glavni grad grcke

Glavni grad Grčke, Atina

glavni grad grcke

Koji je glavni grad Grčke?

Glavni grad Grčke je Atina. Ovaj grad posećuje veliki broj turista, a mesta koja se najčeše posećuju su Akropolj, Partenon i Narodni muzej. Prelepe istorijske građevine čine pravi doživljaj za turste.

Atinu možete posetiti osim da bi videli istoriske gradjevine i zbog opustanja na prelepim plazama pod vrucim mediteranskim suncem. Nocni zivot u Atini je dinamican sa dosta zabave i provoda.

Atina je poznata kao jedan od najtoplijih gradova u Evropi, sa visokom temperaturom i malim brojem padavina godisnje. Meseci sa najvise padavina su oktobar i april. Leta su izuzetno topla tokom meseca jula i avgusta, kada temperature idu i do 104 ° F ili 40 ° C. Najbolje vreme da posetite Atinu je u zimu ili u prolece.

Ukupna površina Atine je 476 kvadratnih km i brojem stanovnika oko 5 000 000. Međunarodni kod za pozivanje Atine je 0030, a lokalni kod 210. Najviša planina u Atini je Licavitos sa visinom od 277m.

Neki od važnih telefonskih brojeva u Atini su:
Turističko informativni centar: 3310561 .
Turistička Policija: 171 ( besplatan poziv ) ili 9239224 .
Port Policija: 4511311 u Pireus .
Vatrogasna brigada Kancelarija: 199.

Atina je zivahno dinamicno mesto koje nikad nije mirno. Glavni grad Grčke ima grcku kuhinju, međunarodne specijaliteta, lude nocne klubove, diskoteke i barove sa dosta pića i mogucnostima za igru. Ukratko sve što mozete pozeleti za odmor.

Atina – Glavni grad Grčke

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts