Najbolje vežbe za brzo skidanje sala sa bokova i oko stomaka

Vežbe za skidanje sala potrebne su svakom, čak i ljudima koji nemaju problem sa težinom. Jednostavno, ukoliko nemamo dobar metabolizam i ukoliko niste previše aktivni fizički, možete imati probleme sa salom na donjem delu stomaka, bokovima, butinama, i drugim kritičnim delovima tela, čak i kada vam je kilaža relativno dobra.

Za vežbanje i brzo skidanje sala, potrebno je raditi određene vežbe, a poželjno je i regulisati malo ishranu. Neke rigorozne dijete nisu potrebne, premda se preporučuje da pijete što više tečnosti i vode.

Najbolje vežbe za brzo skidanje sala kod kuće
Najbolje vežbe za brzo skidanje sala kod kuće

Kako brzo skinuti salo oko struka, sa kukova, sa donjeg dela stomaka ….

Za brzo skidanje sala, pogotovo sa stomaka, preporučujemo, sada već čuvenu, Sasi dijetu. Dijetu je sastavila Sintija Sas, a u radi se o takozvanoj dijetalnoj vodi koja pomaže u skidanju sala, pogotovo oko stomaka.

Da bi ste napravili jednu količinu Sasi dijetalne vode potrebno vam je:

  • osam čaša vode
  • jedna kašičica narendanog korena đumbira
  •  jedan limun ( isečen na kolutove )
  • par listića nane
  • jedan svež krastavac ( takođe isečen na kolutove )

Sve sastojke sastavite, ostavite da prenoće u frižideru, i ispijajte napitak postepeno umesto vode, tokom dana. Jedna količina vam je dovoljna za jedan dan. Ukus je malo gorak, ali osvežavajući. Posebno se preporučuje tokom vrelih, letnjih dana. Sasi dijetalni napitak stvoriće na neki način i osećaj sitosti, tako da nećete imati potrebe za obilnim obrocima.

Međutim Sasi dijeta i nije toliko korisna, ukoliko se ne kombinuje sa fizičkim aktivnostima. Zato uz ovu dijetalnu vodu, praktikujte određene vežbe, a neke vam možemo i predložiti.

Kako skinuti salo, pogotovo oko donjeg dela stomaka?
Kako skinuti salo, pogotovo oko donjeg dela stomaka?

Najbolje vežbe za skidanje sala kod žena. Skinite salo vežbajući kod kuće.

Da bi ste skinuli salo, nije vam potrebno puno vremena koje morate da odvojite za vežbanje. Dovoljno je da se svaki dan posvetite fizičkim aktivnostima oko desetak minuta. Možete se učlaniti u lokalni fitnes klub, baviti se aerobikom, zumbom ili nekim drugim vežbama koje su ženama interesantne.

Međutim kako mnogi ne mogu da priušte teretanu, predaleko im je od kuće ili jednostavno ih mrzi da izlaze, postoje vežbe koje možete raditi u svom stanu. Evo interesantnih vežbi koje pripadnice lepšeg pola mogu praktikovati kod kuće.

Prva vežba: Svoju jutarnju fiskulturu za skidanje sala, počnite trčanjem u mestu. Vežbu obavljajte što brže možete, kolena treba da budu što više podignuta tokom ,,trčanja“, a noge raširene.

Kojim vežbama se može skinuti salo kod žena?
Kojim vežbama se može skinuti salo kod žena?

Druga vežba: Nastavite sa trčanjem u mestu, s tim što ćete desnom rukom dodirivati levo stopalo, a levom rukom, desno stopalo. I ovu vežbu radite što brže možete. Ako nemate kondiciju, vežbajte laganije u početku, s tim što ćete vremenom ubrzati tempo. Cilj je da se, između ostalog, što više preznojite, kako bi se i salo istopilo, a to ne možete da postignete laganim trčanjem.

Treća vežba: U svoj program vežbanja ubacite i poneki sklek. Najbolje je da to budu muški sklekovi, ali dok ne dobijete malo snage u rukama, pomoćiće i ženski sklekovi.

Četvrta vežba: Kada ste već u položaju u kom se rade sklekovi, zauzmite položaj kao da želite da radite muške sklekove. Jednu nogu podignite u stranu. Pre nego što je vratite na pod, odmah podignite drugu i tako u par navrata skakućite sa noge na nogu.

Ove četiri vežbe rasporedite svakog dana u period od osam do šesnaest minuta, kako god želite i u zavisnosti koliko kondicije imate. Perod za vežbanje jeste kratak, ali su zato vežbe dovoljno naporne i pogodne za brzo sagorevanje masti na kritičnim mestima. Učiniće da vremenom istopite salo sa ključnih delova tela, na kojima se najlakše gojimo, a to su već pomenuti: oko stomaka, kukova, bokova… Naravno, mogu se kombinovati i sa Sasi dijetom.

Evo kako, od prilike, izgledaju vežbe koje smo vam upravo opisali:

Najbolje vežbe za skidanje sala kod kuće za muškarce.

Muškarci najviše vole da vežbaju u teretani. Tamo imaju čitav niz sprava na kojima mogu da vežbaju, a fizičke aktivnosti su uvek lakše uz dobro društvo. Međutim ima i onih koji nemaju vremena ili ne žele da idu do teretane, već im je lakše da vežbe rade kod kuće.

Nikakav problem! Postoji čitav niz vežbi i za momke. Što je najbolje, neće vam uzeti mnogo vremena i mogu se raditi kod kuće, a pomoćiće vam u brzom skidanju sala sa stomaka i drugih, problematičnih delova tela. Vežbe aktiviraju veliki broj mišića u vašem telu, pa ako krenete sada da ih radite, dočekaćete spremni letnju sezonu, kada ćete moći da, bez stida, pokažete svoje telo.

Na žalost ne možemo vas obradovati činjenicom da su vežbe jednostavne i lake. Ali da bi ste se što brže oslobodili sala morate se malo i pomučiti. Uostalom svaki početak je težak, kada malo steknete kondiciju, biće vam mnogo lakše, a nakon određenog perioda uživaćete u plodovima svog rada.

Vežbe za skidanje sala kod muškaraca
Vežbe za skidanje sala kod muškaraca

Za prvu vežbu biće vam potreban manji tegić. Ako nemate teg, improvizujte, sa nekim predmetom slične težine. Možete napuniti flašicu peskom, dobićete sličnu težinu. Spustite svoj teg ( ili njegovu inprovizaciju ) tačno ispred sebe, držeći je za početak desnom rukom. Potom se ispravite i podignite tegić visoko iznad sebe. Postupak ponovite par puta, a zatim sve isto, samo levom rukom.

Druga vežba
je brzo trčanje u mestu. Kolena se podižu visoko. Opet naglašavamo ( kao i kod ženskih vežbi ) ,,trčanje“ ne može biti sporo, već što brže možete kako bi vežba imala efekta na bokove, kukove, oko stomaka, itd.

Treća vežba: za treću vežbu trebaju vam dva tegića ( ili već pomenute improvizacije ). I u jednu i u drugu ruku uzmite po tegić. Spustite ruke pored sebe, sa tegićima, čučnite, pa naglo ustanite uz skok u vis. U rukama su vam, naravno, sve vreme tegići.

Četvrta vežba: je takozvano planinarenje. Zauzmite položaj kao za sklekove, jednu nogu ispružite iza, a drugu savijte napred ( slično kao kada zauzimate niski start za trčanje ). Skokovima im menjajte mesta, odnosno skakućite sa noge na nogu, što brže možete.

Peta vežba:
vratimo se tegiću. Držite ga u jednoj ruci i zauzmite polučučanj. Ruka sa tegićem je opuštena između nogu. Brzo se ispravite i dok ste još uspravni, prebacite tegić iz jedne ruke u drugu. Vraćate se u prvobitni položaj, ruka u kojoj je sada tegić se opet nalazi između nogu. Sve ovo ponavljajte više puta, opet naglašavamo, što brže možete.

Ovih pet brzih vežbi rasporedite u dvadesetak minuta i vežbajte svakodnevno. Ako su vam naša objašnjenja komplikovana, pogledajte kako sve vežbe iz teksta izgledaju uživo:

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts