je preporučljiva verzija koja se strujom može napajati u kolima jer je to izuzetno pogodno tokom putovanja.

Zlatnik kao klasika

Dukat na poklon bebi spada u najčešće poklone, ali ne gubi na svojoj aktuelnosti. Dete može, kad malo poraste, oslučiti šta će uraditi sa svetlucavom kovanicom.

Neobični pokloni

Ako baš želite da budete originalni, bebi možete da poklonite zvezdu. Ovakva usluga se može naći na nekim internet portalima, i nakon malo veće sume novca, jedan od zvezda će nositi ime novorodjenčeta. Kao dokaz kupovine, dobijate potvrdu kao svojevrsni “sertifikat”.

Retke su novopečene mame koje se ne žale nakonstatan umor. Poklonite mami i bebi profesionalni  foto sešn, i bez dileme ćete ih razveseliti.

Pakovanje “uradi sam”

Ako ste rešili da bebi poklonite ćebence i nešto od garderobe, potrudite see da poklon maštovito spakujete. Uvijte poklone u vidu “kapkejka” i  regularan poklon će postati senzacija!

poklon pakovanje2Naši predlozi

Na sajtu www.veštice.com, možete naći ručno pletenu korpu u vidu kolevke za bebe.Cena je oko 16 000 dinara a paket stiže na adresu za 48 sati.

poklon vestice

U korpi su ćebence Chicco, knjiga “Dobrodošla voljena bebo”,  ulje za telo za mamu i bebu Nature’s, Kupka za bebu Šampon za bebu, igračka, bade mantil, album za slike, slatkiš za mamu i knjiga “Šta očekivati u prvoj godini života”.

Na adresi www.bebabrestill.rs, može se poručiti komplet za razvijanje psihomotoričkih veština deteta kroz sastav od 7 elemenata razvoja: Komplet namenjen bebama starosti do 10 meseci nudi 17 različitih aktivnosti 5 igračaka i ogledalo, stimuliše vid svetlima i šarenim slikama, dodir različitim teksturama i oblicima, sluh pomoću muzičke melodije… Cena je oko 8 000 dinara.

podlogazabebe

Neobičan Unikatni okvir za trodimenzionalni otisak dečije ručice i nogice, na istom sajtu, košta oko 3 500 dinara.

stopala

Sadrži prirodne materijale koji nisu štetni za kožu deteta, a otisci se prave brzo, jednostavno i bez prljanja!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts