Kako se ugojiti

Kako se ugojiti

Kako se ugojiti

Kako se ugojiti?

Iako se mnogo vise govori o ljudima koji zele da izgube tezinu, postoje I oni koji moraju da dobiju na tezini. Oni to mogu postici tako sto ce izmeniti neke navike u ishrani.

Vazno je da dobiju na tezini, naravno ali ne brzo, jer to nije dobro za celokupno zdravstveno stanje organizma.

Pokusajte da povecate dnevni unos kalorija za 200. Takodje, povecajte I unos skroba. Obavezno uvrstite u ishranu beli hleb, krompir I testeninu, jer su oni bogati skrobom koji ce vam pomoci u povecanju tezine. Zato bi prvo trebalo da proucite svoje navike u ishrani I uocite gde gresite.

Nije poenta da unistite zdravlje, kako biste dobili na tezini. Zato vam savetujemo da koristite po malo od svih “losih” dodataka ishrani kako biste povecali unos kalorija. Zato, dodajte obroku malo: pavleke, majoneza, krem sira I slicnih namirnica.  Takodje, dodjate I parce kolaca.

U svakom slucaju, jedite ono sto vam prija. Kako ste odlucili da dobijete na tezini, nece vam stvoriti grizu savesti koja cokoladica viska ili grickalice.

Zamenite vodu sokovima. Ako zelite, vodu mozete zameniti slatkim sokovima, mada je pitanje kako ce oni uticati na vase zdravlje.

Posavetujte se sa lekarom ili nutricionistom. U svakom slucaju, predlazemo vam da se prvo posavetujete sa svojim lekarom ili nutricionistom, koji ce vam reci sta vasem organizmu moze pomoci da se ugojite.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts