Adolf Hitler o Jugoslaviji

Promenio mišljenje, Adolf Hitler

Jedna od najvažnijih ličnosti u čovečanstu jeste svakako ozloglašeni Adolf Hitler, vođa Trećeg Rajha i nacizma. O njemu se znaju mnoge stvari a neke još nisu ugledale svetlost dana. Međutim malo se pričalo o njegovom odnosu i mišljenju o Jugoslaviji, iako je Jugoslavija tada bila velika zemlja u Evropi i svetu. U saradnji sa ljudima iz Minhenskog i Berlinskog muzeja koji sadrže arhive i dokumente iz perioda 2. svetskog rata.

U Minhenskom muzeju stoje jako važne i bitne kolekcije dokumenata i zapisa. Prednjače spisi i zapisi popularnog generala trećeg Rajha, Rudofla Hesa. Ipak, mi ćemo vam otkriti dokumente samog Hitlera i to specifično za Jugoslaviju. Ono što čudi jeste što je Hitler jako puno vremena provodio i zapisivao informacije o Jugoslaviji a malo se o tome ranije znalo u javnosti.

MIŠLJENJE HITLERA O JUGOSLOVENSKOJ VOJSCI

Mišljenje je imao o svemu. Pogotovo je bio zainteresovan za vojsku svake države sveta, ujedno je imao i mišljenje o Jugoslovenskoj vojsci.Sve je zabeleženo u dokumentima iz Minhena. Adolf Hitler jer izuzetno cenio srpsku vojsku i ostale sa područija Balkana zbog učešća u 1.svetkom ratu u kojem je i sam ratovao. Nije voleo našu vojsku iz razloga što se borio za Austrougarsku koja je bila srpski neprijatelj ali je imao visok respekt i smatrao je vojsku vrlo hrabrom i organizovanom. Ipak, često u svojim spisima napominje kako je vojska Jugoslavije oslabila i kako nije srpemna za sukob za njima, Trećim Rajhom te je Jugoslovensku vojsku prozvao -Škartom-. Smatrao je da neće biti problema sa regularnom vojskom ali se pribojavao gerilskog rata. Rata i borbi iz zaseda, zbog čega je mnogo puta zapisao da se mora potpisati pakt sa Jugoslavijom.

Ustaški zločini uplašili su i Hitlera!

Na kraju jednog zapisa Hitler spominje kako se moraju stvoriti međusobni sukobi u Jugosalviji kako nemci nebi bili ometani i kako bi se dalje napadi preusmerili ka Rusiji. Sa tim ciljem Hitler je stvorio ustaše u Hrvatskoj.Ipak u nekim navodima iz 1942. Hitler navodi kako su Ustaše oličenje brutalnosti i nemorala te je u nekoliko navrata kažnjavao visoke ljude te jedinice.Bio je iznenađen dozom brutalnosti prema srbima.

  ŠIFRA GEBIET 53

Ova šifra se mnogo spominje u spisama Adolfa Hitlera kad je reč o Jugoslaviji. Nakon detaljne analize utrvrdilo se da ova šifra označava isključivo teritoriju Srbije izvan Jugoslavije. Inače reč -Gebiet- znači oblast. Oblast 53 je teritorija sadašnje Srbije samo sa Bosnom i Crnom Gorom. U daljim spisima, Hitler je iskazao da nakon pobune u Beogradu,zbog potpisivanja Trojnog pakta, koju su prema njegovim rečima organizovali

Britanci, treba da  odvoji Srbiju iz tadašnje Jugoslavije i da od Beograda napravi uporište Nacizma u tom delu Evrope. Zapravo hteo je nezavisnu državu koja bi kao i NDH(Hrvatska)bila satelit. U arhivi u Berlinu stoji dokument -H.B.C 12- u kojem takođe piše da bi ta oblast 53(sadašnja Srbija) trebala da zameni NDH jer Hitler je zamrzeo njene zvaničnike i vojsku, ustaše. Hteo je da stvori novu državu ali nije znao kako da je nazove niti da  joj da ime Srbija, pa je napisao -Oblast 53-. Ipak, nakon mnogo pritisaka Britanaca i nakon sukoba sa Partizanima i četnicima, Hitler je rekao da je dosta i odustao je od ideje za stvaranje nove države. Umesto toga on je podržao do kraja NDH i ustaše kako bi se osvetio vojnim pokretima u Jugoslaviji zbog napada na nemce! Sifra -Gebiet 53- se poslednji put spominje u dokumentu iz 1943,mesec Maj. Ali dokument nije potpisao Hitler, već Hajnrih Himler, šef SS jedinica. Himler navodi u dokumentu da je dalja priprema za stvaranje -GEBIET 53- obustavljena i da se treba spremiti omazda tjst osveta, Jugoslovenskim -svinjama-. Od tada, su u tajnosti Srbijom delovali specijalni odredi SS-a pod imenom -Reichstag- koji su pronalazili i ubijali Britanske špijune ali i ugledne ljude u Jugoslaviji.

Hitler trašio sklonište i u Jugoslaviji

VISOKO TAJNI PLAN – BESIEGEN.666.HISTER.

Jako je zanimljiv deo dokumentacije pod nazivom – BESIEGEN.666.HISTER iz više razloga.Pre svega ova dokumentacija je pronađena u samom Berlinu pred kraj rata i svrstana je među ostalim stvarima o Jugoslaviji. Zanimljivo je mnogo toga. Pre svega u tom dokumentu je opisan plan i potencijlna mesta za bekstvo Hitlera ukoliko dođe do nečega neplaniranog. Plan je razrađen čak 1940 godine. U tom dokumentu postoji tačno 6 potencijalnih lokacija za bekstvo firera.

1.Bazel (Švajcarska)         4.Boa Vista(Brazil)

2.Haparanda(Švedska)   5.Niš(Jugoslavija)

3.Livorno(Italija)              6.Espo(Finska)

Zanimljiv je i sam naziv, tjst šifra kojom je ovaj plan zaveden. Naime reč -BESIEGEN- znači poraz, broj 666 je poznat kao đavolji broj ili broj antihrista a reč -HISTER- je spomenuta u Nostardamusovom proročanstvu u kojem je tačno opisano šta se desilo u 2.Sv. ratu, ipak taj čovek koji će navodno započeti rat, biće dikator po imenu Hister a ne Hitler. U ovom dokumentu nacista se jasno koristi HISTER, te su mnogi istraživači dokumentacije navodili da je Hitler čitao Nostardamusa i da je namerno plan nazvan HISTER, kao osvrt na Nostardamusa, jer je Adolf Hitler sebe smatrao za pokretačem novog sveta i carstva, baš kako je napisano u Nostardamusovom proročanstvu.

 

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts