Kako se prave niske punđe

Niske pundje

Punđa se s pravom naziva kraljicom svih frizura. Jednostavno, ovakav način stilizovanja kose uklapa se uz svaku garderobu i priliku. Razmislite samo, sa elegantnom punđom možete otići na neku svečanost, u noćni izlazak, a opuštena punđa prikladna je za dan i izgleda šik. Ovog proleća posebno su u trendu niske punđe, a mi vam dajemo savete kako da najbolje napravite svoju frizuru.

Opuštena punđa

Ovako napravljena punđa izlgleda neobavezno, a u isto vreme moderno i zabavno. Dodatni plus joj je što se lako pravi, a i ako se malo „pokvari“ izgleda još bolje. Kosu zavezite u nizak opusten rep, al izostavite nekoliko prednjih pramenova. Onda, podelite rep na dva dela i uvijajući pramenove pričvrtite ih ukosnicama. Naprskajte malo laka za kosu i spremni ste. Ovu frizuru možete napraviti na razne načine bez obzira na to kom tipu pripada vaša kosa i uvek će izgledati savršeno.

niska-opustena-pundja

Niska elegantna punđa

Kako je već naglašeno, varijacije u vezi sa punđom su razne, a umesto klasične punđe, možete se nekada odlučiti za sledeću frizuru. Kosu zategnite i zavežite tankom gumicom u nizak rep. Povucite gumicu naniže i rep podelite na dva dela. Svaki od delova potom uvlačite iznad gumice, u “rupu” od kose koja je nastala na dnu glave dokle god možete. Potom one delove koji štrče zakačite ukosnicama i učvrstite lakom za kosu. Ona frizura ima dašak retro stila i odlično bi se uklapala uz crveni karmin i bisere.

niska-elegantna-pundja

Punđa sa strane

Za bolji efekat pre pravljenja ove frizure, uvijte kosu figarom ili viklerima. Nakon uvijanja, kosu prebacite na jednu stranu, i blago je zavežite u rep, ali bez prednjih pramenova. Njih ostavite da nesmetano padaju oko lica. Sve što dalje treba da uradite jeste da svaki pramen, zavisno od teksture vaše  kose, uvijete do glave i prikačite ukosnicom. Možete naprskati lak za kosu ili staviti neku zanimljivu šnalu i vaša frizura je gotova.

pundja-sa-strane

Klasična niska punđa

Ukoliko ste pristalica više klasičnijeg izgleda i sviđaju vam se punđe nalik na one koje nose balerine, vreme je da saznate kako da napravite takvu punđu na najlakši način. Sve što vam je potrebno jeste jedna deblja čarapa i makaze kako biste napravili popularnu “krofnicu”, glavni alat mnogih frizera. U poslednje vreme u mnogim radnjama sa aksesoarima pojavile su se sunđeraste “krofnice” za punđe, pa možete iskoristiti i jednu takvu. Na čarapi odsecite onaj deo sa prstima i potom čarapu uvijte unutra, kako biste dobili izgled debele gumice za kosu. Zavežite kosu u rep, i potom na kraj repa stavite čarapu i uvijte pramenove ka unutru. Zatim, postepeno, držeći je za obe strane, uvijajte “krofnicu” zajedno sa kosom sve dok ne dođete do kraja. Učvrstite lakom za kosu, stavite neke elgantne minđuše i spremni ste za veče.

klasicna-niska-pundja

Pogledajte video kako biste bili sigurni da ste dobro razumeli ovaj postupak.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts