Najlepše i najbolje frizure za dečake

Za razliku od devojčica, kojima možete praviti razne frizure, dečaci se pretežno ošišaju na kratko i tu nema mnogo mesta improvizaciji.

Međutim 2016. godina je donela nekoliko interesantnih stilova kada su u pitanju frzure za muškarce, pa su neke malo strpljivije mame, odlučile da na isti način naprave frizure i svojim sinovima. Postoji nekoliko interesantnih frizura za dečake, naravno sve su primerene njihovima godinama.

Ako ste odlučili da vašem mališanu napravite određenu frizuru imajte u vidu da nije svaka frizura primerena za školu ili vrtić. Takođe, razmišljanje sina i majke se često razlikuje, pa nemojte forsirati svog dečaka ako mu se vaša zamisao, što se tiče frizure, ne dopada.

Najlepše i najbolje frizure za dečake.
Najlepše i najbolje frizure za dečake.

Frizure za dečake sa kratkom kosom.

Možda volite da vaš mezimac nosi malo dužu kosu, ali imajte u vidu da ide leto i da će mu možda biti vrućina. Zato nije loše da mu malo skratite kosu.

I dečaci vole frizuru, popularno nazvanu ,,šala na stranu“. Znači da je čitava kosa prebačena na jednu stranu, dok je druga strana ošišana na kratko. U ovom slučaju nemojte puštati previše kosu, jer je u tom slučaju morate uređivati svakodnevno, a ipak se radi o malom detetu, i to još dečaku koji verovatno neće trpeti dugotrajno ulepšavanje. Dovoljno je da dužina kose u ovom slučaju bude, na primer, do pet centimetara.

Naš predlog je da preko leta, vašem sinu skratite kosu, što kraće. Ne baš na nulu, ali neka mu bude kosa do jednog centimetra. Dečaci su nestašni, lako se znoje, naročito tokom leta, kada vole da budu napolju i uživaju u igri i zabavi. U tom slučaju potrebna im je praktična frizura.

Vaš mali šmeker možda ima svoj predlog, zašto ne bi ste pitali i njega za mišljenje. Dečaci najčešće vole da se šišaju kao njihovi uzori. To može biti neki sportista, omiljeni pevač ili glumac. Dečaci su pretežno ljubitelji sporta, tako da veliki broj mladih želi frizuru kao Ronaldo ili Mesi.

kratke frizure za dečake2

Frizure sa dužom kosom

Danas nije strano ni da dečaci nose malo dužu kosu. U tom slučaju kosa se obično pusti negde do nivoa ramena, jer niko ne želi da njegov sin liči na devojčicu.

To najčešće bude kosa dužine oko deset, petnaest centimetara, jer tako obično nose poznate tinejdž – zvezde, poput Džastina Bibera. Kako devojčice vole ovog popularnog pevača, neki dečaci vole da liče na njega, ne bi li privukli pažnju svojih drugarica iz škole. Džastin nosi malo dužu kosu sa velikim šiškama. Naravno on ima čitav niz ljudi koji brinu o njegovoj frizuri, a teško da će neko biti raspoložen da svom dečaku svakodnevno sređuje šiške, pa čak i on sam. Ova fruzura je moguća ako vaše dete ima tanku kosu. Ako mu je kosa bujnija, onda bi valjalo da mu skratite šiške.

Još jedna interesantna frizura je repić na temenu, dok strane ostaju ošišane skoro na nularicu. Evo jedne sjajne frizure za leto, a opet je u pitanju duga kosa. Ne zahteva puno održavanja i lako se pravi, a postala je veoma moderna ove, 2016. godine.

Duga kosa je naročito interesantna ako dečak ima kovrdžavu kosu, jer se onda dobije i interesantan oblik. Mada, ako je kosa predugačka, može biti i problematična.

frizure za dečake sa dugom kosom

Frizure sa gelom

Gel je možda najbolje rešenje, ako vašem sinu treba neka svečanija frizura, za rođendan, proslavu i slično. Skoro svaki oblik i veličina kose se mogu srediti gelom.

Najpopularnija je svakako ježić frizura, koja se nosi već dugi niz godina. Čitava kosa se podigne gelom, tako da se dobiju male bolje. Možete podići i samo šiške, ili ih ,,zalizati“ na stranu. Svaka kombinacija deluje interesantno.

Čak i ako dečak ima nešto kraću kosu, možete je malo namazati gelom, kako bi se pramenovi razdvojili.

Među decom je i sve popularnija čiroki frizura.

Izbegavajte svakodnevno korišćenje gela kod vaših dečaka, naročito u predadolescentskom dobu, kada telo počinje da se menja. Ako je dečaku koža glave osetljivija, moguća je pojava peruti kasnije ili nekog drugog blažeg problema. Takođe umesto gela se može korititi pena za kosu ili ulje.

frizure za dečake sa gelom

Kape za dečake

Šeširi i kape su interesantni preko leta, tako da mogu zameniti neku isfazoniranu frizuru. Dečacima su verovatno najinteresantniji kačketi, s obzirom da se radi o sportskoj varijanti kape. Sve veći uticaj RnB i hip – hop muzike takođe je učinio kačkete popularnim. Izbor je veliki, pa teško da nećete moći da nađete adekvatan za svog dečaka.

I ovog leta popularni su panama šeširići, koji su naročito interesantni za plažu ili večernje šetnje. Poželjno je da budu u svetlijoj varijanti, poput bež. Ova boja se lako uklapa uz braon i plave kombinacije, koje su idealne za dečake. Ipak nemojte kupovati šešir, dok ne budete sigurni da li vaše dete voli ovakav stil. Možda samo potrošite novac, ako vaš sin odbije da ga nosi.

kačketi za dečake

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts