Kako napraviti buket cveća

Svakako najbolji način da unesete duh prirode u prostor u kome boravite jeste cveće. Ili, pak ako idete nekome u posetu, nalepši način da obradujete domaćicu, jeste da joj poklonite buket cveća. Ako ste od onih što vole to da urade sami, umesto da kupe gotov buket, u nastavku teksta vam dajemo neke ideje kako to da učinite.

Prvenstveno, odaberite cveće. To može biti cveće iz vaše bašte ili cveće kupljeno na pijaci, ili pak cvećari. U svakom slučaju, važno je da se vama dopada. Ne zaboravite i zelenilo, koje ćete koristite da upotpunite buket.

Kako-napraviti-buket-cveca-7

Biće vam potreban i papir za zavijanje, ako buket nosite nekome. Sada su dostupne različite varijante papira, tako da se morate odlučiti za neki od njih. Vodite računa da uklopite boju papira sa bojom cveća koje će preovlađivati u vašem buketu. Najzanimljivija je kontrasna kombinacija, recimo žutih cvetova i plavog ili zelenog papira. Svakako, prvo kupite cveće, pa se onda odlučite za izbor boje papira i mašne.

Ako ne želite da napravite klasičan buket vezan običnom trakom za zavijanje poklona, možete koristiti mrežice, kojih isto ima u raznim bojama.

Kada ste kupili sve što vam je potrebno, počnite sa pravljenjem buketa… Prvo stavite najkrupniji cvet u sredinu, pa oko njega ređajte zelenilo, zatim još jeadn red sitnijih cvetova, a ponegde stavite grančice belog šlajera, kako bi vaš buket bio kompletan. Takođe, ako želite, možete cveće na kraju poprskati šljokicama.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts