|

Promotivni pokloni: reklamni materijal u službi uspešnog marketinga

Promotivni darovi uvek su bili deo marketinga svih većih i srednjih firmi, ali se kroz godine i napredak društva, tehnologije i ljudskih potreba menjao i njegov sadržaj. Pored promotivnih poklona za kupce i poslovne saradnike, posebnu kategoriju čine oni personalizovani koji su namenjeni zaposlenima.

U svrhu promocije na ovaj način kao promotivni proizvodi biraju se oni svakodnevni predmeti na kojima je lako vidljiv logo brenda. Pored toga kvalitet proizvoda i originlanost svakako su velika prednost i odraz toga kako firma koja ih poklanja radi.

Personalizovni pokloni za zaposlene

Kompanije se sve češće odlučuju za ovu opciju kojom pokazuju da su im njihovi zaposleni važni i da brinu o njima. Nema čoveka koji ne voli poklone. Pogotovo ako dolaze od onih koji su nam bliski ili važni. Ovakav vid pažnje od strane rukovodstva firme kod zaposlenih stvara osećaj pripadnosti timu i hrani timski duh na jedan spontan i prirodan način. Pored toga, doprinosi i ugodnijoj radnoj atmosferi što dalje vodi boljoj motivaciji za rad i dobroj produktivnosti. Posebno vreme za ovaj vid darivanja je oko praznika (Nove godine i Božića) kada se na ovaj način firma zahvaljuje zaposlenim na uspešnom poslovanju u perthodnoj godini.

Pažnja usmerena na kupce i saradnike

Dostupni rezultati svetskih istraživanja govore o ovoj vrsti promocije kompanije kao veoma dobrom marketinškom potezu. Najveći broj kupaca pamti kada i gde su dobili neki promotivni proizvod i isto tako visok broj to ume da ceni, pokazala su ista istraživanja. Ono što najčešće srećemo u praksi su personalizovane olovke i upaljači, zatim rokovnici, kačketi, a danas su sve češći i cegeri. Početkom godine to obično budu zidni i stoni kalendari. A veoma često ćete se susresti i sa promotivnim majicama, rančevima ili kišobranima. Možete primetiti da se radi o stvarima koje nađu svoje mesto u našim svakodnevnim aktivnostima te je njihovom upotrebom logo firme uvek vidljiv što odrađuje besplatnu promociju za vas. Kada poklanjate poslovnom partneru u znak zahvalnosti nešto personalizovano sa logom vaše firme to može izazvati posebne simpatije onih sa kojima sarađujete jer ovako lep gest ostaje u pamćenju i može podstaći i buduću saradnju. Zato ovde malo bolje birajte poklone ili uz stručne konsultacije izradite liniju namnjenu tim svrhama.

Zeppelin reklamni materijal

Pri izradi darova sa logom firme važno je da imate nekoga od poveranja koji radi kvalitetno uz povoljnu cenu. Zeppelin reklamni materijal je svakako sinonim za to. Uz široku ponudu artikala, fantastičan dizajn i saradnju sa najboljim partnerima u vidu dobavljača i štamparija sigurno će opravdati vaše poverenje. Na njihovom sajtu možete videti šta sve nude, pregledati kataloge njihovih proizvoda gde je istaknuta i cena i dobro se informisati o ovom vidu promocije sopstvene kompanije.

Moderni reklamni materijal

Iako se i dalje cene oni standardi ili klasični korporativni reklamni materijali svoje mesto na tržištu sve više zauzima i moderan reklamni materijal. Zeppelin reklamni materijal je razvio posebnu kategoriju onog koji je nazvao modernim reklamnim materijalom savremenog doba.

Tu možete naći USB memorije, eksterne baterije (power bank), Bluetooth zvučnike, punjače za mobilne telefone u autu pa sve do pametnih satova i narukvica, selfi štapova, VR naočara itd. Na sve to naravno moguće je staviti logo vaše firme. Ovakvi proizvodi su za klasu viši po svemu u odnosu na standare – po inovativnosti, performansama, kvalitetu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts