Kako ostaviti cigarete

Kako ostaviti cigarete

Kako ostaviti cigarete

Kako ostaviti cigarete?

Proizvedena da bude zarazna, cigareta I drugi duvanski proizvodi tesko mogu biti eliminisani iz necijeg zivota, kada se utvrdi zavisnost.

Ali, brojni fizicki, socijalni I finansijski razlozi ce svakako doprineti toj vasoj odluci. Moguce je da uspesno ostavite cigarete, ukoliko ispostujete korake koje smo naveli u daljem tekstu.

Napravite plan I izaberite datum kada cete prestati da koristite cigarete. Ako koristite antidepresiv, mnogi lekari preporucuju da pocnete dve nedelje pre nego sto ste odlucili da ostavite cigarete.

Recite svima koje poznajete da cete prestati I navedite datum za koji ste se odlucili. To ce im dati upozorenje da ukoliko tada pokleknete duhom, mogu da vas ohrabre da istrajete u svojoj odluci da ostavite cigarete.

Svaka podrska vam je dobrodosla. Pokusajte da ubedite svog supruznika, partnera, najboljeg prijatelja da I oni ostave cigarete. Pridruzite se nekoj grupi na internetu koja okuplja ljude koji su prestali da puse.

Uklonite sve rekvizite. Bacite sve cigarete, upaljace, pepeljare.

Prvih nekoliko dana budite okupirani necim. Idite u restorane ili kafice u kojima je zabranjeno pusenje, igrajte sport.

Takodje, imajte na umu da cete mozda cesce biti gladni. Ali, to srecom ne traje dugo, samo prvih nekoliko dana.

Nagradite sebe. Obecajte sebi da cete se castiti ako izdrzite dva dana ili mesec ili godinu bez cigareta.

Nemojte držati dijete. I najvaznije, nikakve dijete ne dolaze u obzir, barem u prva tri meseca po prestanku. Dozvolite sebi I par kilograma viska. Oni su svakako zdraviji od cigareta.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts