Kako rezervisati hotel u Rimu

Kako rezervisati hotel u Rimu, Italija

Kako rezervisati hotelski smeštaj u Rimu?

Grad bogate kulture I istorije. Nazvan je “vecni grad”, jer njegova istorija traje preko 2500 godina. Italijanska prestonica, Rim je dom drevnih rusevina, poput: Koloseuma, bazilike Svetog Petra, Sikstinske kapele…

U 2009. godini je bio najposecenija turisticka destinacija u Italiji. Ako planirate da putujete u Rim imajte na umu da prepreku u direktnoj rezervaciji hotela moze predstavljati jezik. Naime, Italijani su specificni u tom pogledu, samo italijanski dolazi u obzir u vecini slucajeva.

hotelski smestaj u Rimu
Saveti za rezervaciju hotelskog smeštaja u Rimu, Italija

Kada krenete u potragu za odgovarajucim hotelskim smestajem, prvo razmislite sta sve zelite da obidjete tokom boravka u Rimu. Zatim pronadjite oblast koja je relativno blizu tim znamenitostima, jer ce to znatno ustedeti vreme da stignete do njih.

Posetite neki od sajtova: www.romehotels.com ili www.nycerome.com I pronadjite odgovarajuci hotel. Popunite polja datuma dolaska I odlaska I prvo proverite raspolozivost smestaja. Zatim dobro proucite sve pogodnosti koje nude hoteli, procitajte komentare, ako ih ima I tek onda se odlucite.

Zavrsite online rezervaciju I obavezno odstampajte vaucer koji ce vam stici na e-mail.

Ukoliko govorite italijanski, onda ce vam ceo ovaj proces biti mnogo laksi, jer mozete da pozovete direktno hotel I izvrsite rezervaciju. Iako svaki hotel ima osobu koja govori engleski, to vam ne preporucujemo, jer ipak, moze da se dogodi da ne dobijete pravi odgovor.

Ako, pak nista od ovoga ne mozete sami da izvedete, mozete otici u neku od brojnih agencija sirom Srbije I zamoliti ih da oni naprave rezervaciju umesto vas.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts