Kako pravilno raditi sklekove

Kako pravilno raditi sklekove

Kako pravilno raditi sklekove

Kako ispravno raditi sklekove

Velika prednost kod sklekova je sto vam nije potrebna nikakva dodatna oprema kako biste ih radili, a mogu puno da doprinesu boljoj fizickoj formi. Ako se rade ispravno, zatezu misice gornjeg dela tela, straznjicu I noge.

Navescemo vam neke primere.

 Vojnicki sklekovi

 Lezite na stomak. Postavite ruke na pod, tako da budu malo sire u odnosu na sirinu ramena. Zategnite trbusne misice. Udahnite duboko dok se spustate prema podu I zaustavite se kada vam laktovi dodju  na oko 90 stepeni od poda. Tada izdahnite I odgurnite telo nazad.Trudite se da ne savijate laktove I ledja. To ce vam u pocetku ici teze, ali upornom vezbom ce biti sve lakse. Ponovite onoliko puta koliko vam prija. U pocetku manje, a zatim polako povecavajte.

 Drugaciji sklekovi

 Oslonite se na ruke I kolena. Vasa straznjica I ledja bi trebalo da budu u dijagonali sa glavom I vratom, a noge odignute od poda.

Udahnite dok se spustate prema podu, zaustavljajuci se kada vam laktovi dodju na oko 90 stepeni od poda. Izdahnite I gurajte telo od poda. Pazite da ne savijate ledja. Isto kao I zaa prvi primer, ponovite onoliko puta koliko vam prija.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts