Etno selo „Moravski konaci“, Velika Plana

Etno selo „Moravski konaci“ Velika Plana

U predivnom ambijentu, etno sela Moravski Konaci, mnogi žele da ogranizuju svadbu, doček nove godine, ili na izlet za Prvi maj. Etno selo Moravski Konaci nalazi se kod Velike Plane, često ga posećuju turisti na godišnjem odmoru.

Na nepunih 90 kilometara od Beograda, a na samom izlazu iz Velike Plane, na magistralnom putu ka Požarevcu smestilo se etno selo MORAVSKI KONACI.

Crkva posvećena Svetom ocu Nikoli, nalazi se na samom ulazu u etno selo. A samo selo je izgrađeno od starih, jedinstvenih kuća koje su sakupljane po srpskim selima, a zatim u ciglani „Progres”, iz Velike Plane, koja je i vlasnik etno sela, demontirane i ponovo sklopljene.

Kompleks raspolaže kapacitetom od 12 savremeno opremljenih soba, sa ukupno 27 ležaja. Svaka soba ima kupatilo, televizor i klima uređaj.

etno selo moravski konaci 56
Etno selo „Moravski konaci“ Velika Plana

U samom srcu sela se nalazi restoran domaće kuhinje. Zgrada restorana je u obliku duplog krsta, a smeštena je na samoj obali jezera. Kapacitet restorana je 300 mesta. Posebnu draž restoranu daje osoblje koje je odeveno u srpsku narodnu nošnju.

U neposrednoj blizini nalazi se jezero sa 9 ostrva, koja su među sobom povezana drvenim mostićima, sa kamenim stepenicama koje vode pravo do obale. Na pojedinim ostrvima se nalaze poslastičarnica i kafedžinica, u kojima se služe domaće poslastice i kafa, koja se ručno peče i melje.

Jezero je pravi mali raj za ljubitelje sportskog ribolova. Po njemu može da se plovi u za to posebno namenjenim drvenim čamcima.

Na susednoj obali, nalazi se posebno napravljeno poluostrvo gde se leti izvode pozorišne predstave i održavaju kocerti.

Kako bi gostima dočarali ambijent davnih vremena, na jezeru su izgrađene i dve vodenice.

U sklopu sela postoji i akva park, koji se sastoji od 2 bazena za odrasle i bazena za decu sa posebnim atrakcijama, od kojih je najzanimljivija svakako spiralni tobogan dužine 75 metara.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts