Kako odabrati ogledalo za kupatilo

Iako se na prvi pogled može pomisliti, ništa lakše od izbora ogledala za kupatilo, situacija nije nimalo jednostavna. Kao i kod većine drugih proizvoda na tržištu, postoji veliki broj različitih modela kada su ogledala u pitanju. Dovoljno je samo pogledati ponudu i naći se u nedoumici koje ogledalo izabrati za svoje kupatilo. Odgovor leži u vama. Izaberite ogledalo koje odgovara vašim potrebama, ali i veličini i izgledu vašeg kupatila. Šta je to na šta treba da obratite pažnju i kakvi modeli postoje, sledi u nastavku teksta.

Oblik i veličina

Prilikom kupovine ogledala za kupatilo, vodite računa koje su to dimenzije ogledala koje su vama potrebne, a koja će se uklopiti u ambijent i veličinu vašeg kupatila. Veoma često, u slučajevima malih kupatila, postavljaju se velika ogledala koja produbljuju prostor i ostavljaju dojam veće površine. Takođe, staklo i ogledala su karkteristika modernog kupatila i često ih koriste zaljubljenici u minimalistički dizajn.

Kada je oblik u pitanju, tu nema ograničenja, ali u izboru, preovlađuju kružna, ovalna i ogledala nepravilnih oblika. Veoma često dizajneri se igraju oblicima, pa tako imamo ogledalo koje se sastoji iz više odvojenih delova, koja se stapaju u jedno. Sam doživljaj njegovog korišćenja je poseban, a eneterijer kupatila jedinstven.

Ogledalo sa LED svetlom

Na ova ogledala ne možete ostati imuni. U pitanju su ogledala različitih oblika, koja u svojoj pozadini imaju ugrađene led sijalice. Prava draž ovih ogledala je, naravno, u večernjim satima, kada se sijalice upale i naprave neodoljiv ambijent. Upravo zbog toga, često se centralno osvetljenje u kupatilu i ne pali. Pored toga, ovakva ogledala troše manje električne energije, dugotrajnija su i pružaju više nego dovoljno svetla za normalno korišćenje kupatila. Za ogledalo sa led rasvetom, slobodno možemo reći da će se uklopiti u svaki prostor i zadovoljiti potrebu svakog korisnika.

Ormarići sa ogledalom

Prva asocijacija za ogledala za kupatilo su ova ogledala. Bez obzira da li birate model sa jednim ili dva dela ormarića, ona su veoma funkcionalna, jer pružaju više nego dovoljno prostora za odlaganje kozmetike i pribora za higijenu, kao i dovoljno prostora za ogledanje i uživanje u svom odrazu.

Ormarići sa ogledalom javljaju se u različitim dimenzijama, obično prate veličinu lavaboa, uglavnom su sa ugrađenim svetlom koje se lako i jednostavno koristi. Prave se od različitih materijala i pojavljuju sa najrazličitijim dizajnom, čime su odlična za klasična, tradicionalna, retro, ali i moderna kupatila.

Ogledalo za šminkanje

Za sve one dame koje ne mogu zamisliti dan, a da se, više puta ne pogledaju u ogledalo, za njih je prava stvar i sigurna investicija, ogledalo za šminkanje. Ona su najčešće sastavni deo kozmetičkih ormarića, pa zajedno ulepšavaju prostor u kome se nalaze i daju šansu korisniku da uživa u sebi i svojoj lepoti.

Ogledalo za šminkanje je najčešće kružnog oblika, dvostrano, gde je jedna strana uveličavajuće staklo. Idealni modeli poseduju led sijalice, koje omogućavaju šminkanje i najsitnijih pora, ali isto tako pružaju uslove za detaljno i temeljno čišćenje i negovanje lica. Pored kućne upotrebe, kozmetičko ogledalo je sastavni deo svakog kozmetičkog salona, jer pruža idealne uslove za detaljno i profesionalno šminkanje. Jednom rečju top, kada su korist i lepota u pitanju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts