|

Kad poželite nešto da prezalogajite na brzinu: Top 3 fast food restorana

Beograd je poznat po restoranima brze hrane. Kada je reč o takvoj vrsti hrane do skoro je bilo moguće otići u Mek Donalds ili piceriju, ali nije blo toliko objekata gde bi se moglo naručiti i prezalogajiti “sa nogu”. Brza hrana Beograd danas nudi mogućnost svim kupcima da probaju picu, roštilj, palačnke, giros, kinesku hranu ili izraelske falafele izuzetnog ukusa.

Bucko – Sinonim za vrhunsku picu

O pici iz “Bucka” se nadaleko priča. Mali lokal u Francuskoj ulici izdvojio se iz konkurencije po sada već čuvenim namazima za picu i sendviče. Preko pice mogu se staviti premazi, koji će naglasiti ukus sveže pice. Koliko je hrana ukusna najbolje govori stalna gužva ispred lokala. Ko je barem jednom probao nešto sa menija, uvek se vratio ponovo i preporučio prijateljima.

Walter – Čuvar dobrih ćevapa

Ljubitelji roštilja se najčešće odlučuju za ćevape iz “Waltera”. Kuvari u ovom restoranu ljubomorno čuvaju recept tradicionalnog sarajevskog umeća pravljenja najboljih ćevapa. Jedinstveni delić Sarajeva u Beogradu se nalazi na tanjirima u restoranu “Walter”. Posetite ga i uverite se sami – na Novom Beogradu, Dorćolu, Vračaru i u Železniku.

Glumac – Više od 100 kombinacija palačinki

Ljubitelji slatkih ukusa preporučiće “Glumac” svakome ko želi da proba izuzetne palačinke. U “Glumcu” možete da napravite više od 100 kombinacija slanih i slatkih palačinki, koje će biti spremne za svega nekoliko minuta. Dva lokala pod ovim imenom se nalaze u ulici Braće Jugovića i Dostijevoj ulici – sasvim blizu, jer je u jednom od njih sigurno uvek gužva.

Brza hrana Beograd predstavlja pravo uživanje za velike gurmane. Često se preporučuje turistima da jedu tamo gde i meštani jedu. U Beogradu takvo mesto nije teško pronaći, jer odličnih restorana brze hrane ima na svakom koraku. Turisti koji dolaze u posetu Beogradu i tom prilikom iznajme privatan smeštaj, često ne žele da provedu svoje vreme kuvajući, te se raspituju i odlučuju za neki od objekata gde usput mogu da prezalogaje nešto ukusno.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts