Najbolje vežbe za lice i vrat protiv bora

Mnoga medicinska istraživanja dokazuju važnost i blagodet  facijalne gimnastike. Ove vežbe za lice i vrat dostojna su alternativa invazivnoj estetskoj hirurgiji ali i preskupim serumima i kremama protiv bora i za negu kože.

Redovno “upražnjavajte gimnastiku za kožu” i usporićete proces starenja, imaćete zategnuto lice, ublažiti ili izgubiti podbradak.

Vežbe za lice tek odnedavno doživljavaju svoj procvat u “zapadnjačkom“ svetu, ali su za njihovu blagodet odavno znali ljudi u istočnjačkim zemljama, pa se tako ove vežbe nazivaju još i tibetanske ili japanske, odakle i potiču.

Ova svojevrsna joga za kožu lica može se raditi svuda, i u kancelariji i kod kuće – kad god ste raspoloženi – što je i njena osnovna prednost. Dakle – nema unapred odredjenih termina i uslova!

vezbe lica

Usporite starenje na zdrav način

Činjenica je da je starenje neizbežan proces koji ne možemo da zaustavimo. Ono na šta možemo da utičemo je tempom i brzina starenja.

Zdravim načinom života, pravilnom ishranom i redovnim vežbanjem, izbegavanjem nikotina i alkohola, zadržaćemo vitalnost psihe i tela ali i podstaći regenerativne procese u zrelim ćelijama. Sve ovo se odražava i na naš fizički izgled – koža je elastičnija, otpornija, bore su manje vidljive… Kvaka je u cirkulaciji! Što bolja i zdravija cirkulacija – to zdravije telo, računajući i kožu.

Vitamini i minerali iz svežeg voća i povrća, integralnih žitarica i presnog mesa, uz dovoljno vode, imaće efekat, ali će on biti daleko veći ako se kombinuje sa boravkom na svežem vazduhu i u prirodi i vežbanjem.

Prirodni lifting lica

Kada govorimo o koži lica, facijalna gimnastika, spada u grupu najučinkovitijih prirodnih liftinga što su potvrdila mnoga univerzitetska istraživanja, medju kojima je i ono uradjeno na Bečkom univerzitetu.

Doktor Džons Hjuber sa Univerzitetske klinike u Beču, jedan je od osnivača estetske endokrinologije, naučne grane koja podrazumeva hormonsku terapiju i facijalnu gimnastiku kao zamenu za estetsku hirurgiju.

lice3

Kako deluje gimnastika lica na kožu?

Gimnastika lica smanjuje uticaj spoljnih faktora na kožu. Iako je možete upražnjavati svuda, rezultati će doći tek nakon kontinuiranog vežbanja kada koža  dobija svežiju boju, što je posledica bolje prokrvljenosti nakon vežbanja, biće  zategnutija, čvršća i tonirana. Osim estetskog efekta, očekujte da će Vas ove vežbe osloboditi stresa.

Vežbe kože lica će biti efikasnije ako ih kombinujete sa masažom prstima koja dodatno podstiče protok krvi i limfe ali i razmenu materija u tkivima.

Ukupno ima 57 mišića na licu i vratu i svi su povezani u svojevrsnu mrežu mišića. Masažu izvodite slobodnim stilom i po osećaju – pritiskajte nežno odredjene tačke na licu i vratu: slepoočnice, obrve, bradu, obraze…

Vežbe za usne

Najpre skupite usne, napućite ih pa ih opustite. Radite ove vežbe brzo pa sporijim ritmom i to nauzmenično u trajanju od minut dva. Ponovite 4 do 5 ciklusa a izmedju serija – kratko odmorite.

licea

Zatvorite usne i zategnite ih bez otvaranja. Pritisnite prstima kožu iznad gornje usne i nasmešite se. Ostanite u tom položaju, brojite do 6, pa se opustite. Uradite 20 do 30 serija.

Vežbe za obraze

Široko se nasmešite, zatvorenih usana. Zadržite se u tom položaju desetak sekudi a onda opustite usne. Ponovite 3 do 4 puta.

Vežbe protiv bora na čelu

Podignite obrve koliko god možete i zadržite ih u najvišoj tački brojeći do 6. Zatim ih polako spuštajte. Ponovite vežbu 4 do 5 puta.

Stavite kažiprst na vrh obraza. Zatvarajte oči što jače pa ih otvarajte brojeći do 6. Ponovite 10 do 15 puta.

Sedite i naslonite čelo na dlan. Gurajte glavu napred, a rukom pružajte otpor. Dok gurate glavu, treba da udišete, a  dok opuštate pritisak – da izdišite. Uradite vežbu 20 puta.

liceb

Vežbe protiv bora oko usana

Izgovarajte vokale A, E, I, O, U, ali naglašeno, jako pomerajući mišiće usana. Možete koristiti sledeću rečenicu kao vodič: Kao u auli, kao u auli, kao u oazi, kao u oazi…

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts