|

Kako do savršenog izgleda bez estetskih operacija

Savršeni, mladalački izgled i posle tridesete, mnogima je nedostižni ideal. Kada uđemo u četvrtu deceniju života, koža naprosto postaje manje hidrirana, proizvodi se manje kolagena, hijaluronske kiseline i svih onih supstanci koje je drže savršeno elastičnom i čvrstom.

Akne, strije i celulit još neke su od nepravilnosti kože na koje je ponekada teško uticati, bez obzira na starosnu kategoriju kojoj pripadamo. Zbog toga popularnost plastične hirurgije raste iz godine u godinu i sve je veći broj onih koji odlučuju da odu “pod nož” ne bi li postigli zvoj željeni izgled.

Ipak, kako su estetske operacije invazivan proces nakon koga nema povratka čak i u situacijama kada smo nezadovoljni rezultatima, industrija lepote najsavremenijim tehnologijama otkriva nove, sve bolje i sve prirodnije procedure za postizanje savršenog izgleda. Osim toga, prirodni kozmetički proizvodi i znanja o zdravoj ishrani postaju prioritet svih zaljubljenika u mladalački izgled.

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno produkuje u našoj koži, a uloga joj je da zadržava njenu hidriranost, fleksibilnost i volumen. Kako starimo, a i pod uticajem UV zračenja, sve manje hijaluronske kiseline u našoj koži i to rezultira većom vidljivošću bora, opuštenošću kože i njenim pucanjem. Zbog toga se mnogi odlučuju na efikasnu, a neoperativnu proceduru kojom se nadoknađuje nedostatak hijalurona – ubrizgavanje hijaluronskih filera.

Hijaluronski fileri ubrizgavanjem deluju na ceo set stvari – mogu se koristiti u svrhe povećanja volumena usana. Oni konturiraju lice, pa se mogu koristiti da se postigne željeni izgled bez operacije, popunjavaju bore i podižu jagodice.

PRP Plazma

Podmlađivanje lica PRP plazmom jedan je od najsavremenijih tretmana kojima pribegava sve veći broj pacijenata. PRP je skraćenica za “platelet rich plasma” i ovo je jedan od prirodnih tretmana koji ne deluju invazivno na našu kožu. Iz uzorka krvi pacijenta, stručnjaci izdvajaju trombocite i stem ćelije koji dovode do regeneracije i remodelovanja kože i ubrizgavaju ih injekcijama u kritična područja kože, dajući licu i telu novi i podmlađeni izgled.

Ove injekcije čine kožu sjajnijom, redukuju fine linije, smanjuju proširene pore. One mogu da utiču i na smanjivanje vidljivosti ožiljaka od akni, učvršćivanje kože i njeno toniranje. Ponekad se koriste i za postizanje gušće i zdravije kose.

Mezoterapija

Još jedan tretman koji na prirodan način utiče na niz faktora nesavršenosti naše kože je popularna mezoterapija. Mezoterapija podrazumeva injektovanje koktela korisnih supstanci mikroiglicama u različita područja naše kože, pod lokalnom anestezijom. Mezoterapeutski kokteli sadrže vitamine, minerale, hijaluron, kolagen i različite druge supstance koje smanjuju otoke na našem licu i umanjuju vidljivost finih bora.

Osim toga, mezoterapija se koristi i protiv celulita i strija, a može se ubrizgati i u skalp sa ciljem da nam kosa postane zdravija i sjajnija. Jedna velika prednost mezoterapije je to što je period oporavka jako kratak i praktično se odmah, uz minijaturne modrice, možemo vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon ove neinvazivne procedure.

Prirodna kozmetika

Osim savremenih i učinkovitih kozmetičkih tretmana, industrija lepote se sve više vraća prirodi i ispitivanju biljnih sastojaka koji svojim moćima blagotvorno utiču na kvalitet kože. Među najpopularnijim su prirodna ulja poput kokosovog i ulja semena kajsije, koja u različitim serumima i kremama usporavaju znake starenja. Zanimljivo je i otkriće da mnoga ulja imaju prirodni zaštitni faktor od sunčevog zračenja.

Od velike pomoći sve rasprostranjenijoj prirodnoj kozmetici, čija je karakteristika i to da ne zagađuje okolinu kao ona sačinjena od hemikalija, su i savremene tehnologije, pa tako postoje telefonske aplikacije kojima možete skenirati deklaraciju o sastojcima svake kreme ili preparata koji kupite i koje vam potom govore o mogućim negativnim svojstvima svakog toksičnog sastojka sa spiska.

Bilo da se odlučite da promenite svoje navike iz korena i izbacite iz upotrebe sve kozmetičke proizvode za nezdravim hemikalijama, da počnete da se hranite zdravo ili da se za pitanja svoje kože obratite najboljim stručnjacima na tržištu, ključni faktor uspeha je u edukaciji i dobroj informisanosti. Tek kada istražite sve opcije i isprobate ih, znaćete šta je to što baš na vašoj koži daje najbolje rezultate.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts