ciscenje tastature

Kako očistiti tastaturu?

Čišćenje tastature je vrlo jednostavno, samo ako se redovno održava. Ako spadate u lenjivce koji ne jedu za stolom, već mrve iznad tastature, surfujući internetom, ne bi bilo loše da poštujete ova pravila:

ciscenje tastature
Nije teško održavati tastaturu
  • Pre nego što krenete da čistite tastaturu, isključite je iz kućišta. Ne želite da slučajno pritegnete taster koji vam može poremetiti nešto na računaru.
  • Sledeći korak  – okrenite je naopako i polako lupkajte rukom, dok ne istresete razne mrvice i prašinu. Nemojte se iživljavati, već neka vaši udarci budu lagani, da ne biste oštetili nešto. Ako imate dobar usisivač, možete usisati prašinu ali nećete dobiti isti efekat kao kada ,,istresete“ tastaturu.
  • Kada ste istresli prašinu, uzmite vlažnu krpu ( nikako natopljenu vodom) ili na krpu poprskajte malo sredstva za čišćenje, i pređite preko tastature.
  • Što se tiče tastera, ako se ne sećate kada ste poslednji put očistili tastaturu, trebaće vam puno truda. Uzmite štapić za uši, natopite ga vodom i čistite ivice tastera. Ako redovno održavate tastaturu, i nemate zalepljene prašine po tasterima, kupite četku za farbanje, i bar jednom sedmično pometlajte tastaturu sa njom.
  • Ne bi bilo loše da vaš izbor pri kupovini bude crna tastatura, jer se ona manje prlja.

Ništa nije teško očistiti samo ako se redovno održava

 

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts