Reklamiranje na društvenim mrežama VS Nativno oglašavanje na Native Media platformi

OK, započeli ste sopstveni biznis i sad je vreme da ga promovišete. Većina početnika u oglašavanju ne zna puno o digitalnom marketingu, pa će se najpre odlučiti da promovišu svoje proizvode ili usluge preko društvenih mreža.

,,Svi su na Instagramu, napraviću stranicu, fotkati lepe slike, uložiću par dolara u reklamu i prodaja će sama krenuti“. Ako i vi ovako razmišljate, činite veeeeeliku grešku.

Iskusni stručnjaci za digitalni marketing već odavno ne koriste društvene mreže. Treba imati zvaničnu stranicu i na društvenim mrežama ako planirate izgradnju ozbiljnog brenda, ali ona vam neće doneti nove kupce. Nove korisnike ćete najlakše naći putem nativnog oglašavanja preko Native Media platforme. Evo i zašto!

Šokiraćete se kad ovo saznate!

Oglašivači na društvenim mrežama se suočavaju sa problemima kao što su velika konkurencija, skupo oglašavanje, mali domet, niske stopa angažovanja… Pored toga, neki korisnici postaju sve svesniji sponzorisanog sadržaja, reklame ih smaraju i uglavnom ih ignorišu.

Sigurno niste o ovome razmišljali kada ste rešili da poklonite svoje poverenje društvenim mrežama. Ali krenite od sebe: koliko vi sami obraćate pažnju na reklame sa društvenih mreža? Da li vas nervira kada listate storije na Instagramu i bukvalno svaki drugi je neka reklama? Tako će isto većina korisnika misliti o vašim reklamama. Videće da je u pitanju sponzorisani sadržaj, i samo će ga izignorisati, a vi ste uzalud bacili svoj novac za oglašavanje.

Ne želite da vam se to desi, zar ne? E, pa onda krenite sa nativnim oglašavanjem. To je vid promocije kojia vam je potreban.

Cake za uspešno nativno oglašavanje na Native Media platformi

U slučaju da prvi put čujete za nativno oglašavanje, evo kratkog pojašnjenja.

Nativne reklame, ne izgledaju kao klasične reklame. Ne vrište: ,,Kupi me“, već izgledaju kao deo sajta na kojem se prikazuju. Kao još jedan koristan članak, koji obećava korisnu informaciju. Korisnici imaju više poverenja u nju i nije im odbojna. Zato će rado obratiti pažnju na ono što im plasirate.

Sve što vam još treba jeste da imate dobar sadržaj kojim ćete provući publiku kroz prodajni levak. Stručnjaci savetuju da ne dovodite korisnike direktno na svoj sajt, već na neki prodajni tekst. To može biti pozitivno iskustvo nekog vašeg korisnika ili intervju sa stručnjakom koji preporučuje vaš proizvod kao idealno rešenje za neki gorući problem. Na kraju teksta bi se nalazio poziv na akciju, odnosno link ka vašem prodajnom sajtu, za potencijalne kupce koji su zainteresovani za proizvod.

I na ovaj način ne nudite agresivno svoje usluge, već diskretno i nenametljivo, pa nećete odbiti korisnike. Pri tom imate mogućnost da budete kreativni u osmišljavanju savršenog sadržaja. U tome je i lepota nativnog oglašavanja.

Nativno oglašavanje na Native Media je mnogo jeftinije od drugih oblika reklamiranja

Funkcioniše po CPC sistemu plaćanja, ne plaćaju se pregledi, već samo klikovi na reklamu. Znači za mnogo manje novca dobićete puno više. CPC sistem plaćanja znači da ne plaćate za one koji su vas izignorisali, već samo za one koji su zapravo zainteresovani za vašu reklamu. Takoreći plaćate samo za potencijalne kupce, koji će vam svakako ostaviti novac. Eto dokaza da je ovo investicija koja se isplati.

Cene klika na Native Media su smešno jeftine. I možete ih videti u cenovniku ispod ove slike. Native Media platforma ima puno saobraćaja na području Zapadne i Južne Evrope, ali i Australije, Amerike i Kanade.

Korisničku podršku na Native Media ne čine roboti i dostupna je 24/7

Ako pitate oglašivače na društvenim mrežama šta je njihov najveći problem, dobar deo njih će vam reći loša korisnička podrška. Može da prođe večnost dok vam neko ne dogovori na pitanje zašto se vaša reklama ne prikazuje iako ste ispoštovali sva pravila. Uglavnom ćete na kraju dobiti neki automatizovan i nejasan odgovor.

Poslednjih godina zabeležen je porast hakerskih napada, a ukradeni novac nikada nije vraćen, iako su pokradeni oglašivači dobili poruku da će im sve biti refundirano. Da ne govorimo o gašenju profila i stranica sa nekoliko desetina hiljada pratilaca koje se grade godinama, a da korisnici nisu dobili nikakvo konkretno objašnjenje zašto im je profil ugašen.

Korisniču podršku na Native Media ne čine nikakvi roboti, dobićete stručnog operatera, koji ima kompletan uvid u vaš profil i koji će vam poslati konkretan odgovor i pomoći vam u bilo kom trenutku. To uliva Native Media oglašivačima veliko poverenje u ovu platformu.

,,Bio je petak veče, imao sam problem sa jednom Native Media kampanjom. Poslao sam poruku korisničkoj podršci, ne očekujući odgovor do ponedeljka. Već posle par sekundi javila se Tamara, operaterka sa Native Media i rekla mi da samo promenim format slike. Nisam mogao da verujem kako se sve brzo završilo“

Marko, Native Media oglašivač iz Nemačke

Zaključak

Preko Native Media možete reklamirati bilo šta, baš kao i na društvenim mrežama: online prodavnicu, digitalne proizvode i usluge, vaše sajtove i drugo. Ali moramo pomenuti da su pre svega specijalizovani za oglašavanje proizvoda iz kategorije Lepota i zdravlje.

Dostupni su vam razni filteri preko kojih možete da targetirate svoju ciljnu publiku, na osnovu lokacije, jezika i interesovanja, a Native Media tim konstantno radi na usavršavanju opcija, kako bi korisnici imali što bolje rezultate sa svojim kampanjama, i naravno, veću zaradu.

Reklamiranje je mogo jeftinije jer nema puno konkurencije, pa je zato ovo savršen trenutak da kreirate profil na Native Media paltformi. Kliknite odmah na link ispod, registrujte se i započnite svoju prvu kampanju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts