Kako pravilno raditi sklekove

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako pravilno raditi sklekove

Kako ispravno raditi sklekove

Velika prednost kod sklekova je sto vam nije potrebna nikakva dodatna oprema kako biste ih radili, a mogu puno da doprinesu boljoj fizickoj formi. Ako se rade ispravno, zatezu misice gornjeg dela tela, straznjicu I noge.

Navescemo vam neke primere.

 Vojnicki sklekovi

 Lezite na stomak. Postavite ruke na pod, tako da budu malo sire u odnosu na sirinu ramena. Zategnite trbusne misice. Udahnite duboko dok se spustate prema podu I zaustavite se kada vam laktovi dodju  na oko 90 stepeni od poda. Tada izdahnite I odgurnite telo nazad.Trudite se da ne savijate laktove I ledja. To ce vam u pocetku ici teze, ali upornom vezbom ce biti sve lakse. Ponovite onoliko puta koliko vam prija. U pocetku manje, a zatim polako povecavajte.

 Drugaciji sklekovi

 Oslonite se na ruke I kolena. Vasa straznjica I ledja bi trebalo da budu u dijagonali sa glavom I vratom, a noge odignute od poda.

Udahnite dok se spustate prema podu, zaustavljajuci se kada vam laktovi dodju na oko 90 stepeni od poda. Izdahnite I gurajte telo od poda. Pazite da ne savijate ledja. Isto kao I zaa prvi primer, ponovite onoliko puta koliko vam prija.

Share.

Leave A Reply