|

U čemu se krije tajna negovanog izgleda poznatih?

Koliko ste puta pomislili kako sve poznate ličnosti izgledaju besprekorno, bez ijedne mane?! Godine im prolaze, a one izgledaju svakim danom sve bolje i sve lepše, dok neke izgledaju i po nekoliko godina mlađe. Kada ih pogledate, svakoj je lice, i to bez obzira na godine prirodno, blistavo i uvek savršeno!

A da li je sva zaista tako?! Nemojte se zavaravati da je sve uvek onako kako izgleda, jer nije. Niko nije savršen, pa ni slavne ili poznate ličnosti.

Da je to istina čak ni poznate dame ne skrivaju, već sa ponosom javno pokazuju svoje lice bez šminke. Mnoge od njih prenose i svoja iskustva o njihovim svakodnevnim navikama, ali i koje trikove ili beauty rituale negovanja kože koriste.

Na koji način poznate ličnosti štite i neguju svoju kožu?

Pre svega, znajte da se nega poznatih ne razlikuje mnogo od vaše svakodnevne beauty rutine, a koje bismo se svi trebalo pridržavati ako želimo da sačuvamo lepotu, negovan i mladolik izgled. Kako one više poznate, tako i one manje slavne, zapravo koriste iste stvari i iste proizvode koje svi mi koristimo. Kozmetiku!

Konretno, održavaju higijenu lica i praktikuju upotrebu odgovarajućh kozmetičkih preparata, kao što su anti-age kreme i hidratantne kreme za lice, kreme za bore prema godinama, prirodne losione i serume za lice ili zatezanje kože, maske za lice i slično. Da bi sačuvale lepu kožu i uspele da je zaštite od UV zračenja sunca, kao i mrlja, dubljih bora ili možda kožnih bolesti, redovno koriste i zaštitne kreme za sunčanje.

Uz sve to, veliku pažnju posvećuju higijeni i čišćenju lica, kao pravilnom načinu dnevnog rutinskog negovanja kože. Između ostalog, često posećuju dermatologa kako bi videle koji im preparati odgovaraju, ili pak kozmetički tretmani. Mareći posebno za svoje zdravlje i lepotu, isprobavaju razne metode među kojima se ističe akupunktura, koja pomaže u prevenciji raznih tegoba i oslobađanju od stresa i doprinosi boljem opštem stanju duha i tela.

Da li postoji neka posebna tajna negovanog izgleda kože?

Ne postoji. Posao kojim se poznate ličnosti bave, bilo da su u pitanju glumice, pevačice i estradne umetnice, književnice, voditeljke dnevnika ili drugih TV emisija, zahteva negovan izgled. Odnosno, od ličnosti sa javne scene se očekuje da uvek izgledaju doterano i lepo zbog medijske propraćenosti i posla kojim se bave.

Oko sebe u svakom trenutku imaju širok tim stručnjaka – frizera, šminkera, kozmetičara, savetnika…. koji im pomažu da izgledaju impresivno i da pokažu svoje nabolje izdanje kada se pojave u medijima ili na sceni. Međutim, i pored svega toge mnoge poznate ličnosti samostalno odlučuju kako će svakodnevnog negovati lice.

Tajna prirodnog i negovanog izgleda uglavnom ne leži samo u pravilnoj ishrani, vitaminima, zdravom stilu života (odmor, dovoljan san) i sportskim aktivnostima. Odgovor leži i u adekvatnoj hidrataciji kože, što im zapravo najviše pomaže da nihov izgled i lice odoleva vremenu.

Zato, mnoge ličnosti sa javne scene rade sve što je u njihovoj moći da prikriju vidljive nedostatke na licu, a da opet uspeju da zadrže lep i negovan prirodni izgled, shodno svoijim godinama.

U nastavku smo izdvojili nekoliko poznatih dama domaće javne scene, koje se mogu ponosno pohvaliti prirodnom i neprolaznom lepotom. One su podelile svoje tajne lepog i negovanog izgleda i na koji način neguju kožu.

Jelena Gavrilović

Tajna popularne i šarmantne glumice Jelene Gavrilović, koja se odnosi na očuvanje svežeg i neodoljivog izgleda, krije se u pažljivom čišćenju lica. Ona svakodnevno praktikuje jutarnji i večernji beauty ritual umivanja i čišćenja kože, u čemu joj najviše pomažu losioni, dobar sapun i kvalitetna krema za lice.

Ona otkriva i da često posećuje dermatologa, što preporučuje svim ženama. Koristi kreme za lice specijalno dizajnirane za potrebe njene kože, koja je još iz mlađih dana sklona problemima i iritacijama.

Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović je poznata srpska književnica, cenjeni diplomirani novinar (bila je voditelj i autor TV emisija), kao i slobodna umetnica, tj. slikarka. Kao tip samouverene i stabilne žene, koja istovremeno zrači harizmom, energijom i unutrašnjom lepotom, veliki je zagovornik teze da lepota dolazi iznutra, ali i navike da kožu lica trebamo negovati.

Zbog toga je i sama oduvek veliki značaj pridavala kvalitetnoj kozmetici, dubinskoj nezi kože i pravilnom odabiru preparata za negu lica. Savetuje da se kreme za lice i sva kozmetika uvek koristi u skladu sa godinama.

Mirjana svakodnevno koristi dnevne i noćne anti-age kreme koje zatežu lice, štite kožu i ujednačavau ten. Ali pored njih, naviše joj prijaju kreme za lice nakon 50 godina koje smanjuju bore i najbolje neguju kožu u menopauzi.

Lidija Vukićević

Atraktivna glumica Lidija Vukićević važi za jednu od najnegovanijih glumica na našim prostorima, tačnije, na domaćoj filmskoj sceni. Lidija je pravilnom i dubinskom negovanju svoje kože posvetila veliku pažnju, ali su za njen besprekoran mladolik izgled podjednako zaslužni genetika, zdrav način života i pravilna ishrana.

Da brine o svom licu počela je već sa 15-tak godina, ali se i sada posle toliko vremena trudi da očuva svežinu, negovan i mladolik izgled lica. Pored svakodnevne higijene kože i kozmetičkih tretmana, njena tajna krije se u kvalitetnim prirodnim proizvodima za negu kože koji koriguju znakove starenja. Svakodnevno koristi kvalitetne prirodne kreme za zatezanje lica protiv bora.

Nataša Miljković

Nataša Miljković, lepa i harizmatična TV voditeljka uvek vedrog i nasmejanog lica, otkriva da ne postoji posebna tajna njenog negovanog izgleda. Priznaje da neguje kožu svakodnevno i da tako uspeva da sačuva svežinu i prijatan izgled tokom celog dana. Međutm, odgovori za njenu rutinu vezani su samo za redovnu higijenu lica i svakodnevnu upotrebu kvalitetne kozmetike.

Jelena Tomašević

Jelena Tomašević, jedna od najcenjenijih domaćih pop pevačica, prepoznatljiva je po izvanrednom glasu, prefinjenom ponašanju i otmenom stilu. Kada je reč o njenom izgledu, oduvek je negovala i preferirala prirodni izgled lica, kao najbolji izbor.

Priroda posla kojim se bavi ova popularna pevačica, odnosno kamere, javni i medijski život, nastupi i učešća u TV emisijama od nje zahtevaju svakodnevno nanošenje dugotrajnog, teškog i jakog sloja šminke. Ali i pored svega toga, Jelena uspeva sa sačuva svoju kožu i da izgleda mladoliko, negovano i potpuno zdravo bez šminke. Ona otkriva u čemu se krije tajna njene prirodne lepote i zdravog izgleda lica.

Od kozmetike koristi samo blage hidratantne kreme za lice, ujutru ili tokom dana, koje ne ostavljaju osećaj težine na koži. Pored krema, u ritual umivanja i čišćenja lica uključujena su lagana hidratantna mleka za lice, zatim gel za umivanje lica, kao i hidratantni serum bogat vitaminom C.

Snežana Savić

Snežana Savić, poznata srpska glumica domaće kinematografije, popularna estradna umetnica i jedna od nalepših dama sa naših prostora, takođe veliku pažnju posvećuje svom licu. Snežana godinama neguje kožu na pravi način, te ne mora da razmišlja da li su godine ostavile traga na njenom licu. Može se pohvaliti kako nisu!

Primarno u njenoj svakodnevnoj rutinskoj nezi je konstantna hidratacija, što praktikuje obaveznim umivanjem lica. Klasičnu i neprolaznu prirodnu lepotu neguje svakodnevnim umivanjem isključivo flaširanom vodom, ali i zdravom ishranom, redovnim konzumiranem voća i povrća, kao i redovnim kućnim fizičkim aktivnostima.

Ne koristi sapune za umivanje jer isušuju lice, a kozmetičke proizvode svela je na minimum. Povremeno koristi prirodne maske za dubinsku hidrataciju, kao i dobru hidratantnu kremu sa UV zaštitom.

Zaključak

Potpuno je normalno da se žene u kasnim tridesetim, četrdesetim, pedesetim godinama ili tokom menopauze susretnu sa promenama na koži.

Prirodno se svima pojavljuju bore, jer koža stari, gubi kolagen, opušta se i postaje mekša. Normalno je da zbog godina javlja pigmentacija ili da se nekada od sunca pojavi po koja tamna fleka na koži, kao posledica nedostatka melanina.

Sve navedeno spada u prirodan proces starenja, ali da bi se postigao prirodan izgled i sačuvala mladolikost, kao što to čine poznate ličnosti, tajna leži u svakodnevnoj i pravilnoj nezi kože.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts