Kako napraviti prirodni energetski napitak

Kako napraviti energetski napitak?

Ovo pice je puno vitamina I proteina, koji vam daju dugotrajnu energiju, posebno negde oko podneva, kada vecina nas klone.

Iako gotov energetski napitak moze u pocetku da vam da snazan energetski podsticaj, oni su puni kofeina I secera. Super energetsko pice o kome govorimo je zdravija opcija, svakako iako je potrebno da malo potrudite oko njegove pripreme. Ali, ubrzo cete shvatiti da je efekat mnogo bolji, dugotrajniji, a prvenstveno zdraviji, nego da jednostavno kupite neki od gotovih energetskih pica.

Da biste dobili prirodni energetski napitak, potrebno je da pomesate iscedjen sok od pomorandze, sa kokosovim mlekom I jogurtom, zatim da dodate med I laneno seme.

Pomorandze imaju prirodan secer I daju vam energetski podsticaj. Uz to, izuzetno su bogate vitaminom C, pa pomazu organizmu u borbi protiv virusa I bakterija. Kokosovo mleko je, takodje bogato brojnim vitaminima, a sadrzi I prirodne masti koje izuzetno prijaju organizmu. Jogurt daje organizmu neohodnu energiju I dobar je izvor proteina. Poznato je da se med daje sportistima, kako bi bili izdrzljiviji. Prirodan secer koji on sadrzi se apsorbuje postepeno u krvotok, dajuci organizmu neophodnu energiju. Laneno seme je svojevrstan “tajni sastojak” ovog energetskog napitka. Ne samo da je odlican izvor vlakana I omega 3 masnih kiselina, vec usporava oslobadjanje secera u krvotok, dajuci organizmu stabilno snabdevanje energijom u narednih nekoliko sati.

Dakle, ne dozvolite da se iscrpljujete. Svi ovi sastojci su savrsena kombinacija proteina I ugljenih hidrata za intenzivnu energiju tokom celog dana. Najbolje od svega je sto dobijate 100% prirodan I ukusan energetski napitak.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts