Kako se radi minival i farbanje trepavica?

Ako ste dama koja ima tanke i svetle trepavice, verovatno ste potrošili mnogo novca na veštačke trepavice, maskare, uvijače … Zašto ne bi ste probali sa nadogradnjom, minivalom i farbanjem trepavica?

U pitanju je jednostavan tretman koji možete raditi u kozmetičkim salonima i koji ne traje dugo. Kao rezultat dobijate gušće i primetnije trepavice koje ističu vaše oči. Što je najbolje, oslobodićete se šminkanja očiju na neko vreme.

Pre i posle tretmana
Pre i posle tretmana

Postupak i trajanje

O minivalu i farbanju trepavica se možete raspitati u boljem kozmetičkom salonu. Ne radi se o komplikovanom ili bolnom procesu. Čitav tretman traje oko sat vremena. Potrebno je samo da vam ceo postupak odradi iskusan i precizan kozmetičar.

Predlažemo da za početak odradite nadogradnju trepavica. Slično kao i kod nanošenja veštačkih trepavica, nadogradnja se radi tako što se za kapak zalepe veštačke vlasi. Dakle, pincetom se uzima jedna po jedna trepavica, umače se u lepak, a potom se lepi na kapak. Veoma je bitno da se zalepi isključivo za kapak, a ne za vaše trepavice. Ako planirate da uradite i minival, birajte tanje trepavice, koje će se lakše uviti, a i minival će u tom slučaju trajati duže. Ukoliko su vam trepavice dovoljno duge, nadogradnja nije ni potrebna. Međutim, ženama i devojkama koje imaju izrazito kratke trepavice, predlaže se da razmisle o nadogradnji.

Nakon što stavite nadogranju, kozmetičar će vam lakše odraditi minival. Za ovaj postupak, potreban je mali valjak, odnosno vikler, oko kojeg se obmotavaju trepavice. Valjak može biti različitih dimenzija, ali ako želite da vam trepavice stoje uvijene što duže, predlaže se manji valjak. Dok trepavice stoje na valjku, premazuju se specijalnim preparatima koji su napravljeni od prirodnih, biljnih sastojaka. Trepavice stoje uvijene oko pola sata na vikleru. On se, potom skida, i na trepavice se stavlja fiksator. Tokom čitavog tretmana oči moraju biti zatvorene.

Kako se radi minival i nadogradnja trepavica?
Kako se radi minival i nadogradnja trepavica?

Kao finalni korak radi se farbanje trepavica, radi lepšeg i upečatljivijeg izgleda. Tako će vam oči izgledati kao da ste stavili maskaru. Čitav proces traje par minuta, a radi se sa specijalnom farbom. Ako ste malo spretniji, farbu možete kupiti u parfimeriji i sami ofarbati svoje trebavice kod kuće.

Za što bolji efekat poželjno je uraditi sva tri koraka zajedno, ali i ne morate. Dakle možete samo ofarbati trepavice ili nadograditi ih. Sve zavisi od vaših ličnih želja i ukusa.

Ofarbane trepavice sa minivalom mogu trajati i do tri meseca. U tom periodu, lice umivajte isključivo vodom, a sredstva za skidanje šminke izbegavajte, bar u predelu oko oka.

Trajanje čitavog tretmana je oko sat vremena.
Trajanje čitavog tretmana je oko sat vremena.

Mane i iskustva

Ne postoji puno negativnih strana ovog tretmana. Prilikom nadogradnje trepavica, moguće je da će vam oči malo zasuziti, ali to je samo dok se oko ne navikne na lepak koji se koristi pri nadogradnji. Moguće su manje iritacije, na sredstva koja se koriste u ovim tretmanima. Takođe dešava se i pojava otoka, koji može da prouzrokuje neke ozbiljnije bolesti kao što je konjuktivitis.

Naravno, kontraefekti se ne dešavaju uvek, sve zavisi od same osobe. Možda bi bilo najbolje da vam kozmetičarka prvo namaže kiselinu koja se koristi u tretmanu negde na koži, pa ako nemate nikakvu iritaciju, slobodno se podvrgnite tretmanu. Ako primetite crvenilo ili nešto slično, onda se bolje vratite maskari.

Devojke koje nisu imale posledice, sa oduševljenjem se vraćaju u salone kako bi ponovile tretman. Minival i farbanje su odlični za osobe koje moraju da se šminkaju svakodnevno zbog posla. Dobro odrađen minival, menja i kompletnu šminku na očima, što umnogome skraćuje ulepšavanje i šminkanje koje morate da ordadite svakog jutra.

U zavisnosti od salona u kojem se radi minival i farbanje trepavica, cene se kreću u proseku od hiljadu do dve hiljade dinara.

farbanje trepavica mane i iskustva

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts