|

Najbolje profesionalne maske za kosu za kućnu upotrebu

Vaša kosa svakodnevno trpi brojne uticaje koji utiču na njeno zdravlje i lepotu. Izložena je suncu, vetru, temperaturnim promenama, suvom vazduhu. Češljate je, četkate, fenirate, neretko stilizujete alatima koji rade na visokim temperaturama – uvijačima i presama za kosu. 

Kako bi kosa mogla uspešno da se bori sa svim faktorima koji je ugrožavaju, njena nega mora da bude adekvatna. Pored upotrebe šampona i regeneratora, koji se koristi nakon svakog pranja, u kućnu rutinu nege kose dodajte i profesionalne maske za kosu, koje će obogatiti vašu rutinu nege kose. Profesionalne maske obiluju aktivnim hranljivim sastojcima, koji regenerišu, hrane, hidriraju i jačaju vlasi. 

Tretmani o kojima ćemo razgovarati u nastavku teksta namenjeni su suvoj, oštećenoj i kosi bez sjaja. Mogu ih koristiti žene sa svim tipovima kose – čak je i najzdraviju dlaku potrebno “nahraniti” kako bi zadržala svoj raskošan izgled. Razliku ćete primetiti već nakon prve upotrebe. Vaša kosa će vam biti zahvalna.

L`Oréal Professionnel SE Absolut Repair Lipidium

L’oreal Professionnel Serie Expert je salonska linija proizvoda za kosu koja je sada dostupna i za kućnu upotrebu. Ono što L’oreal Professionnel čini drugačijim od drogerijske linije jeste koncentracija aktivnih materija i vrhunskih sastojaka. Kvalitetni sastojci će pomoći vašoj kosi da zablista. Ne sadrže vosak, alkohole i sulfate, i ne uklanjaju zdrav sebum sa vašeg vlasišta

Na spoljašnjem sloju vaše kose nalazi se lipidni sloj koji igra zaštitnu ulogu. Kada kosu izlažete štetnim uticajima lipidna barijera na površini dlake se troši i nestaje. Kao rezultat imate kosu bez sjaja koja je podložna oštećenjima, krzanju, lomljenju. 

Ipak, L’Oreal je osmislio rešenje za ovaj problem – liniju lipidijuma Absolut Repair za rekonstrukciju suve, oštećene kose. Absolut Repair Lipidium maska koristi obnavljajuće ulje koje je kompatibilno sa zaštitnim spoljnim slojem kose. 

Šta je tačno lipidijum? Evo kako to opisuje L’Oreal Professionnel:

“Lipidijum se sastoji od mlečne kiseline koja pomaže u rekonstrukciji korteksa, fito-keratina i ceramida koji deluju na strukturu kose i lipida koji formiraju barijeru na kosi za zaključavanje aktivnih sastojaka i esencijalnih hranljivih materija, koji oblažu kosu protiv novih agresora.

Ova revolucionarna maska za kosu sadrži najviše rekonstruišućih sastojaka koji obnavljaju sve zone kose i stvaraju izolacionu barijeru za zaključavanje esencijalnih hranljivih sastojaka za obnavljanje zdravih vlasi.”

Dakle, ako je vaša kosa izgubila sjaj, suva je, kovrdžava ili lomljiva, Absolut Repair Lipidium maska za kose je rešenje za vaš problem!

Redken All Soft Heavy Cream 

Redken All Soft je možda jedna od najpoznatijih maski za kosu na svetu i planetarno je popularna. Ako pitate vrhunske stiliste da vam preporuče jedan proizvod za negu kose, koji morate imati u vašem kupatilu, velika je verovatnoća da će vam preporučiti baš ovu masku.

Zašto je Redken All Soft Heavy Cream toliko obožavan tretman?

U pitanju je dubinski hidratantni tretman za suvu i lomljivu kosu. Verovatno već znate da je suva kosa glavni krivac za oštećenja, nedostatak sjaja, istanjen izgled i pramenove koji izgledaju beživotno. Hidratantni tretmani, kakav je All Soft Heavy Cream, ključni su za meku, sjajnu i zdravu kosu.

All Soft Heavy Cream je formulisan sa kompleksom koji sadrži arganovo ulje, kako bi kosi pružio blistav sjaj, mekoću i glatkoću. Hidratantna maska za kosu dramatično transformiše teksturu suve i lomljive kose i vraća vlagu kosi hidrirajući samu srž dlake. Podariće vam intenzivnu mekoću, blistav sjaj i pomoći će u jačanju kose.

Bogata kategorija pakovanja za kosu u Bellissima shopu u ponudi ima i ovaj vrhunski hidratantni tretman koji ćete obožavati već nakon prve upotrebe.

Redken All Soft maska za kosu pogodna je i za zdravu, neoštećenu kosu. Koristite je jednom nedeljno, kako biste “razmazili” vašu kosu i pružili joj dodatnu negu. 

Olaplex 4 in 1 Moisture mask 

Nije tajna da su Olaplex proizvodi napravili revoluciju u svetu nege kose od same svoje pojave na tržištu. Olaplex proizvodi su dugo bili rezervisani samo za profesionalnu negu kose u salonima, ali danas su dostupni i za kućnu upotrebu. 

Olaplex 4 u 1 je profesionalna hidratantna maska za kosu. Ova visokokoncentrovana reparativna maska obezbeđuje intenzivnu vlagu, dok pruža sjaj i popunjava oštećene delove kose. Olaplex 4 u 1 maska za kosu deluje brzo i efikasno u rešavanju suvoće kose, čak i u najtežim slučajevima.

Sadrži profesionalne ceramide, ulja i čak 11 vitalnih aminokiselina. Inovativni sastojci i patentirana tehnologija pružaju luksuzan tretman dubokog kondicioniranja, baš kao i u salonu, samo što ga sada možete vršiti u udobnosti vašeg doma.

Proizvođač navodi da je Olaplex 4 u 1 maska testirana na oštećenoj kosi, gde je pokazala izvanredne rezultate:

  • 74% više vlage
  • 84% više sjaja
  • 84% više glatkoće
  • 94% više punoće

Dakle, ako je vaša kosa usled raznoraznih uticaja isušena i porozna, imate mogućnost da je obnovite i “popravite” ovom hidratantnom maskom. 

Bitno! Kako se koriste maske za kosu?

Bez obzira što ste kupili profesionalni tretman za kosu, on neće moći da iskaže svoj pun potencijal delovanja ako ga ne koristite pravilno.

Maske za kosu se koriste na opranoj i isfrotiranoj kosi. Nakon pranja upijte višak vode sa kose peškirom, a zatim nanesite hranljivi tretman. U suprotnom, voda će učiniti da pakovanje sklizne sa vaših vlasi i onemogućiće njegovo delovanje.

Masku za kosu ne treba da ispirate odmah! Ostavite da deluje u skladu sa uputima proizvođača na pakovanju. Dejstvo možete pojačati tako što ćete preko kose staviti kapu za tuširanje, a zatim uviti sve peškirom. Toplota će omogućiti aktivnim sastojcima da prodru dublje u vlasi, a rezultat će biti meka, sjajna i podatna kosa, baš kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts