Značenje Sunca u horoskopu

Znacenje-Sunca-u-horoskopu

Sunce u horoskopskim znakovima

Sunce u astrologiji

Osnovna svojstva: U svim starim visokim kulturama Sunce se obožavalo kao božanstvo. Ono predstavlja svetlo istine i označava se kao Bog svih nebeskih tela. Ono je jastvo (atma) čitavog univerzuma i simbolizuje kosmičku inteligenciju i čistu svest. U gayatri-mantri, izvornoj vedskoj himni, Sunce se naziva izvorom sveukupne svesnosti. Ono predstavlja svetlo, život, Ijubav, istinu, želju i opažanje. Sve ostale planete predstavljaju po jedan sunčev zrak. Naziv na sanskrtu: Ravi ili Surja Strana sveta: istok Vladajući zodijak: Lav Dan u nedeiji: nedelja

Odredeno kamenje: rubin i ostalo crveno kamenje Boje: bakarna boja, narandžasta boja, boja rubina Sunce je pokazatelj za jastvo, oca i karijeru. Zbog toga je istok kao smer Sunca povezan sa duhovnim razvojem, mudrošću, blagostanjem oca i muške dece, kao i poslovnom karijerom stanovnika te kuće. U natalnom horoskopu Sunce nam ukazuje našu duhovnost, naš centar, usmerenje i glavni životni cilj.

Zdravstveno značenje: U telu su srce, kičma, desno oko muškarca, levo oko žene, usta, slepo crevo, vrat, cirkulacija i mozak pod uticajem Sunca.

Sunce prvenstveno utiče na Ijudsko srce i može da prouzrokuje ozbiljne probleme. Ono označava našu unutrašnjost i pokazuje nam ko smo mi zapravo iza naše spoljašnosti i svih naših maski.

Pošto je istok pod uticajem Sunca iz kojeg teče sunčeva prana (prana-urja) u prostor, ono određuje meru vitalnosti i samouverenosti. Snaga Sunca jača zdravlje i životnu radost i daje fizičku snagu.

Poslovno značenje: Sunce povoljno utiče na poslove koji su nasleđeni od oca, na poslove sa bakrom i zlatom, kao i na državničke poslove. Ono predstavlja moć i kvalitet vođenja. Pod uticajem Sunca bogatstvo se stiče kroz medicinu, vunu, metale i plodove. Dragulji, autoriteti, pozorište, film, muzika i muzički instrumenti su takode pod uticajem Sunca.

Uticaj povoljnog položaja: toplina, vitalnost, uspeh, kraljevsko dostojanstvo, optimizam, zdravlje, individualnost, darežljivost, slava, energija, vođstvo i ambicije. Mogu se očekivati visoka inteligencija i dobar karakter kada je Sunce na jakoj poziciji.

Dobar položaj Sunca unapređuje duhovnost. Sunce pozitivno utiče na aktivnost, autoritet, stalnost, postojanost, želju, poziciju, zaradu i sreću jednog čoveka. Osobe sa snažnim Suncem u horoskopu su dobri menadžeri, šefovi. Mogu da budu agresivni i vole da vladaju. A mogu i težiti tome da se bave svojim stanjem i priznanjem.

Uticaj nepovoijnog položaja: arogancija, dominacija, egoizam, zavist, prekomerne ambicije, iritacija i Ijutnja, bolesti koje su povezane sa srcem, leđima i kožom. Isto tako dolazi do čestih prehlada i povišene temperature bez određenog razloga. Osim toga, osoba može da bude slabog karaktera i želja, da ima slabu moć zapažanja, manjak vitalnosti, da bude sklona strahu, zavisnostima, depresiji i neiskrenosti.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts