Ideje za nameštaj za kupatilo

Renoviranje kupatila je nešto što se ne radi tako često, pa stoga dobro razmislite koji ćete nameštaj za kupatilo izabrati.

Za mala kupatila birajte svetliji nameštaj neutralnih boja, jer će tamniji vizuelno još smanjiti prostor. Eventualno Vam jedan komad nameštaja može biti tamniji kako bi ste razbili monotoniju boja.

Prostor možete da osvežite i nekim mozikom od pločica izna dumivaonika ili na primer oko kade.

Potrudite se da ormarići budu iste boje kao i pločice na podu i zidovima, da bi se postigao sklad. Materijal za kupatilski nameštaj može biti različit : Iverica, plastika, staklo, metal , drvo…

Kombinacije materijala odkojih je kupatilsku nameštaj napravljen, daje pečat prostoriji . Mali ormarić ispod umivaonika, je vrlo praktičan i funkcionalan. Kade, lavaboi, tuš kabine i slično nisu kupatilski nameštaj, već su to ormarići, police i komode. Svaki od ovih delova veoma je važan prilikom odabira, i zbog toga mu treba posvetiti dosta pažnje pri kupovini.

Stilski nameštaj za kupatila

Ako želite malo dodatne elegancije u kupatilu, iskoristitie nameštaj u te namene. Potražite u salonima nameštaj od keramike koja je imitacija prirodnih materijala kao što su mermer ili drvo. Kupatilo će dobiti posebnu toplinu. Još ako dodate par pletenih bambusovih korpica – utisak će biti upečatljiviji.

kupatilo mermer

Plastični nameštaj

Platični nameštaj je jeftin i najpovoljniji kada se cene uporede sa nameštajem od drugog materijala. Police sa fijokama od plastike mogu delovati ineresantno ako ih izaberete u nekim jarkim bojama. Ovaj nameštaj je vrlo lak za održavanje. Jednostavno gaubacite u kadu istušitare penom od šampona ili nekog detergenta, osušite i to je to. Ukombinujte plastični nameštaj sa posudama za četkice za zube i za sapun takodje od plastike. Ako imate mesta u kupatilu, dodajte i par kutija od plastike za čiste peškire kao i kutiju za prljav veš. Upotpunite atmosferu plastičnim saksijama za sobno cveće koje može da uspeva u kupatilu.

kupatilo plastika

Nameštaj od medijapana

Preporuka je da nameštaj za kupatilo bude napravljen od kvalitetnijih materijala koji će biti otporni na vlagu. Univer ploče posle nekog vremena izlaganja vlazi mogu početi da bubre a to Vam sigurno ne treba.

Medijapan je s druge strane materijal koji može da izdrži povećanu vlažnost prostorije. Ako ste malo umešni, uradite neki interesantan dekupaž na nekoj od polica od medijapana i oplemenite prostor.

kupatilo medijapan

Stakleni nameštaj za kupatilo

Staklene police za kupatilo su vrlo stilske i neobične. Takodje, deluju savršeno u kombinaciji sa staklenim umivaonicima kojih je moguće naći u različitim bojama.

Staklene police treba staviti na zid, i daće posebnu čar uređenju enterijera. Stakleni umivaonici različitih oblika i boja mogu se naći u Domino salonima po ceni od 10 000 do 22 hiljade dinara.

stakleni umivaonik

Drveni nameštaj za kupatilo

Drveni nameštaj nije baš preporučljiv za kupatilo jer jepoznato da ne trpi vlagu. Ako baš želite drveni nameštaj u kupatilu, birajte onaj posebno namenjen za kupatila sa posebnim zaštitama i premazima koji će ga učiniti vodootpornim.

kupatilo drvo i staklo

Namestaj za kupatila – Kupatilski nameštaj po meri

Ako je kupatilo malo, mnogo će značiti da birate nameštaj izradjen po meri da bi se maksimalno iskoristio skučen prostor i da se postigne maksimalna funkcionalnost prostora.

Zato je izrada nameštaja po meri odlično rešenje. Potrebno je dobro izmeriti kupatilo i odlučiti se koje komade nameštaja želite da poručite. Obratite se profesionalcima za savet ukoliko niste sigurni da li je vaša odluka dobra.Pomoći ćeVam danajbolje iskoristitie prostor. Mogu Vam i dati više rešenja a na Vama je da jedno prihvatite ili ga korigujete.

Prilikom opremanja stana, tretirajte kupatilo sa istom pažnjom kao i ostale prostorije u stanu ili kući. Kupatilo treba da obezbedi prijatan ambijent, da simboliše urednost, prektičnost i lični stil. A upravo ono što pokazuje stil je namestaj za kupatila. On služi odlaganje kozmetike, peškira i drugih stvar. Najsigurnijejeda Vam nameštaj u kupatilu bude u jednoj boji, ako niste baš vešti u kombinovanju boja i dezena. Harmoniju i sklad ćete postići ako je kupatilski nameštaj istog dizajna i boje. Uz malo truda obezbedićete da u Vašem kupatilu vlada elegancija i uredjenost.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts