Kako napraviti cvetne aranžmane za svadbu

Kako-napraviti-aranzmane-za-svadbu

Kako se prave aranžmani od cveća za svadbe

Ukoliko želite da smanjite troškove oko venčanja, a ujedno i da budete originalni, predlažemo vam da napravite cvetne aranžmane sami. Bilo bi lepo da vam budući suprug pomogne u tome i da zajedno uživate u pripremi.

Za početak je važno da odredite koliko vam je potrebno cvetnih aranžmana. Imajte u vidu da je neophodan jedan veći za mladenački sto, a ostale možete staviti gde želite, u zavisnosti od toga koliki su i kako su raspoređeni stolovi.

Što se tiče mladenačkog aranžmana, on je uglavnom u vidu girlande. Međutim, tu je bitna vaša ideja i mašta. Možete ga napraviti, recimo u nekoj posudi upadljivih šara ili u običnoj, staklenoj kugli. Izuzetno je važno da se vama dvoma dopada i da uživate u njegovom tvaranju.

Od materijala će vam biti potrebne: cveće po izboru, zelenilo, baštenske makaze, ukrasne trake, til (možda) i sunđer za aranžmane. Postoje specijalizovane prodavnice za nabavku potrebnog materijala, pa vam možda i prilikom kupovine padne napamet neka ideja.

Ako vam je potrebna pomoć, ne oklevajte da uključite osobe za koje mislite da će uživati zajedno sa vama u izradi aranžmana za vaše venčanje.

Preporuka je da se ovaj posao uradi dan ili dva pre venčanja, a cveće treba držati na senovitom mestu, kako bi ostalo sveže.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts