|

Uzor među agencijama za selidbe

Stalne migracije stanovništva dovele su do toga da kompanije za selidbe postanu nužnost. Osim toga što su migracije selo – grad postale deo svakodnevice, mnogi odlučuju da svoj život počnu iz početka u nekom drugom gradu ili pak državi. Potraga za poslom, ljubavlju, napredovanje u službi, prekomande, sve su to uzroci preseljenja.

Migracije i selidbe ne potiču odskora, već su, može se reći, oduvek prisutne. Mogućnost lakšeg transporta u dvadeset i prvom veku, kao i olakšice prilikom putovanja, čine da se danas vidljivije i naglašenije.

Priča o najvećoj i jednoj od najstarijih kompanija za selidbe u svetu, mnogima je inspirativna. Ova kompanija je od osnivanja preselila milione porodica, pa se od nje zaista mnogo toga može učiti.

Učiti od najboljih

Mnoge firme za pružanje usluga selidbe učile su od Mayflower kompanije. Ukoliko u današnje vreme planirate selidbu u inostranstvo, možete se nadati vrhunskoj usluzi, a nameštaj će vam stići brzo i bez muke. Ovo podrazumeva da očekujete brzinu usluge i odgovorno ponašanje prema vašim stvarima. Preko Atlantika najveća kompanija Mayflower, koja ime nosi po jedrenjaku što je početkom sedamnaestog veka prevozio hodočasnike iz Engleske u Novu Englesku, diktira tempo i odgovornost. A njena priča počinje mnogo pre nego što su migracije postale više hir nego potreba.

Tradicija stara skoro vek

Mayflower Transit je osnovana 1927. godine i do današnjeg danas je očuvala reputaciju koju je decenijama sticala. Ova firma godišnje preseli oko 40 miliona Amerikanaca unutar granica SAD, pa je postala sinonim za dobar posao. Upravo to je razlog, što brojne kompanije širom sveta pokušavaju da dostignu njen nivo, te se upravo tako i sam kvalitet selidbi poboljšao poslednjih godina.

Konard Džentri i Don Kenvorti osnovali su u Indianapolisu kompaniju koja bi kopnenim putem selila Amerikance širom čitavog kontinenta. Najpre su selidbe vršene železnicom, ali su se u toku narednih decenija, specijalizirali sa auto saobraćaj. Mayflower danas ima preko 270 ekspozitura na različitimmestima, a 1995. je proglašena za najveću kompaniju ovog tipa na svetu. Kada su kancelarije i čitav klub američkog fudbala Baltimor Kolts premešteni u Indianapolis, mnogi su se navijači razočarali, kriveći kompaniju za to što su u toku noći odradili selidbu. Ako srdžbu navijača stavimo po strani, shvatićemo da je jedna noć za selidbu, ozbiljno kratko vreme, te da je Mayflower postavio novi standard.

Logo inspirisan brodom

Ime kompanije, i logo na kome se nalazi silueta istoimenog broda, inspirisani su brodom koji je na put preko Atlantika prvi put isplovio iz luke Sautempton u pratnji Speedwella, daleke 1620. Speedwell se zbog nevremena vratio, a Mayflower ukrcao sve putnike i iz Plimuta sam krenuo na put. Teška plovidba do obala Amerike i Rta Cod, posle 66 dana se isplatila. Kolonisti su se naselili u Plimutskom zalivu, a nakon zime u Americi, brod se naredne godine vratio. Ovaj brod simbol je teškog putovanja sa srećnim završetkom, što bi se moglo preneti i na čitav razvojni put kompanije. Zeleni logo sa brodom, prepoznatljiv je širom sveta danas.

Zanimljivosti iz statistike

Vrednost prosečne ture koju preveze ova kompanija u svom kamionu je oko 3000 kilograma, što je težina 350 osrednjih lubenica. Prosečna ruta koju Mayflower pređe je rastojanje od Njujorka do Ajove, ili čak 38 720 000 lopta za plažu poređanih jedne pored drugih. Čak sedamnaest posto čitave populacije Amerikanaca godišnje se preseli, a ogroman procenat upravo pripada kompaniji Mayflower. Pa zar posle svega ovoga ne poželite da i sami otvorite kompaniju za selidbe unutar granica ili van njih, i u svojoj državi napravite sličan uspeh.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts