10 neverovatnih prednosti tendi za balkone, prozore i bašte

Kada pomislite na baštenski paviljon ili balkonsku tendu, prva misao vam je verovatno hladovina koju ove „nadstrešnice“ obezbeđuju tokom vrelih letnjih dana. Međutim, to nije sve. Ako ste zainteresovani da vaš dom učinite energetski efikasnijim i uštedite novac na mesečnim računima za električnu energiju, onda su tende praktičan izbor za vaše potrebe. 

Tende i paviljoni  vam omogućavaju da poboljšate izgled vašeg doma i uživate u otvorenom prostoru tokom prolećne, letnje i jesenje sezone. Zahvaljujući njima možete kontrolisati temperaturu i količinu sunčeve svetlosti u vašem domu tokom cele godine. 

Prilagođene po meri da odgovaraju estetskom i arhitektonskom dizajnu vašeg doma, najsavremenije tende i paviljoni by Shopper su dostupne u različitim bojama, dezenima i konfiguracijama koje odgovaraju vašim stilskim željama. 

Birajte između različitih vrsta dizajna uključujući tende na uvlačenje, tende za vrata, prozorske tende, tende sa metalnom konstrukcijom i mnoge druge. Šta god da vaš ukus podrazumeva, postoji tenda dizajnirana da odgovara svim željama i zahtevima.

Evo 10 najvećih prednosti koje tende pružaju:

1. Učinićete vaš dom privlačnijim

Svaka investicija dodaje vrednost vašem domu. Da li razmišljate o izgradnji kuhinje na otvorenom, trpezarije ili prostora za opuštanje za sebe i svoju porodicu? Dodavanje odgovarajućeg modela moderne tende koje u svom asortimanu ima prodaja Shopper  je savršen način da upotpunite željeni izgled doma i istovremeno zaštitite svoju investiciju.

2. Možete provoditi više vremena napolju

Kiša ili sunce, tende omogućavaju vama i vašoj porodici da provedete više kvalitetnog vremena zajedno u vašem dvorištu. Bilo da obedujete, bavite se baštenskim poslovima, igrate se sa decom na otvorenom ili jednostavno uživate u svežem vazduhu, tende su odličan dodatak vašem domu. Pružaju vam hladovinu tokom toplih, sunčanih dana i štite vas kada pada kiša, tako da i dalje možete da izvučete maksimum iz svog dvorišta.

3. Tenda blokira štetne UV zrake

Tende za prozore ili vrata mogu da blokiraju da do 98% štetnih UV zraka uđe u vaš dom tokom intenzivno vrućih letnjih meseci. Zaštitite svoju porodicu, nameštaj i unutrašnjost doma od pregrevanja usled prekomernog izlaganja suncu. S tim u vezi, prilagođene tende na uvlačenje će u većoj meri sprečiti pregrevanje doma nego roletne, zavese i draperije, te će samim tim i rad vašeg klima uređaja biti efikasniji. 

4. Tende doprinose energetskoj efikasnosti

Tende poboljšavaju energetsku efikasnost vašeg doma tako što pružaju senku kada vam zatreba i povlače se nazad u bazu kada vam nisu potrebne. One pružaju zaštitu od sunca tokom cele godine i pomažu vam da održite energetski efikasnije i temperaturno kontrolisano okruženje u celom životnom prostoru.

5. Smanjićete račune za struju

Prekomerna količina sunčeve svetlosti koja ulazi u vaš dom tokom letnjih meseci primorava vaš klima uređaj da radi mnogo više nego što bi trebalo da bi vaš dom bio prijatno rashlađen. Ovo preopterećenje povećava vaše račune za struju. Instaliranje tende koja se može uvući može pomoći u smanjenju količine sunčeve svetlosti koja ulazi u vaš dom, a da pritom propušta prirodno svetlo. Na ovaj način ćete uštedeti energiju i smanjiti troškove.

6. Sprečićete da vaš nameštaj izbledi 

Koliko god da vam sunce nedostaje tokom zime, tokom leta može biti prilično agresivno. Iako je malo prirodnog osvetljenja prija nakon duge i turobne zime, previše sunčeve svetlosti može naneti mnogo štete unutrašnjosti vašeg doma. Prekomerno izlaganje suncu može dovesti do toga da nameštaj, tepisi, podovi i drugi nameštaj u vašem domu izblede, čineći da izgledaju staro i istrošeno. Pružajući pravu količinu senke i zaštite od sunca kada vam je potrebna, tende vam mogu pomoći da dozirate količinu svetlosti koja vam je potrebna.

7. Zaštitićete vaš spoljni prostor

Tende pružaju zaštitu od vremenskih uslova – kiše, snega, vetra – kako unutrašnjem prostoru, još više spoljnom. Omogućiće vam da sačuvate vaš balkon i baštenski nameštaj od prebrzog propadanja. 

8. Povećaćete privatnost u otvorenom prostoru

Ako je zadnji deo vašeg doma okrenut prema zadnjem delu kuće vašeg suseda, velike su šanse da oni mogu da vide direktno u vašu dnevnu sobu ili trpezariju kroz vaša vrata ili prozore. Jednostavno rešenje je da roletne držite zatvorene sve vreme, ali to blokira svu prirodnu svetlost. Postavljanje tende koja se proteže direktno iznad vaših terasnih vrata i prozora daje vam dovoljno privatnosti bez zamračivanja vašeg prostora.

9. Jednostavno i lako se održavaju

Moderne tende koje su napravljene od polikarbonatnog materijala štite od UV zračenja, ali su i neverovatno izdržljive, elegantne, lake i jednostavne za održavanje. Polikarbonatne tende nude superiorne performanse u odnosu na druge konvencionalne materijale i dizajnirane su da traju mnogo godina uz minimalno održavanja.

10. Zaštitićete delikatne biljke koje vole senku

Ne vole sve biljke obilje sunčeve svetlosti. U stvari, mnoge sobne biljke mnogo bolje napreduju u senci gde su izložene minimalnoj količini sunčeve svetlosti. Tende štite vaše osetljive biljke od prekomerne izloženosti elementima kao što su jak vetar, kiša i sunce, što vam daje veću kontrolu za pravilnu negu biljaka.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts