Da li banana goji

Da li banana goji?

Mnoge devojke i mladići strahuju da će upotrebom banana dobiti višak kilograma. Da li bane zaista goje? Pročitajte ovaj tekst da saznate odgovor.

Da li banana goji

Pošto su banane slatke, ljudi često veruju da su bogate kalorijama. Zapravo, mnogi izbegavaju banane ukoliko žele da izgube koji kilogram.

Dakle, da li banana zaista goji? Da li su bogate kalorijama? Procitajte nastavak teksta, pa ćete saznati.

Prvo da analiziramo… Banan srednje veličine sadrži oko 100 kalorija. Pre nego sto pomislite da je to puno, podsećamo vas da je preporučeni dnevni unos od 2000 do 2500 kalorija. Zatim, ta ista banana sadrži oko 22-25 grama ugljenih hidrata, skoro nula grama masti, 2 grama proteina i 3 grama vlakana. Pored toga, ona daje 15%  preporučenog dnevnog unoca vitamina C, odredjenu dozu vitamina A, B i kalijuma, kalcijuma i magnezijuma. Kalijum podstiče rast mišića, čime povećava sagorevanje kalorija. Dakle, ne samo da vam omogućuju da se zdravo hranite, banane su gotovo bez masti i holesterola.

Vitamin C pomaže jačanju imuniteta. Vitamin B takodje podstiče sagorevanje kalorija. Vlakna kojih ima u bananama pomažu da se smanji holsterol u organizmu i da se očiste arterije.

Istraživanja su pokazala da kalcijum pomaže organizmu da smanji masti nagomilane na stomaku. Složeni ugljenih hidrati, koje banana sadrži su bogat izvor energije.

I tako stigosmo do odgovora na pitanje da li banana goji? Ne, banana ne goji, a veoma jedobra i korisna za vaše zdravlje. Bananu možete koristiti svakodnevno u vašoj ishrani bez bojazni da ćete dobiti višak kilograma.

Kako smršati?
Šta izaziva celulit?
Kako se ugojiti?

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts