Kako do elastičnije kože i mlađeg izgleda

Photo by ᴇᴍɪ on Unsplash

Koža trpi najviše promena i podložna je uticajima iz okoline. Stres, promene godišnjih doba i sve hormonske promene u našem telu, samo su neke od situacija koje imaju negativan uticaj na kožu. Kao rezultat se javljaju brojne promene koje mogu da dovedu do raznih problema. Pored toga, koža stari i menja se sa godinama i postaje sve teže održati njenu vitalnost i izgled. Uz sve metode podmlađivanja koje postoje, neophodno je pronaći one koje daju najbolje rezultate i mogu da vam vrate mlađi i vitalniji izgled.

Izbegavajte jako zračenje

Jako sunčevo zračenje utiče na kvalitet kože i može da dovede do brojnih oštećenja. Fotostarenje se odnosi na negativan uticaj UV zraka na kožu i znači da usled stalne izloženosti visokim temperaturama dolazi do prevremenog starenja kože. Već sa prvim prolećnim danima kada UV zračenja postaju intenzivnija, spominje se nega kože i koliko je bitno zaštititi se od stalne izloženosti sunčevoj svetlosti. UV zraci prodigy duboko u kožu i divide do slabljenja kolagena koji ima važnu ulogu u održavanju elastičnosti kože i smanjenju procesa starenja. Neophodno je zaštititi kožu od jake sunčeve svetlosti i izbegavati boravak napolju u intervalima kada je ona najjača.

Pravilno šminkanje

Šminka je odličan način da se prikriju nedostaci, ali usled njenog prekomernog korišćenja, može da dođe do ozbiljnijih problema i oštećenja kože. Pored toga, korišćenje nekvalitetne šminke ili one kojoj je prošao rok trajanja, može da dovede do slabljenja elastičnosti kože pod uticajem jake hemije. Potrebno je skidati šminku svako veče, sredstvima koja odgovaraju vašoj koži i nakon toga naneti odgovarajuću zaštitu kako bi se koža tokom noći oporavila i povratila sjaj. Često šminkanje može da stvori brojne probleme – od bora do opuštene kože koja će vam dodati godine jer će vaša koža izgubiti elastičnost i sjaj.

Photo by Nico Becker: https://www.pexels.com/photo/doctor-making-face-procedure-with-laser-tool-5619456/

Neinvanzivni laserski tretmani

Iako još uvek postoje ljudi koji se protive tretmanu laserima, svima nam je jasno da je ova ideja mnogo napredovala u proteklih nekoliko godina i da je danas jedna od najjednostavnijih i najbezbednijih koje možemo da pronađemo. Laserski tretmani traju kratko, obično su bezbolni i, što je najvažnije, efekat koji donose može da traže duže no što se mnogi od nas nadaju. Zbog toga je efikasno nehirurško podmlađivanje laserom među najboljim rešenjima za koje možete da se odlučite. Nije važno koliko imate godina, kog ste pola i koliko biste želeli da promite izgled svoje kože, ova ideja bi mogla da vam pomogne da promenite svoj izgled i osećate se bolje i zadovoljnije nego ikada ranije.

Smanjite stres

Možda ovaj predlog na prvu loptu zvuči neobično i previše jednostavno da bi zaista bio efikasan u praksi, ali nemojte da zaboravite da su vaš fizički izgled i vaše mentalno zdravlje u čvrstoj vezi. Mnogi od nas ni ne znaju koliko su ove spone snažne i zbog čega je važno da budete srećni iznutra da biste izgledali dobro spolja. Zato, pokušajte da što više smanjite stres u svom svakodnevnom životu i da se umesto to ga posvetite nekim pozitivnijim i vedrijim temama. Kao prvo, razmislite o tome šta vam prouzrokuje najviše stresa u toku dana – za većinu ljudi, ovi okidači za stres su posao, porodica, finansijske neprilike i slično – i onda poradite na tome da vam ove stvari više ne bude negativne emocije. Kada budete bili srećniji, spokojniji i zadovoljniji, i vaša koža će biti zdravija, mlađa i lepša!

Put do zdrave kože nije ni lak, ni brz, ni jednostavan, i zbog toga je nekada potrebno da uložite poprilično mnogo vremena, truda, rada, odricanja i pažnje da biste stigli do željenih rezultata. No, ako budete pratili ovih nekoliko saveta i ako počnete da ih primenjujete u svojim svakodnevnim aktivnostima, počećete da primećujete promene za samo nekoliko dana!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts