Brza jafa torta sa eurokremom

Jafa torta

Kada me prijateljice pitaju koje kolače najviše volim da jedem, obično počnem da ređam, na primer: Doboš torta, Rozen torta ili, možda Egipat torta. Ali, kada me pitaju koje torte najviše volim da jedem, obično kao iz topa odgovaram da mi je omiljena samo brza torta, odnosno ona koja s ebrzo sprema. A među njima se posebno izdvaja torta koju moja kuma zove Fifijeva torta, doduše iz meni nepoznatog razloga, ali i Jafa torta sa eurokremom. Ako bih, pak morala da se odlučim za jednu od njih, možda bih se za nijansu radije odlučila za tu čuvenu Fifijevu tortu, jer se ona pravi samo od šlaga sa raznim dodacima.

Međutim, Jafa torta sa eurokremom, iako brza, odnosno spadau red onih poslastica koje se relativno brzo pripremaju, nekako ne odaje takav utisak. Čak deluje da je potrebno naročito mnogo truda da bi se pripremila. Zato kada mi dolaze u goste oni koji vode računa o tome šta sam spremila i da li sam se trudila, uvek je moj izbor Jafa torta sa eurokremom. I nikako ne mogu da se otmem utisku koliko su svi moji gosti odusevljeni ovom tortom. I uvek mi je neprijatno kada me pitaju koliko sam je dugo spremala, kada je tako ukusna. Jer svaki put pomislim u sebi, e kad bi znali da mi nije bilo potrebno više od pola sata, ne biste mi verovali, ali sam sada već naučila da lažem, pa bez problema kažem, oko dva – tri sata, ne više.

Da ne bude pogrešno protumačeno sve što sam napisala, ja ove dve torte vrlo rado spremam i mojim ukućanima, jer je njihova priprema jako brza, a u nastavku teksta možete pročitati i recept za jednu od njih, pa će vam biti jasno zašto mi to uopšte ne predstavlja problem.

jafa torta

Ako želite da isprobate recept, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 300 gr mlevenog keksa ( najbolje “ Plazma “ )
  • 300 gr “ Jaffa “ keksa
  • 75 gr “ Eurokrem “ – a
  • 700 gr šlaga
  • 1 l kisele vode

Kako se pravi brza jafa torta sa eurokremom?

Ova torta, pored toga što je izuzetno brza za pripremu, vrlo je i jednostavna, ukoliko pratite navedene korake.

  1. Prvo umutite svu količinu šlaga sa svom količinom kisele vode.
  2. Zatim sav šlag podelite na tri, približno jednaka dela. Ovde vam savetujem da brojite koliko kašika sipate u svaku posudu pojedinačno.
  3. U jednu posudu sipajte mleveni “ Plazma “ keksi i sve dobro sjedinite sa umućenim šlagom.
  4. U drugu posudu dodajte usitnjen “ jaffa “ keksi. Ja je obično seckam, ali sam par puta bila baš u žurbi i samo sam je izmrvila rukama. Ni to nije ispalo loše.
  5. I u treću posudu dodajte “ Eurokrem “ i sve dobro sjedinite.
  6. Sad ređajte tortu sa “ Eurokremom “ na sledeći način: prvo šlag pomešan sa mlevenim keksom, zatim šlag pomešan sa “ Eurokremom “ i na kraju šlag pomešan sa “ Jaffa “ keksom. Ostavite u frižideru da se dobro ogladi. Možete je, po želji ukrasiti “ Jaffa “ keksom ili rendanom čokoladom, recimo.

Uz to, imajte na umu da je ovo osnovni recept po kome se priprema brza jafa torta sa eurokremom, a da vi možete ređati “ kore “ po želji. Ja svaki put pravim različito, pa jednom stavim na dno onu sa “ Eurokremom „, jednom sa mlevenim keksom… Sve zavisi od vašeg i ukusa vaših ukućana.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts