Ideje za francuski manikir

Frenč ili francuski manikir je jedan od načina na koji možete ukrasiti svoje nokte.

Savršen je, jer ne čini nokte previše šarenim. Idealan je za posao, školu, i druga mesta gde treba izgledati pristojno i odmereno. Nosi se na svečanim prilikama, jer mu se mogu dodavati druge boje, cirkoni, šljokice i slično. Po vašoj želji, frenč može biti šaren ili jednostavan.

Ako vam ovaj izraz zvuči nepoznato, sigurni smo da ste bar jednom videli frenč nokte na rukama svoje prijateljice. Deluje kao providan lak za nokte, s tim što je na vrhu beo. To je neki osnovni frenč. Na vrh se mogu stviti i druge boje, ne samo bela.

Ideje za francuski manikir
Ideje za francuski manikir

Postupak izrade francuskog manikira

S obzirom da svaki salon nudi usluge frenča, lako ćete se snaći ako želite i vi ovakve nokte. Veliki broj devojaka radi uređivanje noktiju kod kuće, za neki manji novac, nego u salonima. Zašto i ne bi, ovo je odličan način da se uz malo veštine zaradi džeparac, a oprema i pribor nisu skupi.

Frenč se u salonima radi sa gelom, pa na taj način traje duže. Dovoljno je otići na korekciju, na svakih dvadesetak dana. Sa gelom na rukama možete raditi kućne poslove bez straha da će se nakon par sati skinuti. Jedina mana gela jeste što je nezgodan ukoliko poželite da ga skinete. Gel se skida tako što vam ga kozmetičar, bukvalno isturpija sa nokta. Kao rezultat, imaćete nokte tanke kao list papira, što može predstavljati problem, dok vam ne izraste novi sloj.

Postupak izrade
Postupak izrade

I vi sami možete raditi frenč kod kuće. Potreban vam je samo određeni pribor i malo veštine. U parfimerijama možete kupiti set za manikir, koji sadrži tri laka i trakice. Cena je izuzetno povoljna a lakovi su obeleženi brojevima: jedan, dva i tri. Upravo tim redosledom ih nanosite.

Prvi lak nije skroz providan i nanosi se na ceo nokat. Sačekajte da se dobro osuši, jer na njega kasnije treba da nalepite tračice za manikir. Tračice se nanose par milimetara od vrha, kako bi ste obeležili dokle ćete naneti beli lak, odnosno lak broj dva. Opet sačekajte da se dobro osuši. Ujedno, ovo je i najkomplikovaniji deo nanošenja. Morate da se potrudite da vam svaki nokat bude ujednačen. Kada se i drugi lak dobro osuši, nanosite treći, takođe preko celog nokta. U pitanju je providan lak, koji služi za ojačavanje nokta i sjaj.

francuski manikir sa šljokicama

Frenč nokti na razne načine: sa šljokicama, sa šarama, crveni, beli, crni …

Ako vam je klasični frenč dosadan, uvek možete improvizovati sa raznim šarama, uz malo mašte.

Rado se stavljaju šljokice. Od njih možete praviti razne oblike. Staviti par cirkona je takođe diskretno, ovakvi nokti se mogu nositi i u nekim ozbiljnim prilikama, kao što je posao, a opet razbijaju monotoni frenč. Takođe, postoje i sitne šljokice, koje se stavljaju na gornji deo nokta. Šljokice mogu biti u raznim bojama, premda se obično stavljaju srebrne, koje su takođe diskretne. Zlatne šljokice su odlične za neku svečanu priliku, poput mature, svadbe, ili neke druge proslave. Šljokice mogu biti i u drugim bojama, biraju se u zavisnosti od toalete koju nosite ili vaše omiljene boje.

Cvetovi su takođe interesantni, naročito za proleće, kada su cvetni dezeni sastavni deo našeg stila. Nemojte misliti da su cvetovi kičasti i šareni. I ovakav manikir može biti elegantan, samo ako su cvetovi u jednoj ili dve boje.

francuski manikir sa cvetićima

Ako je vaša kozmetičarka malo maštovita, na frenču možete napraviti i šare u raznim bojama, kao što su crvena, bela, plava i slično. Vodite računa da nokti ne budu previše kičasti i šareni. Nemojte birati više od dve, eventualno tri boje. Linija na noktu ne mora biti strogo prava, može se i ukositi, što je takođe lepo.

Vrh nokta ne mora biti isključivo beo. Može se lakirati u svim mogućim bojama. Radi lakše kombinacije, birajte neke univerzalne boje ili boje koje najčešće nosite na odeći. Nije strano ni da se bira crna boja, ali je sve stvar ukusa. U suštini, nećete pogrešiti jer je laka za kombinovanje.

Leto je prilika da se malo poigramo sa kombinacijama. Ako uradite frenč u, recimo, žutoj boji, nalakirajte namerno, čitav domali prst u žuto.

Frenč se rado stavlja i na nokte na nogama, što je, takođe interesantno leti, kada nosimo sandale i papuče.

francuski manikir crni

frenč nokti crveni

frenč nokti beli

frenč nokti sa cvetićima

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts